Pratite nas

Politika

Raspušteno vodstvo splitskoga SDP-a

Objavljeno

na

Predsjedništvo SDP-a na sjednici održanoj u utorak navečer u Zagrebu donijelo je odluku o raspuštanju vodstva splitskoga SDP zbog nezadovoljstva nedavnim rezultatima na lokalnim izborima, potvrdili su u srijedu kasno poslijepodne u splitskome SDP-u.

Smijenjeni su predsjednik splitskoga SDP-a Darko Parić i dvojica potpredsjednika – Stiven Vladislavić i Goran Kotur, dakle, raspušteno je vodstvo splitskoga SDP-a, rekla je za Hinu Aida Batarelo, koja je na lokalnim izborima bila SDP-ova kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu.

Po njezinim riječima, na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a jedino se Peđa Grbin protivio odluci o raspuštanju vodstva splitskoga SDP-a.

“Čula sam se telefonom s kolegom Grbinom i on mi je rekao kako je jedino on bio protiv takve odluke Predsjedništva SDP-a. Također smatram kako nije trebalo raspuštati splitski SDP, pogotovo zato što za dva mjeseca imamo regularne stranačke izbore”, rekla je Batarelo.

Po njezinim riječima, nije bilo pozitivnog odnosa prema splitskome SDP-u te da je ona to osjetila u predizbornoj kampanji na izborima za gradonačelnika Splita.

“To sam najbolje osjetila u svojoj kampanji, u kojoj sam bila prilično prepuštena sama sebi, a tako je teško raditi. Ne može se cijelo vrijeme kamen gurati uzbrdo”, rekla je Batarelo.

Smijenjeni predsjednik splitskoga SDP-a Darko Parić istaknuo je u pisanoj izjavi da je “pokušao spasiti što se spasiti može”.

“Pokušao sam ujediniti SDP u Splitu i ljude u SDP-u i okrenuti stvar u pozitivnom i konstruktivnom smjeru. Međutim, neke struje i frakcije su jednostavno bile prejake da bi se moglo boriti protiv njih i mislim da je danas sve puno jasnije zašto su se događale neke stvari i kako su se događale”, rekao je Parić.

Po njegovu mišljenju, raspuštanje splitskoga SDP-a samo dva mjeseca prije njegovih redovitih izbora, na kojima se ionako bira novo vodstvo, u ovom trenutku “otvara više pitanja nego što daje odgovora”.
On smatra kako raspuštanje samo splitskoga SDP-a jasno govori da “rezultati zadnjih lokalnih izbora – nažalost – nisu pravi razlog”.

Zahvaljujući svim kolegicama i kolegama koji su mu pomagali dok je bio na čelu splitskoga SDP-a, Parić je istaknuo kako, unatoč svemu, vjeruje da je SDP “pun divnih i pametnih ljudi”.

“Budućem vodstvu želim sreću i nadam se da će imati potrebnu podršku od kolegica i kolega kojima su, nažalost, ovaj put osobni animoziteti bili bitniji od SDP-a”, zaključio je Parić u pisanoj izjavi u povodu raspuštanja splitskoga SDP-a.

Ovo je drugi put u zadnjih 13 mjeseci da vodstvo SDP-a raspušta splitski SDP. Predsjedništvo SDP-a raspustilo je u svibnju 2016. cijeli splitski SDP, a ovaj put raspušteno je samo vodstvo organizacije.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Sabor raspravlja o slanju hrvatskih vojnika u međunarodne misije

Objavljeno

na

Objavio

Sabor u četvrtak nastavlja sjednicu raspravom o prijedlozima odluka o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u nekoliko misija potpore miru NATO-a, EU-a i UN-a.

Tako se predlaže da se u misiju potpore miru »RESOLUTE SUPPORT» u Afganistan uputi do 110 pripadnika Oružanih snaga (OS RH), a na Kosovo (KFOR) njih do 40, s dva helikoptera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

U Somaliju bi se, u sklopu operacije »EU NAVFOR Somalija – ATALANTA«, trebalo uputiti do 25 pripadnika OS RH, a u sklopu operacija potpore miru Ujedinjenih naroda u Zapadnu Saharu (MINURSO) do osam, a u Indiju i Pakistan (UNMOGIP) do 10 pripadnika OS RH.

Predlaže se i upućivanje do 80 pripadnika OS RH na dužnostima u NATO-voj zapovjednoj strukturi, NATO-voj strukturi snaga i drugim nacionalnim (multinacionalnim) zapovjedništvima u operacije i druge aktivnosti u inozemstvu pod vodstvom NATO-a.

Na dnevnom redu su i izmjene Zakona o poticanju ulaganja kojima se, među ostalim, uvode povoljniji uvjeti za ostvarenje poticajnih mjera u slučajevima ulaganja mikro poduzetnika, kao i prijedlog zakona o ukidanju Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) u svrhu racionalizacije poslovanja i učinkovitosti tijela javne uprave. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

(VIDEO) Kaos u Saboru – lupanje, vrijeđanje i mahanje Poslovnikom

Objavljeno

na

Objavio

Saborska rasprava o državnom proračunu više je puta prekidana zbog prestanka rada saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor.

Predsjednik Sabora Gordan Jadndroković tomu je odlučio stati na kraj nakon što je HSS-ov Krešo Beljak zatražio stanku kako bi se osnovalo povjerenstvo radi utvrđivanja štete na saborskom inventaru.

Nakon prepucavanja o Poslovniku, oporbeni zastupnici odlučili su lupanjem  po klupama prisiliti vladajuće na stanku. “Nije ovo ničija prčija”, vikao je Miro Bulj, “Ne radite cirkus od Sabora”, vikao je Nikola Grmoja.

Gordan Jandroković odlučio je nastaviti s raspravom, ali pobuna se nastavila pred cijelom Vladom koja je u Sabor došla na predstavljanje proračuna. I Gordan Maras i Davor Bernardić inzistirali su na stankama tako da je Jandroković u jednom trenutku Bernardiću rekao “Vi ste dosadni, toliko su vam prazne optužbe”. “Bit će stanka kad završimo s replikama, ima ih još šest. Vi biste htjeli da vas izbacim iz sabornice, ali ja to neću”, nastavio je odgovarati Jandroković. Naposlijetku je stanka ipak odobrena.

Nakon povratka u sabornicu, govornicu je zauzeo HSS-ov Krešo Beljak koji je nastavio pet minuta govoriti bez obzira na tijek sjednice.  U međuvremenu je Ivan Pernar (ŽZ) mobitelom snimao govornike. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković zatim je sazvao sastanak predsjednika klubova kako bi se odlučilo o tome kako nastaviti rad.

Nakon jednosatnih konzultacija ipak je postignut kompromis – predsjednik HSS-a Krešo Beljak dobio je priliku da se obrati po stanci koju je još prijepodne zatražio, što je bio “okidač” za višesatni kaos u sabornici, a nakon Beljaka rasprava je nastavljena replikama na prijedlog državnog proračuna za 2018.

Beljak, koji je stanku zatražio zbog stanja u prometu, ustvrdio je kako se, dok Hrvatsku muče demografski problemi, gube životi po hrvatskim prometnicama. Potom je svoju stanku opetovano usmjerio na Agrokor i saborsko istražno povjerenstvo optužujući vladajuće kako žele “zataškati i krivotvoriti povijest”. Konačno, nešto prije 15 sati, nastavljena je još jutros započeta rasprava o državnom proračunu za iduću godinu. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari