Pratite nas

Analiza

RAST BDP-a

Objavljeno

na

Bivša protunarodna VRH, „gasila“ je „požar“ vatrogasnim crijevom koje je namjerno bilo „probušeno“  s tisuće „rupa“, samo što kroz te rupe nije curila voda već krvavo zarađeni hrvatski NOVAC! Nova VRH svojim dolaskom, promijenila je to „probušeno vatrogasno crijevo“ i…. TO JE TO!

[ad id=”93788″]

Prvo tromjesečje 2016. je daleko iza nas, a „neuka“ hrvatska javnost stalno je „bombardirana“ projugoslavenskim medijskim linčem Predsjednice RH,  VRH, sukobima na relaciji DK – MOST, ……. do u beskonačnost ljudskih bedastoća podjela na crne, crvene, šarene, „šargopirgaste“ i još cijeli spektar boja, a mi obični mali ljudi se ni ne upitamo: „ZAŠTO?“

Postoji razlog i to jako veliki, a to je USPJEH naše nove Vlade RH, a taj uspjeh se mora na sve moguće i nemoguće načine sakriti, prekriti, umanjiti, tj. skrenuti pozornost javnosti s uspjeha da nekom ne bi palo na pamet ni trunka optimizma zagovarajući pri tom pad VRH, nove Izbore, preslagivanja, pa čak i do Ustavne krize. (Klasični oblici specijalnog rata protiv Hrvatske).

Svi možemo lagati, prevariti se, izmisliti neki događaj, ali brojke to ne mogu, tj. brojke NE LAŽU!
Pustimo sad malo neka brojke i činjenice „govore“:

Iako nam je EBRD najprije prognozirala rast BDP-a za 2016. godinu za 0,5 %, prije tjedan dana podigli su procjenu na 1,5 %.

MMF nam je dao procjenu rasta na 1,9 % BDP-a, a najzanimljivije od svega je to što je EK i HNB dala procjenu rasta BDP-a RH za 2016. godinu u iznosu od 1,8 %!!!!

(Vlada RH temelji svoju procjenu na 2 % rasta BDP-a.)

Gospodo draga, SVI ste se „prešli“!

Brojke vele:

U prvom tromjesečju 2015. u RH stiglo je 594 933 turista.
U prvom tromjesečju 2016. u RH stiglo je 697 764 turista.
Razlika ——————————————-102 831 turista, ili 17,28 % više u odnosu na isto razdoblje 2015.

Broj noćenja turista u prvom tromjesečju 2015.  iznosio je –  1 408 961.
Broj noćenja turista u prvom tromjesečju 2016.  iznosio je – 1 675 558.
Razlika ————————————————————–     266 597 ili 18,92 % više u odnosu na isto razdoblje 2015.

Broj zaposlenih 3/2015. – 1 399 509
Broj zaposlenih 3/2016. – 1 425 201
Razlika ————————-    25 692 ili 1,835 % više nego u 3/2015.

Industrija je u porastu nekih cca 7,1 % u odnosu na isto razdoblje 2015.
Građevinarstvo je u porastu (ovisno o indexima i izvoru) za nešto više od 5 %.

Najvažniji pokazatelj cjelokupnog stanja u RH jeste – TRGOVINA NA MALO!

Naime, većini je poznato da Trgovina na malo zauzima cca 60 % ukupnog BDP-a (pogrješke su mjerljive u promilima) i najmjerodavniji pokazatelj, ali i orijentir rasta BDP-a za svako tromjesečje.

Trenutno nisu dostupni brojčani podatci (kao ni za Industriju i Građevinarstvo) već samo indexi, a i oni variraju ovisno o izvoru, ali i metodologiji obrade.
No, unatoč tomu RAST Trgovine na malo je po najnižim indexima 3,3 %, ali tu svakako moramo uzeti u obzir „drastičan“ rast u veljači, što automatizmom podiže napisanih 3,3 % na puno višu razinu.

Meni najdraži i najvažniji podatak na kojem gradim optimizam je ujedno i najskromniji, na koji većina analitičara neće ni obratiti pozornost zbog svoje minornosti jeste slijedeći:

Iako je tužan dugogodišnji pad Obrta situacija je slijedeća:

Novozaposlenih u Obrtima u prvom tromjesečju 2/3/2015. iznosio je 1 854.
Novozaposlenih u Obrtima u prvom tromjesečju 2/3/2016. iznosio je 2 751.
Razlika ——————————————————————————-897.

To i nije neki „zanimljiv“ podatak, ali kad je od tog broja 796 novozaposlenih u Građevinarstvu, tj. baš tamo gdje nastaje novostvorena vrijednost, onda je to ključni pokazatelj za buduća vremena i dodatni optimizam!

Kad tomu pridodamo da je Ministarstvo poduzetništva i obrta i Ministarstvo gospodarstva za ovu godinu dobilo na raspolaganje cca 738 milijuna HRK više nego 2015. onda optimizmu nema kraja.

Ne mogu ne spomenuti podnevni Dnevnik HRT-a 15.05. i njihovu tužno – sramotnu vijest o padu broja izdanih građevinskih dozvola za 4,8 % u ožujku 2016. ….u stvari cijela vijest im je netočna da se čovjek mora zapitati postoji li netko na HRT-u tko zna zbrojiti 2 + 2!?( ako već išta spominju, postavlja se pitanje zbog čega nije objavljena vijest da je u veljači 2016. povećan broj izdanih građevinskih dozvola za 39,86 % više u odnosu na veljaču 2015.!?)

Uvidom u još neke podatke i pokazatelje, a koji nisu navedeni, kao i osobnim istraživanjima i prikupljanjem informacija, već sad mogu tvrditi da je dan veliki „zamajac“, sustavno uništavanom gospodarstvu RH od strane Kukuriku Kukulele Koalicije, i za buduća vremena, te da cjelokupna Nacija ima pravo na dodatni optimizam.
Moram priznati da sam i osobno zatečen pozitivnim pokazateljima, jer su iznad osobnih procjena koje sam pokušao još davno projicirati.

Možemo sad samo otvoriti „kladionicu“ za koliko će RAST BDP-a biti iznad 2 %.

Da ne duljim i ne kompliciram, svi pokazatelji govore da je RAST BDP-a iznad i izvan svih prognoza, da je VRH „premašila“ samu sebe, a konačnu potvrdu će dati u utorak, 31.05.2016. DZS u posebnom priopćenju oko 10:00.

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

(Izvor: DZS MFIN, HNB, HZZ, HZMO, osobna istraživanja i obrada.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Analiza

SAD slaže ratnu vladu i napada Siriju?

Objavljeno

na

Objavio

Nakon dvomjesečne ofenzive turska je vojska bez oružanog otpora ušla u većinski kurdski grad Afrin na sjeveru Sirije iz kojeg su se povukli kurdski borci.

Naime, povukli su se nakon postignutog dogovora između Erdoğana i Trumpa, s obzirom na to da su Kurdi tražili povratak sirijske vojske na to područje kako bi ih štitili nakon što im je SAD okrenuo leđa.

Međutim, Kurdi su podlegli pod pritiskom SAD-a i povukli se iz Afrina jer ih je Trump uvjerio da će i dalje biti saveznici SAD-a te da je bolje da u Afrin uđe turska, a ne sirijska vojska, piše Hassan Haidar Diab / Večernji list

Istodobno, vladine snage sa saveznicima, Rusijom i Iranom, nastavljaju s čišćenjem predgrađa Damaska, područja Istočne Gute, od džihadističke skupine. Džihadističke skupine koje su u okruženju traže pregovore kako bi napustile preostalih 20 posto teritorija koje još drže pod svojom kontrolom te bi otišle u provinciju Idlib.

Zapovjednik glavnog stožera ruske vojske general Valerij Gerasimov upozorio je SAD da ne čini gluposti i napada Siriju jer će ruska vojska, ako bude ugrožena, pružiti adekvatan odgovor i uništiti kako projektile tako i vojnu opremu, što podrazumijeva obaranje zrakoplova ili gađanje razarača klase Arleigh Burke koji se obično koriste za lansiranje krstarećih projektila Tomahawk.

Upozorenja generala Gerasimova stigla su nakon što su ruske obavještajne službe došle do povjerljivih podataka da se SAD, Francuska i Velika Britanija pripremaju za napad na glavni sirijski grad Damask u kojem bi im mete bile državne institucije i objekti sirijskog ministarstva obrane u kojem se nalaze ruski vojni instruktori, predstavnici Centra za pomirbu sukobljenih strana i vojni policajci.

Rošade u Washingtonu

Analitičari su uvjereni da Trump priprema napad na Siriju slažući ratnu vladu, čemu u prilog ide i smjena državnog tajnika Rexa Tillersona koji je bio protiv akcije u Siriji te je na njegovo mjesto postavljen Trumpov istomišljenik i bivši čelnik CIA-e Mike Pompeo, kojeg smatraju jastrebom.

Isto tako, na mjesto direktorice CIA-e imenovana je Gina Haspel, koja je nadgledala mučenje dvojice osumnjičenih terorista, a kasnije je naredila i uništavanje videosnimaka koji su dokumentirali brutalno mučenje u tajnom zatvoru u Tajlandu, a veći dio karijere provela je kao tajna agentica.

Kurdi optužuju Tursku za etničko čišćenje u Afrinu

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Analiza

Američko udruženje pedijatara izdalo važan dokument o rodnoj ideologiji!

Objavljeno

na

Objavio

Ovo istraživanje se isključivo bavi znanstvenim i biološkim podacima uz napomenu na početku materijala kako ideologija ni po čemu ne spada u znanstveni sadržaj.

Američko udruženje pedijatara, na čelu s predsjednicom Michelle A. Cretellom, dopredsjednikom Quentinom Van Meterom i uz pomoć Paula McHugha, bivšeg šefa psihijatrijskog odjela kliničke bolnice John Hopkins, izradilo je studiju koja analizira opasnosti transseksualnosti i rodne ideologije s posebnim naglaskom na transseksualnost djece, prenosi Facebook stranica Udruge Ne dirajte djecu.

Liječnici su objavili dokument s 8 temeljnih točaka na kojima se temelji istraživanje. Pod naslovom ”Rodna ideologija šteti djeci” Američko udruženje pedijatara postupno razotkriva transseksualnost djece osuđujući normalizaciju transseksualnosti u školama i politici kao da nam ona nosi nešto dobro i korisno za zdravlje.

Ovo istraživanje se isključivo bavi znanstvenim i biološkim podatcima uz napomenu na početku materijala kako ideologija ni po čemu ne spada u znanstveni sadržaj.

Sukladno tome, ova znanstvena analiza ohrabruje edukatore i političare u odbacivanju politike indoktrinacije koja manipulira globalnom javnošću i tvrdi da djeca iz naravnih i zdravstvenih razloga prihvaćaju hormonsku i kiruršku promjenu spola.

Prenosimo osam temeljnih točaka kojima se bavi istraživanje naslovljeno ”Rodna ideologija šteti djeci”.

RODNA IDEOLOGIJA ŠTETI DJECI

1. Ljudska seksualnost funkcionira kao binarno, biološko i objektivno svojstvo. Geni ”XY” i ”XX” genetska su obilježja zdravog stanja, a ne nekog poremećaja. Normalno stanje ljudskog genetskog potencijala je da smo začeti kao muško ili žensko. Ljudska seksualnost funkcionira po binarnom principu s očitom namjerom reprodukcije i razmnožavanja naše vrste. Ovo načelo evidentno je po sebi. Poremećaji spolnog razvoja (DSD) i njegove devijacije, uključujući testikularnu feminizaciju i kongenitalnu adrenalnu hiperplaziju, medicinski se identificiraju upravo putem binarne spolne norme i prema istome ih prepoznajemo kao poremećaje.

2. Nitko se ne rađa s rodom. Sva ljudska bića rađaju se s biološkim spolom. Rod (svjesnost i osjećanje da smo muškarac ili žena) jest sociološki i psihološki koncept, a ne biološka objektivnost. Nitko od nas se ne rađa sa sviješću da je muškarac ili žena. To posvješćivanje se razvija s vremenom i, kao svaki razvojni proces, može biti narušen subjektivnim percepcijama iz djetinjstva, međusobnim odnosima i negativnim iskustvima iz djetinje dobi. Osobe koje se identificiraju s ”osjećajem da pripadaju suprotnom spolu” ili ”nekom srednjem spolu” ne tvore treću spolnu grupu, nego su biološki i dalje muškarci ili žene.

3. Uvjerenje osobe da je ili nije pripadnik određenog spola je, u najboljem slučaju, konfuzna misao. Kada jedan dječak i jedna djevojčica, biološki zdravi, vjeruju da su suprotno od svog biološkog spola, nastaje psihološki problem, a ne fizički i zbog toga se tretira kao takav. Ta djeca pate od rodne disforije. Rodna disforija (GD) se u posljednjem izdanju Dijagnostičkog i statističkog priručnika psihičkih poremećaja Američkog udruženja psihijatara (DSM – V) definira kao duševni poremećaj.

4. Pubertet nije bolest, ali terapija blokadom hormona spolnog sazrijevanja, koja odgađa pubrtet, može biti vrlo opasna. Blokada hormona te vrste tijekom puberteta vodi do bolesnog stanja koje onemogućuje rast i plodnost djeteta koje je, prije ovog postupka, bilo biološki zdravo.

5. Prema prethodno spomenutom DSM -V, 98% muškaraca i 86% žena, koji tijekom djetinjstva osjećaju smetenost vezanu za rod, u konačnici prihvaćaju svoj biološki spol nakon što prođu pubertet.

6. Djeca koja uzimaju lijekove za blokadu/odgodu puberteta s ciljem promjene spola morat će uzimati hormone suprotnog spola tijekom kasne adolescencije. Uporaba spolnih hormona, poput testosterona i estrogena suprotnog spola, nosi sa sobom rizike opasne po zdravlje. Unos tih hormona može izazvati probleme s krvnim tlakom, stvaranje krvnih ugrušaka, moždani udar i rak.

7. Statistike ukazuju na dvadeset puta veću stopu samoubojstva kod odraslih koji uzimaju hormone suprotnog spola i/ili se podvrgavaju operaciji spola. Čak i u Švedskoj, jednoj od zemalja koja najviše podupire inkluziju i normalizaciju rodne ideologije, broj samoubojstava je u velikom porastu. Kakva bi to osoba, suosjećajna i razumna, željela osuditi malu djecu na istu takvu sudbinu znajući da nakon puberteta 86% djevojčica i 98% dječaka sa sumnjama u svoj rod prihvate svoju fizičku stvarnost i nastavljaju živjeti u stanju fizičkog i duševnog zdravlja?

8. Ustroj i uvođenje odgoja djece koji će ih uvjeravati da je krađa biološkog spola, putem operacija i lijekova, nešto normalno i blagotvorno jest zlostavljanje djece. Opća potpora rodne ideologije, poglavito putem javnog obrazovanja i djelovanjem političara, zbunit će veliki broj učenika i roditelja što će rezultirati time da sve veći broj djece posjećuje ”rodne klinike” kako bi primali lijekove koji blokiraju hormone spolne zrelosti i odgađaju pubertet. Tako će mnoga djeca odabrati život pun kancerogenih hormona i toksičnih kemijskih preparata koji nisu nimalo preporučljivi za zdravlje, a mnogi će izabrati nepotrebno kirurško osakaćivanje dijelova svoga tijela savršeno zdravih u svojoj mladosti.

laudato

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati