Pratite nas

Komentar

Raste nezadovoljstvo Resslerovom izjavom, on se ne distancira od tumačenja da se odriče Plenkovića

Objavljeno

na

Mladi HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler ne distancira se od tumačenja koja prevladava nakon njegova današnjeg intervjua za N1, gdje je voditelj primjetio da se Ressler već odriče Andreja Plenkovića unatoč tome što je Ressler figurirao kao njegov štićenik. A u Plenkovićevu krugu, kako neslužbeno doznajemo, raste nezadovoljstvo tom Resslerovom izjavom, koja je primljena skoro pa kao čin usporediv sa zabijanjem noža u leđa.

Ressler je, također neslužbeno doznajemo, nekim ljudima tijekom današnjeg popodneva i večeri objašnjavao da mu je besmisleno komentirati samoga sebe i ispravljati što je rekao na N1, te da se u medijskim tumačenjima njemu djelomično stavlja u usta nešto što nije rekao. Ali, i u tim neslužbenim objašnjenjima Ressler, doznajemo, zapravo ponavlja ono što je u njegovu nastupu na N1 zvučalo kao distanciranje od Plenkovića.

U emisiji N1 Studio Uživo HDZ-ov europarlamentarac odgovarao je na pitanje treba li HDZ nastaviti smjerom kojim ga vodi Andrej Plenković.

– Mislim da smo sada u fazi kad, po meni, nitko od kandidata neće imati a priori bjanko podršku ni od koga. Razgovarat ćemo o svemu. Cijenim Andreja Plenkovića, sve što je napravio i za HDZ i za Hrvatsku. Dijelim uvjerenje da Hrvatska treba biti aktivni član EU, ovaj mandat nije bilo lagan, napravljeni su veliki iskoraci, trebamo znati prepoznati rezultate. Tako da bih rekao da je smjer dobar, da ga trebamo podržati, ali isto tako da u sljedećem razdoblju trebamo biti još snažniji u pogledu svake od bitnih komponenata HDZ-a – rekao je Ressler.

Urednik i voditelj Igor Bobić izravno mu je rekao da to zvuči kao da se odriče Plenkovića, čiji je bio štićenik.

– Ne bih to tako mogao okarakterizirati. Puno smo surađivali… – nastavio je Ressler, zvučeći kao da se ovo “ne bih tako okarakterizirao” odnosi na tezu da je bio štićenik, ne nužno i na tezu da se odriče Plenkovića. – Ali, kažem, ono što još trebamo napraviti unutar naše stranke je jačati stranku, osnaživati sve ono što postoji unutar HDZ-a – dodao je Ressler u nastupu na N1.

Karlo Ressler, inače posinak Vladimira Šeksa, pratio je Plenkovića gdje god je ovaj išao: bio mu je asistent dok je Plenković bio zastupnik u Europskom parlamentu, pa zatim savjetnik u uredu premijera, pa potpredsjednik mladeži Europske pučke stranke, pa nositelj liste HDZ-a za EP i sada zastupnik u Europskom parlamentu. Upravo zbog toga nazivaju ga Plenkovićevim štićenikom, i zbog toga bi njegovo distanciranje od Plenkovića nakon poraza HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima bila velika vijest u unutarstranačkoj borbi za prevlast u HDZ-u. Među reakcijama nezadovoljstva iz Plenkovićeva kruga nakon Resslerova današnjeg nastupa na N1 čuju se, kako doznajemo, i tumačenja da je Ressler zbog svoje obitelji uvijek bio sklon preći na stranu Plenkovićevih kritičara nezadovoljnih ratifikacijom Istanbulske konvencije, piše Večernji List

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Herman Vukušić: Beljak promašio ‘Ceo fudbal’

Objavljeno

na

Objavio

Jutros sam posjetio stranicu FB gradonačelnika Samobora, Krešimira Beljaka, gdje je sinoć objavio fotografije svoje Spomenice Domovinskog rata i Zahvale Grada Samobora kao pripadniku 151. brigade HV-a, a sve u cilju demantiranja “laži” o njegovom ratnom putu i sudjelovanju u ratu.

Moram prvo napomenuti kako su i jedan i drugi dokument hvale vrijedna priznanja, premda je prvi doživio svojevrsnu “inflaciju” u općoj populaciji.

Međutim, inicijativa “Branitelji protiv Beljaka” nije niti pokrenuta kako bi se propitkivao njegov ratni put, već osudile i sankcionirale njegove izjave i govor mržnje, kao i poticanje na međusobnu društvenu netrepeljivost.

Ukoliko se, pak, pod pojmom “laž” Krešimir Beljak referirao na izjavu Tomislava Čalušića “Jabuke” o tome kako je u HOS-u Beljak proveo jednu noć dok ga roditelji nisu (uz prigodne pogrde😊) odveli natrag kući, istu je “demantirao” na krivi način😶

Zašto ne objavi drugo svjedočanstvo nekog svojeg suborca iz HOS-a u svoju korist?

Ukoliko Tomislav ne govori istinu, zašto Beljak to jasno ne kaže već pokazuje dokumente vezane uz popuno drugu postrojbu?

Međutim, puno opasniji od Beljakovih manipulacija i spinova su brojni komentari njegovih istomišljenika koji povodom spomenute Beljakove objave našu lijepu i krvavo stečenu Domovinu nazivaju “Rvatckom”, a sve nas lopovima, ognjištarcima, primitivcima, štakorima i sličnim “epitetima”.

Nadalje, Beljak i dalje dopušta da se na NJEGOVOJ facebook stranici širi teza o premalom broju udbaških ubojstava (“nisu ih sve potamanili”) uz prigodne emotikone smijeha do plača i to sve NAKON što se za tu svoju izjavu javno ispričao😡

Ovo zadnje smatram ili vrhuncem licemjerja i bahatosti ili potpunim ponorom ljudske pameti i morala…

Na koncu, ali nikako i najmanje važno, kaže Beljak za nas koje on i njegove pristaše sustavno vrijeđaju: “Za sada nismo, ali obranit ćemo Hrvatsku od takvih već nakon izbora”.

Ne, Krešo, upravo suprotno.

Mi smo već jednom obranili Hrvatsku od takvih kao što ste vi svi skupa.

I opet ćemo

 

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ivkošić: Škoro ni lijevo ni desno, a može i bez Boga

Objavljeno

na

Objavio

Škoro ni lijevo ni desno, a može i bez Boga Miroslav Škoro nastavlja u svom stilu pjevušeći – ne dirajte mi vlast, jer ja ću je osvojiti.

Prije predsjedničkih izbora već se vidio na Pantovčaku, govorio je da drugi krug i neće biti potreban, a sad je malo manje siguran u trijumf pa kaže: “Dobijemo li 76 mandata, ni o kakvoj suradnji ni sa kim neću razgovarati.”

Naravno, i dalje na svojim širokim plećima želi ponijeti sudbinu naroda i države, a ima i novost koja se Crkvi i mnogim biračima neće svidjeti.

Pozivajući se na “zdrav razum” u kojem “nema ni lijevog ni desnog” pita se zar je “pritom važno idu li neki među nama u crkvu ili ne?” Ali ako je tako desnicu i Boga isključio ili relativizirao kao svjetonazorsku identifikaciju, ostao je jedan apsolut – Miroslav Škoro.

Kako nema dovoljno vremena za stvaranje novog političkog brenda, najbolje je da “ostanemo pokret” koji će na izbore izaći “pod mojim zaštitnim znakom”.

Sretna nam je politička budućnost, dakle, opet zajamčena, i opet ćemo vidjeti kako Škoro, kao i na predsjedničkim izborima, od svoga biračkog naroda dobiva premalo glasova, kako gubi i kako se gubi u poplavi svojih ambicija kao što se gubi izlivena Drava tražeći se po Osijeku dok se ne vrati u svoje prirodno korito, piše Milan Ivkošić/vecernji.hr.

Škoro: Na izbore ćemo izaći kao pokret pod mojim zaštitnim znakom

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari