Pratite nas

Komentar

Raste nezadovoljstvo Resslerovom izjavom, on se ne distancira od tumačenja da se odriče Plenkovića

Objavljeno

na

Mladi HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler ne distancira se od tumačenja koja prevladava nakon njegova današnjeg intervjua za N1, gdje je voditelj primjetio da se Ressler već odriče Andreja Plenkovića unatoč tome što je Ressler figurirao kao njegov štićenik. A u Plenkovićevu krugu, kako neslužbeno doznajemo, raste nezadovoljstvo tom Resslerovom izjavom, koja je primljena skoro pa kao čin usporediv sa zabijanjem noža u leđa.

Ressler je, također neslužbeno doznajemo, nekim ljudima tijekom današnjeg popodneva i večeri objašnjavao da mu je besmisleno komentirati samoga sebe i ispravljati što je rekao na N1, te da se u medijskim tumačenjima njemu djelomično stavlja u usta nešto što nije rekao. Ali, i u tim neslužbenim objašnjenjima Ressler, doznajemo, zapravo ponavlja ono što je u njegovu nastupu na N1 zvučalo kao distanciranje od Plenkovića.

U emisiji N1 Studio Uživo HDZ-ov europarlamentarac odgovarao je na pitanje treba li HDZ nastaviti smjerom kojim ga vodi Andrej Plenković.

– Mislim da smo sada u fazi kad, po meni, nitko od kandidata neće imati a priori bjanko podršku ni od koga. Razgovarat ćemo o svemu. Cijenim Andreja Plenkovića, sve što je napravio i za HDZ i za Hrvatsku. Dijelim uvjerenje da Hrvatska treba biti aktivni član EU, ovaj mandat nije bilo lagan, napravljeni su veliki iskoraci, trebamo znati prepoznati rezultate. Tako da bih rekao da je smjer dobar, da ga trebamo podržati, ali isto tako da u sljedećem razdoblju trebamo biti još snažniji u pogledu svake od bitnih komponenata HDZ-a – rekao je Ressler.

Urednik i voditelj Igor Bobić izravno mu je rekao da to zvuči kao da se odriče Plenkovića, čiji je bio štićenik.

– Ne bih to tako mogao okarakterizirati. Puno smo surađivali… – nastavio je Ressler, zvučeći kao da se ovo “ne bih tako okarakterizirao” odnosi na tezu da je bio štićenik, ne nužno i na tezu da se odriče Plenkovića. – Ali, kažem, ono što još trebamo napraviti unutar naše stranke je jačati stranku, osnaživati sve ono što postoji unutar HDZ-a – dodao je Ressler u nastupu na N1.

Karlo Ressler, inače posinak Vladimira Šeksa, pratio je Plenkovića gdje god je ovaj išao: bio mu je asistent dok je Plenković bio zastupnik u Europskom parlamentu, pa zatim savjetnik u uredu premijera, pa potpredsjednik mladeži Europske pučke stranke, pa nositelj liste HDZ-a za EP i sada zastupnik u Europskom parlamentu. Upravo zbog toga nazivaju ga Plenkovićevim štićenikom, i zbog toga bi njegovo distanciranje od Plenkovića nakon poraza HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima bila velika vijest u unutarstranačkoj borbi za prevlast u HDZ-u. Među reakcijama nezadovoljstva iz Plenkovićeva kruga nakon Resslerova današnjeg nastupa na N1 čuju se, kako doznajemo, i tumačenja da je Ressler zbog svoje obitelji uvijek bio sklon preći na stranu Plenkovićevih kritičara nezadovoljnih ratifikacijom Istanbulske konvencije, piše Večernji List

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj