Raste strah od IS-a?! Austrija zbog džihadista mijenja zakon star 102 godine

4

Novi zakon o islamu u Austriji zabranit će muslimanskim organizacijama u toj zemlji da primaju novčana sredstva izvan Republike Austrije. To će izravno pogoditi imame koji rade u Austriji, ali ih financira Turska.

61000035-austrijski-parlamentAmandman zakona usmjeren je na ograničavanje moći “utjecaja izvana”, istaknuo je austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz. Dodao je kako primjerice novac ostavljen oporukom izvana može ući u Austriju, ali se upravljanje tim novcem mora provesti unutar Austrije, prenosi The Local.

Austrija ima 300 imama, od kojih 65 financira Turska. Izmjenom zakona, tih 65 imama postaju ilegalci u Austriji. Ujedno, to će natjerati muslimanske organizacije da barem jedan predmet predaju na njemačkom jeziku. Isto tako dužnosnici muslimanskih zajednica, ako imaju kriminalni dosje ili predstavljaju opasnost austrijskoj javnosti, bit će otpušteni.

Religijske zajednice koje je Austrija priznala, morat će po izmjenama tog zakona predstaviti i objedinjenu doktrinu i izvor vjere, dakle i kuran, na njemačkom jeziku austrijskim vlastima.

Nacrt zakona je u raspravi do 7. studenog, a očekuje se da će u primjenu ući početkom 2015. godine. Austrijski zakon o Islamu smatra se simbolom tolerancije, a donesen je još davne 1912. godine.

DNEVNIK.hr

facebook komentari

 • peppermintt

  ohoho dositili se i oni s kakvim jadom imaju posla…

 • cleuna

  Ma vidi molim te.
  Tek sada su uvidjeli odakle prijeti opasnost dok cijeli svijet upire prstom u Austriju kao glavni regrutni centar islamista.
  Yebala ih njihova tolerancija i ljudska prava koja su veća opasnost i od samih islamista.

 • Istina, Beč je optuživan a vrlo je moguće kaok regrutni centar! Pa i one dvije maloljetnice su iz Beča otišle u Siriju

 • ISIL žestoko napada Kobane : http://youtu.be/b5EqfPUVNzc Zanimljivo je kako ih Ala džazera naziva “Grupa ISIL” kao da su rock bend, tz tz