Pratite nas

Vijesti

‘Rasudbe hrvatske državnosti’ – predstavljanje u Splitu, Vukovaru, Osjeku i Vinkovcima

Objavljeno

na

Predstavljanje knjige Marka Ljubića ‘Rasudbe hrvatske državnosti’ održat će se u Splitu, 14, svibnja s početkom u 19:30 sati u velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa, u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt.

O knjizi će govoriti Josip Jović, Vide Popović, Goran Dodig, urednik Nenad Piskač i autor Marko Ljubić, uz prigodan kulturni program.

Predstavljanje u Vukovaru je u srijedu 16. svibnja u Pastoralnom centru sv. Bono, Franjevačkog samostana u Vukovaru, s početkom u 19 sati, a govorit će gvardijan fra Ivica Jagodić, predsjednica Matice hrvatske Lidija Miletić, te o knjizi dr Dražen Živić s Instituta Ivo Pilar, urednik Nenad Piskač i autor Marko Ljubić.

Predstavljanje u Osjeku će se održati u četvrtak, 17. svibnja u HNK s početkom u 19 sati. Suorganizatori su Matica hrvatska, Savez udruga HOS-a i URVH ‘Hrvatski Domobran’. Nazočne će u ime suorganizatora pozdraviti predsjednik Matice hrvatske Ivica Završki, zatim u ime Saveza udruga HOS-a Anto Đapić, a o knjizi će govoriti urednik Nenad Piskač i autor Marko Ljubić. Predviđen je i prigodni kulturni program.

Predstavljanje u Vinkovcima je u petak, 18. svibnja u dvorani ogranka Matice hrvatske, s početkom u 20 sati. O knjizi će govoriti dr Dražen Švagelj, urednik Nenad Piskač i autor Marko Ljubić.

Knjigu će zainteresirani moći kupiti po promotivnoj cijeni od 100 kuna.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Pomozimo mu da dobije još jedno priznanje – Glasajte za najljepši gol Svjetskog prvenstva

Objavljeno

na

Objavio

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, proglašen je najboljim nogometašem Svjetskog prvenstva.

FIFA je objavila i izbor za najljepši pogodak prvenstva – 18 pogodaka, među kojima je i sjajan udarac našeg kapetana protiv Argentine za vodstvo 2:0.

Pomozite Luki da osvoji i ovo priznanje, glasati možete do 23. srpnja OVDJE. 

Iza kapetana vatrenih sjajno je prvenstvo, vodio je vatrene do ovog povijesnog rezultata, na tri utakmice bio je proglašen najboljim igračem utakmice i zasluženo je osvojio Zlatnu loptu.

Pomozimo mu da dobije još jedno priznanje

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Trg proključao, svjetski viceprvaci s Thompsonom zapjevali hit ‘Lijepa li si’

Objavljeno

na

Objavio

Trg proključao, navijači slave sa svjetskim prvacima: ‘Ovo samo mi Hrvati možemo napraviti’.

Vatreni su zajedno s Thompsonom pjevali: ‘Lijepa li si’

– Svi su na kraju zapjevali ‘Ustani bane,’ ‘Moju domovinu’, ‘Vivat Croatia’

– Izbornika Zlatka Dalića igrači su nekoliko puta bacili u zrak, a onda se obratio navijačima… – Nemam riječi da vam zahvalim – rekao je Dalić, no navijači su ga prekinuli povicima ‘Zlatko, mi te volimo’.

– Mi u Rusiji nismo igrali za sebe, igrali smo za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, za sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje. Jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni ove šahovnice. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci – rekao je Dalić.

– Mi smo dali sve od sebe, ali ste i vi dali sve od sebe, dodao je Dalić uz povik: – Iznad svih, Hrvatska!

Zlatko Dalić: Iznad svih – Hrvatska! (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori