Connect with us

Vijesti

Ratko Mladić svoj je krvavi pir počeo upravo u Hrvatskoj o kojoj u presudi nema ni riječi

Objavljeno

on

Ratko Mladić svoj je krvavi pir počeo upravo u Hrvatskoj. Županijski sud u Šibeniku još ga je početkom 90-ih osudio na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina. Istrage protiv njega vodile su se u Zadru i Osijeku, međutim ti zločini nikada nisu završili u haškoj optužnici.

Andrija Jarak razgovarao je za Dnevnik.hr s povjesničarom Antom Nazorom, ravnateljem Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Mnogo je ratnih zločina koje je Mladić počinio – Zadar, zadarsko zaleđe, Škabrnja, Sinj, Sinjska krajina, planirao je rušiti branu na Peruču, a unatoč svim tim dokazima ipak nisu završili u Haaškoj optužnici.

”Njegov razgovor s Adžićem u Beogradu i s Uzelcem u Banjoj Luci, gdje on osobno priznaje da je korigirao vatru po Šibeniku iz 317 oružja”, rekao je Nazor.

”To je bio jedan bahati oficir JNA. Jednostavno ne možemo razumjeti kako sve te činjenice Haaško tužiteljstvo nije uzelo u obzir kada je riječ o Hrvatskoj”, komentirao je.

Očekuje da će danas Mladić dobiti doživotnu kaznu. No pitanje je uloga Srbije u svemu tome i što znači doživotna kazna, ”osuditi pet-šest vojnih zapovjednika i političara, a ostaviti Republiku Srpsku na gotovo 50 posto teritorija Bosne i Hercegovine”.

”On će dobiti kaznu, a Republika Srpska ostaje. Za mene je to poruka da se sila isplati jer je pravda daleko. Ovom presudom bit će donekle zadovoljena”, izjavio je Nazor te dodao da svi transkripti govore o bahatosti oficira u JNA i argumentaciji koja je tragikomična, ali je iza sebe ostavila tisuće žrtava, piše Dnevnik.hr

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari