Connect with us

Ratna Retorika: Izetbegović ideju o trećem entitetu naziva zločinom

Objavljeno

-

[quote]Bošnjački član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je mogućnost uspostave hrvatskog entiteta u BiH, dodajući da ta inicijativa predstavlja pothvat kojemu je u Haagu izrečena presuda.[/quote]

“Bio je to udruženi zločinački pothvat hercegovačkih Hrvata s Tuđmanovim režimom. Od sada ko god spomene treći entitet i Herceg Bosnu nastavlja zagovarati zločinački pothvat”, rekao je Izetbegović na svečanosti posvećenoj Armiji BiH u Podveležju nedaleko od Mostara.

[pullquote_left]Između ostalog kazao je da bi se ‘i Isus postidio križa na Humu'[/pullquote_left] Ustvrdio je kako je haaška presuda zaslužena kazna za počinjene zločine. “Ne radujemo se ničijem jadu, ali su ga zaslužili. Kazao sam prije dvije godine da će Bosna brže ili spornije ići ka EU i napretku, a oni će ići u Haag. To su i zaslužili”, dodao je bošnjački član predsjedništva BiH. Po njegovim riječima, Mostar je postao grad slučaj kada su “1993. godine srušili 600 godina star most, otvaranjem konclogora za Bošnjake, njihovim protjerivanjem, te korištenjem vjerskih simbola za pokazivanje dominacije”.

“Grad slučaj su nastavili praviti kada su vjerske simbole koristili da pokažu dominaciju. Isus Krist bi se postidio onoga kako su zloupotrijebili križ stavljajući ga na mostarsko brdo koje pripada svakom Mostarcu, ne samo katolicima”, rekao je Izetbegović,  aludirajući na 33-metarski križ na brdu Humu koji je podignut  2000. godine.
Po Izetbegovićevim riječima, Mostar će neće preustrojiti na štetu Bošnjaka, i da ni jedno rješenje neće biti prihvaćeno bez saglasnosti i mostarskih Bošnjaka. To vam javno obećavam”, rekao je Izetbegović na skupu u Podveležju.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari