Ratni ministar policije nezakonito prodavao stanove Arapima

5

Državno odvjetništvo sarajevske županije zatražilo je u nedjelju pritvor za ratnog ministra unutarnjih poslova BiH Aliju Delimustafića i još sedam osoba uhićenih u velikoj akciji provedenoj u BiH i Hrvatskoj, a prema medijima u BiH osumnjičeni su za nezakonitu prodaju stanova Arapima.

Za uhićene u akciji Pravda uz Delimustafića i Jusufa Škrijelja, bivšeg tjelohranitelja bošnjačkog lidera Alije Izetbegovića, pritvor je zatražen za Lejlu Cerić, Suadu Hadžić i Samiru Skorupan.

Istodobno, za osumnjičenu bivšu sutkinju Lejlu Fazlagić, za Zorana Lončara i Mirsada Delimustafića predloženo je određivanje pritvora i raspisivanje tjeralice jer su u bijegu.
Mjere zabrane su predložene za sedam osumnjičenih.

U zajedničkoj akciji koja je bila planirana nekoliko mjeseci nakon opsežne istrage Državnog odvjetništva Županije Sarajevo i hrvatskog Uskoka , u petak je bilo pretreseno više od 60 lokacija, od čega 20 u Hrvatskoj.

Po medijskim navodima Delimustafić i Škrijelj su uhićeni zbog prijevara i zloporaba u trgovini nekretninama, te se sumnja da su na taj način nezakonito stekli višemilijunsku korist.

Sumnja se da su s više osoba nezakonito dolazili u posjed napuštenih stanova u Sarajevu i onda ih prodavali Arapima, a u tome im je pomagala bivša sutkinja sarajevskog Općinskog suda Lejla Fazlagić.

Fazlagić, koja posjeduje nekretnine u Hrvatskoj, nezakonito je uknjižavala stanove na osobe bliske uhićenoj skupini.  Stanove koje su oteli, Delimustafić, Škrijelj i ostali prodavali su Arapima preko svojih tvrtki registriranih u općini Istočno Novo Sarajevo u Republici Srpskoj.

U posljednje dvije godine bilježi se golem porast kupnje nekretnina kojima su novi vlasnici postali Arapi.

Vlasti BiH provode nekoliko akcija sumnjajući da su se Arapi domogli nekretnina na nezakonit način posredstvom fiktivno registriranih kompanija.

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Alija Delimustafić .
  Tko će kome,nego svoj svome.

 • pepy

  mafioze, a hoće li ovi Arapi zijaniti stanove, niš ne kažu?
  e kod nas ti je top tema udaja bošnjakinja za Arape, imaju stranice, posrednici sve se lipo ugovori, one ostaju u BiH materijalno zbrinute, Arapi navrate par puta i…eto dice. Sve se ovo čini ka neka tek trach tema, ali nije baš bezazleno ovo “sijanje” i klijanje u našim krajevima . nekako priviše podsjeća na ne tako daleke projekte stvaranje odabrane vrste , je da je onda bilo u pitanju plava rasa… ali…

 • Agromentum

  Ako se neka uda za Arapa, on već može bez ikakvih zakonskih ograničenja kupovat’ što hoće i koliko hoće. Uz malo sreće ne mora čak ni kupovat’ nego dobije kao miraz npr. dva, tri hektra. Još sve rupe u zakonu nisu iscrpljene.

 • pepy

  kažu najtraženije su razvedene malo manje udovice, kažu ove druge budu se bunile 😛 one su prioritet ipak :)))

 • Sivooki

  Eno im ona Nedžla iz romana Kad lišće pada…