Connect with us

Hrvatska

Ratni veterani i Udruga Specijalne policije RH: Nećemo dopustiti ustašizaciju Domovinskog rata

Objavljeno

on

“Nećemo dopustiti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma, a u novije vrijeme i etiketiranje hrvatskih branitelja i njihovih obitelji kao ‘teroristima’.

Reagiramo na zadnje istupe Predsjednika Hrvatskog generalskog zbora gosp. Miljavca koje je djelovanje hrvatskih branitelja, njihovih obitelji te sto postotnih invalida Domovinskog rata okarakterizirao kao “čini terorizma” – poručili su iz Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH. Zbog toga sazivaju i izvanrednu tiskovnu konferenciju 22. listopada 2020. u 13 sati.

Priopćenje udruga i poziv za tiskovnu konferenciju prenosimo u cijelosti:

Pozivamo Vas na izvanrednu tiskovnu konferenciju pod nazivom “Nećemo dopustiti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma, a u novije vrijeme i etiketiranje hrvatskih branitelja i njihovih obitelji kao “teroristima”.”
Reagiramo na zadnje istupe Predsjednika Hrvatskog generalskog zbora gosp. Miljavca koje je djelovanje hrvatskih branitelja, njihovih obitelji te stopostotnih invalida Domovinskog rata okarakterizirao kao “čini terorizma”.

Od sljedećih državnih institucija: Hrvatskog sabora, predsjednika RHm te premijera RH koji je najodgovorniji za državu očekujemo odgovor.

Tiskovna konferencija će se održati 22. listopada 2020. godine u 13 sati u službenim prostorijama Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH na adresi Trg žrtava fašizma 1, 10 000 Zagreb.

Ilija Vučemilović-Šimunović, Predsjednik Udruga ratnih veterana 1 gardijske brigade “Tigrovi”
Zoran Maras, Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari