Connect with us

Komentar

Tomislav Stipić: Ratni zločinac Ejup Ganić i poratni izdajnik Ivo Josipović

Objavljeno

on

Ivo Josipović ne prestaje šokirati hrvatsku javnost ni desetak dana prije kraja svog mandata. Redom kneza Branimira s ogrlicom dodijelio je Ejupu Ganiću, bivšem predsjedniku Federacije BiH i radikalnim Sandžaklijom koji je zajedno sa Seferom Halilovićem Hrvate pogrdno nazivao ustašama, piše Tomislav Stipić za HRsvijet.

Ovaj „zaslužni pojedinac“ svojevremeno je bio na Interpolovoj tjeralici Republike Srbije i kao takav uhićen u Londonu. Naravno da je srbijanska politička optužnica bila instrumentalizirana, kao što su to bile optužnice (i još jesu) protiv hrvatskih branitelja. Međutim, hrvatsko pravosuđe, da je volje i razuma, imalo bi što priupitati Ejupa Ganića o ratnim stradanjima hrvatskog naroda u BiH, jer to je i ustavna dužnost Republike Hrvatske. Briga o hrvatskom narodu u BiH.

Poznate su epizode Ejupa Ganića kako uniformiran paradira vrletima Bosne i zajedno s muđahedinskim borcima huška Muslimane na zločine protiv Hrvata. Kako bijedno, da se poslužim oratorskim vještinama Vesne Pusić, zvuči Ganićeva filipika o njegovom snažnom angažmanu za pozicioniranje Hrvatske i potporom hrvatskoj obrani. Kako tužno zvuči njegovo žalovanje za granatiranim Dubrovnikom, dok je u isto vrijeme smišljao kako se s muslimanskim fanaticima spustiti u dolinu Neretve dok je njegov politički i fundamentalistički otac Alija Izetbegović izjavljivao kako to nije „njihov rat“. Doista, to ni nije bio njihov rat jer bez snažnog angažmana Hrvatske vojske kroz cijelu 1995. godinu Bosna bi danas bila tek prozirno sjećanje u europskoj povijesti, a Bihać i Sarajevo najveće masovne grobnice na svijetu.

Pričala mi je moja bivša profesorica, rodom iz Maglaja, kako su grozno zvučali urlici muslimanskih koljača dok su 1993. nadirali prema gradu. Palež, trulež leševa, klanje i razapinjanje na križeve „nevjernika“ bilo je sve što je ta žena ponijela iz svog Maglaja. Na kraju priče, suznih očiju, tiho mi je izustila: na čelu kolone tenkova bio je Ejup Ganić.

Nisam bez razloga spomenuo Ivu Josipovića i Vesnu Pusić. Pusićka je postala nadaleko poznata svojom izjavom kako je Hrvatska na BiH izvršila klasičnu agresiju, a Josipović se izdajnički godinama kasnije ispričavao za hrvatsku politiku prema BiH. Ovaj dvojac nikada nije odustajao od regionalnih planova, jučer sa srbijanskim, danas sa muslimanskim fanaticima. Ejup Ganić njihov je alat da se povijest izmijeni, a svi ratovi proglase „konglomeratom loših politika“.

Dodijeljivanje ovog visokog i časnog odličja ratnom zločincu i huškaču pokazatelj je kako ovakva BiH nije održiva. Sve dok se ne uspostavi potpuna federalizacija s trećim hrvatskim entitetom, „konglomerat loših politika“, sinergijom hrvatskih udbaša i muslimanskih unitarista, koji nikada nisu preboljeli upokojenje Jugoslavije, hrvatski narod u BiH ostat će na vjetrometini, a sutra možda ponovno pod kamom rastućeg islamskog fundamentalizma. Na čijem čelu možda ponovno bude „ponosni nositelj“ Reda kneza Branimira s ogrlicom, ratni zločinac Ejup Ganić.

>>(VIDEO) Nino Raspudić: Ejup Ganić je dio bosanske politike koja želi zauzeti Neum!

[ad id=”40551″]

Tomislav Stipić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari