Pratite nas

Razdraživanje

Objavljeno

na

 

Kukuriku koalicija proživljava teške dane. Popularnost joj pada. Zaduženost zemlje raste. Rasprodali što su mogli a stigle kiše jesenje, ciča zima, a s njima i dodatne tjeskobe. Siromaštvo i jurišanje na kontejnere. Operušali su nas do gole kože pa zdvojno kukuriču i kokodaču po opustjelim dvorištima. No, čini se da obnavljaju svoje članstvo. Evo ovih dana vjenčali se Emilija Kokić i Miljenko Kokot. Slaba je to nada u spas, jer ne znam pouzdano je li ovaj poznati par pernatih prezimena ljevičarski nastrojen. Smiljanići, Zokijevci pokislo vam perje. Dijele svoju „pravdu „ po gradu na Dunavu. Jedva se usudi biti Zoki blizu našem dalekom istoku. Zazire od Slobine salate i vukovarskih branitelja. Hrvatska mu sve izduljenija. A Schengen sve udaljeniji. Onaj pak drugi ljubitelj Regiona bio u posjetu Beogradu i drugu Nikoliću. Tamo je u njihovoj skupštini održao svoj povijesni  govor i primio po tri puse u dva obraza. Ipak se preventivno, za svaki slučaj išao pomoliti kod Pape Franje. Zasigurno se prisjetio onoga što je snašlo Stipicu Radića prigodom obračuna s Punišom Račićem kod O kej Topčidera. Zabavlja nas činjenica  da smo još pred koji dan proslavljali naš najveći praznik Dan neovisnosti, spomendan na razDRAŽAvajuće razdruživanje s Jugoslavijom i JNA. Upravo s istima, kojima pravedni Joso tako žustro i radosno hrli u ponovni zagrljaj. Navodno je pritom našoj istočnoj braći postavljao latinične natpise na zgradu Skupštine. A Zoki i Rajko mu pomagali srpom, čekićem, čavlima i selotejpom. Pa ljudi moji gdje je tu logika? Na domaći praznik razdruživanja, istovremeno odlaziti u ponovno razdraživanje bez privole tihe većine ili raspisivanja referenduma.

RINO

facebook komentari

Kultura

Kamenjar

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Mile Kvesić, Hercegovina u mom srcu

Mala kuća ispod brda
To je moja rodna gruda
Tu su moji preci bili
I mene su odgojili.

Na kamenu ja sam rođen
Tu je pošten život vođen
Pradjedovi od davnina
Čekali su uvijek sina.

Kamenjar nam suđen bio
Tu nam život bio mio
Što imali to cijenili
Zadovoljni uvijek bili.

Opisati svima teško
Taj kamenjar sivi
Ali čovjek gdje je rođen
To voli i živi.

Otišo sam jednog dana
S kamenjara svoga
Al ga nosim ja sa sobom
On je dio srca moga.

Tekst: Ivan Čuljak, Bjelovar

facebook komentari

Nastavi čitati

Gluposti

U Zagrebu paljenje svijeća za žrtve ‘zločina HVO-a i HV-a u BiH’

Objavljeno

na

Objavio

SERGE BRAMMERTZ PODRŽAO RAD INICIJATIVE MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA

Inicijativa mladih za ljudska prava organizirat će u ponedjeljak na Trgu Francuske Republike u Zagrebu paljenje svijeća za žrtve zločina koje su počinili pripadnici HVO-a i HV-a u BiH.

“Inicijativa mladih za ljudska prava organizira paljenje svijeća za žrtve zločina počinjenih od strane pripadnika HVO-a i HV-a u BiH, žrtve nad kojima su zločine planirali i počinili oni koji su djelovali u ime naše Republike i time njezino ime zlorabili i osramotili“, stoji u najavi Inicijative mladih iz koje dodaju da tim aktom žele iskazati suosjećanje sa žrtvama i uputiti im sućut, ali i preživjelima i obiteljima stradalih dati do znanja da društvo u Hrvatskoj nije jedinstveno u slavljenju ratnih zločinaca i ratnih zločina.

“Želimo pokazati da u Hrvatskoj postoje i oni koji će neumorno zahtijevati od svojih institucija da zločine počinjene u ime i za račun naše Republike, odnosno od strane snaga pod njezinom kontrolom, treba priznati i osuditi, osuđujući istodobno i politiku koja je do njihovih stradanja dovela“, poručili su iz Inicijative mladih za ljudska prava, piše DnevniList.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari