Connect with us

Politika

Razgovarali Penava i Plenković – Poručuju da nema nesuglasica

Published

on

Arhiva

Kako se i najavljivalo, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i premijer Andrej Plenković sreli su se na otvaranju 54. Vinkovačkih jeseni kada je bilo vremena i za njihov očekivani razgovor do kojeg dolazi poslije ovotjednih izjava Penava gdje je spominjao revoluciju, crnog labuda…

– Razgovarali smo. Bio je običan susret kao kada se s nekim poznanikom sretnem na ulici i pozdravimo se. Nije bilo obveznih tema, rekao je kratko Penava komentirajući svoj susret s Plenkovićem. – Da se išta bitno dogodilo rekao bih vam. Ovako stvaramo famu da se nešto famozno događa, da je nešto nesvakidašnje. Znači posve je normalna situacija, rekao je Penava.

Dodao je kako nije bilo riječi niti o odluci Ustavnog suda o proširenju prava pripadnika srpske nacionalne manjine. I prema neslužbenim informacijama iz redova HDZ-a tijekom razgovora Plenković – Penava nije bilo tema koje dominiraju proteklih nekoliko dana. Navodno kako je to bio susret na kojem je bilo još 20-ak ljudi. Interesantno je kako je Plenković nakon razgovora novinarima rekao da koliko je on shvatio prosvjeda u listopadu, na kojem bi se još jednom ukazalo na neprocesuiranje ratnih zločina, neće biti. S obzirom na određene špekulacije po medijima Penava je upit novinara tko će biti njegov kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima kazao kako je to svakako Kolinda Grabar-Kitarović, piše Večernji List

– Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović imat će svu moju osobnu podršku kao i podršku gradonačelnika Vukovara, istakao je Penava.

Prokomentirao je i suživot u Vukovaru rekavši kako je on zadovoljavajući s obzirom na sve što se dogodilo.

– Potrebno nam je i očekujemo priznanje od susjedne države za čin agresije i pokajanje za sve ono loše što se događalo, za sve mrtve, granate i tenkove koji su došli s druge strane, avione koji su polijetali s druge strane Dunava i ovdje sipali bombe. Kada ta poruka dođe bit će to poruka da smo otvoreni za svaku moguću međusobnu suradnju, rekao je Penava.

Inače, u Vukovaru je danas svečano otvoren Gong svjetskog mira. Vukovar je tako postao 50. grad u svijetu, prvi u Hrvatskoj, gdje je postavljen Gong svjetskog mira.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari