Pratite nas

Razgovor

Razgovor sa Akademikom Josipom Pečarićem

Objavljeno

na

Hrvatski radio program u Melbourneu, 29 siječnja 2017.

Poštovano hrvatsko slušateljstvo, nadam se da ste lijepo proveli odmore i malo se odmorili od neprijateljske jugomunističke zločinačke propaganda na svakom nivou..

Znajući da su na čistini sada otvoreno provode u djelo Dijalektički materijalizam zločinačke Kumrovačke škole, napadajući sa lažima jer istine se boje, napadaju sve one domoljube, koji su bili spremni  ili su žrtvovali svoje živote za Dom i Domovinu..

U njihovim su rukama, mediji, pravosuđe, Znanstvene ustanove, diplomacija od prvog dana, nevladine udruge, kao i tajne institucije, i mnogi drugi otvoreni javni neprijatelji, koji kroz te institucije djeluju na svakom najvećem planiranom nivou provode u djelo i rade na rušenju naše slobodne drage domovine Hrvatske i uključujući našu BiH, a tu su i Hrvati Vojvodine i Crne Gore a mi Hrvati po cijelom svijetu ponovni smo neprijatelji jer smo sudjelovali i pridonjeli neprocjenjivi doprinos u rušenju zločinačkog Jugokomunističkog carstva mega zločinca Waltera Tita medju deset najvećih zločinaca 20 stoljeća, to nam otvoreno govore jer sam osobno svijedok toga..jer su me mnogi pitali što ti radiš ovdje u Hrvatskoj?

I sada totalno je na najvećem zločinačkom radu provede Dijalektički zločinački Materijazam, zločinca Lenjina, kojeg je u djelo proveo i provodi danas zločinačka nostalgija duševnih bolesnika, a to je  ne  ubijanjem, i likvidacijom kao što su radili prije, a sada sa lažima kako u Hrvatskoj, BiH, tako diljem svijeta, gdje mi pribitavamo, od Njemačke, Canade, pa tako njihove ćelije sa lažnim optužbama djeluju i u Melbournu, diljem Australije, jer nas nisu uspjeli fizički likvidirati..

A sada eto slučajno se dogodi prometna nesreća, bila osoba na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme…zločinci slobodno hodaju po Hrvatskoj zemlji, koju su zalijevali sa nevimom Hrvatskom krvlju….a mi smo dalje neprijatelji…svoje države pa to da vam mozak stane..

Nesmijemo više reći da smo Hrvati u Hrvatskoj…ali mi im poručujemo, poslušajte ili pogledajte izvedbu Opere Nikola Šubić Zrinski – za dom i domovinu…

Tko nas je sve pratio, diljem svijeta..dobro je objasnio Toni Kikaš iz Kanade ugledni Hrvatski domoljub…imenovao je neke Udbaše, koji su bili zaposleni kod njega…u svojoj knizi..otkriće još veliki skandal poznatih Udbaša…koja će biti ubrzo objavljena..

Gosp. Kikaš daje nagradu od jedan million dolara ko dokaže da je ON radio za Udbu..

A ja takodjer radim na svom životopisu gdje će takodjer biti velikih iznenadjenja..samo mogu reći da osoba koja je bila zadužena da me likividira osemdesetih, znam koje, znam, znam gdje sada pribitava, kod kojih je ovdje bio, znam da je dolazio u Hrvatski dom i s kim je sjedio za stolom..

Taj isti proganjao je moju pokojnu braću, mojeg NAJSTARIJEG brata, koji i danas plače, jer su mu nedavno ponovo zaprijetili da će me likvidirati sad kad sam bio doma…..a taj isti Udbaš je ubio mog oca koncem svibnja 1986 godine u Livanjskoj bolnici, a moj pokojni otac preživio je Križni put..o TOME Udbašu u svoj knjizi objavio je poznati istraživač gosp. Bože Vukušić..

Više nadam se koncem ove godine u mojoj dokumentiranoj auto biografiji, gdje još čekam na dokumente..Pojedini će morati se skrivati i ovdje iz Hrvatske zajednice.. a mnogi su otišli..

Bio sam i ostao Za dom spremni..kao cijelokupni Hrvatski domoljubni narod..proklet bio izdajica svojeg naroda…

Pri brzoglasu nas strpljivo čeka naš dragi veliki Hrvatski domoljub Akademik svijetskog glasa iz ponosne Hrvatske Boke Kotorske,

A to je naš Prof. Josip Pečarić..

Dobro vam jutro Akademiče Prof. Pečarić i dobro došli na naš i vaš Hrvatski radio program..

Pozdrav Vama svima u studiju Vas i Vašem cijenjom slušateljstvu.

NIŠTA SE JOŠ PROMJENILO NIJE.

Novo još jedno djelo u suradnji sa Dr.Josipom Sjepandićem..koje će biti predstavljeno slijedećeg petka 3 veljače 2017 u 18 sati u dvorani Udruge specijalne policije Domovinskog rata,  Trg žrtava fašizma br.1 u Zagrebu,

Prof Pečariću što nam možete reći o ovom djelu? i tko će sve biti na promociji ovog prekrasnog djela…?

Najveći dio naše knjige sastavljeno je od otvorenih pisama koje smo u prethodnoj godini dr. Stjepandić i ja slali na razne adrese. Vi ste u svom uvodu – zapravo – opisali razloge za ta naša pisma. Dr. Stjepandić je hrvatski znanstvenik koji živi i radi u Njemačkoj pa je  svoja pisma znao uputiti europskim političarima, i glavnim medijima u Njemačkoj, bilo novinama bili televizijama kad god su iznosili neistine o našoj domovini. Pisao je i on kao i ja na razne adrese u Hrvatskoj i političarima i medijima. Najveći dio tih pisama odnosi se na obranu pozdrava ZDS i onih koji su najviše napadani zbog njega: HOS-ovci i drugi branitelji , Thompson i Josip Šimunić. To govori i posveta knjige:

U povodu 25. Obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske ovu knjigu posvećujemo hrvatskim vitezovima, a napose pripadnicima HOS-a, koji su ginuli za Hrvatsku uz pozdrav ZA DOM STREMNI.

Knjigu će predstaviti:
Nenad Piskač, književnik i kolumnist; Marko Ljubić, kolumnist i podpresjednik HNiP-a i nas dvojica autoria

Počasni gost: biskup dr. sc. Vlado Košić

Sav prihod od prodanih knjiga ide za ZAKLADU “FRA BONIFACIJE IVAN PAVLETIĆ”. Zakladu je utemeljio 2010. godine biskup Košić u svrhu stipendiranja uspješnih studenata u potrebi s područja Sisačke biskupije.

Kome smeta stari Hrvatki pozdrav još iz 16 stoleja a i ranije

ZA DOM SPREMNI, KOJI SU NAŠI DRAGOVOLJCI POSTROJBI HOS-a, DARIVALI SVOJE ŽIVOTE NA OLTAR DOMOVINE?

Zapravo ste Vi i odgovorili na Vaše pitanje. Pozdrav smeta svima onima koji su protiv neovisne hrvatske države i protiv slobode hrvatskog naroda. Kada smo prije skoro dvije godine dr. Stjepandić i ja, zajedno s biskupima Košićem i Pozaićem i akademikom Popovićem pokrenuli Peticiju ZDS, a povodom napada na Thompsona i “Bojnu Čavoglave” krenuli su slični napadi na nas kao danas na ploču u Jasenovcu. Prije izbora, uvjereni u njihovu pobjedu, oni više nisu ni prikrivali da im je cilj napad na Domovinski rat. Sada su se vratili na staru velikosrpsku politiku i pozivaju se na ustaštvo, kao da mi ne znamo da su tijekom cijelog Domovinskog rata oni hrvatske branitelje nazivali ustašama, a našu državu: Tuđmanova ustaška država. Danas je vlast u koliko toliko hrvatskim rukama pa im i predsjednica države i predsjednik Vlade jasno kažu da je ploča u Jasenovcu podignuta u čast poginulih HOS-ovaca. A zapravo to bi izravno trebalo značiti da svi oni koji napadaju njih ne poštuju hrvatske žrtve za slobodu i to u ratu protiv fašističkog, bolje reći nacističkog agresora.

Na neki način ovakav stav hrvatskih vlasti doživljavamo kao našu pobjedu. Ovo je treća knjiga u obranu naše Peticije i pozdrava ZDS, a praktično u tisku su još tri. Naime poslije Peticije ZDS krenuli su napadi i na moj znanstveni rad, obitelj i suradnike, pa će u tim knjigama biti riječi i o tim napadima.

Gdje se mogu nabaviti ove prekrasne knjige?

Knjiga “Ništa se promijenilo nije” pripada Zakladi pa još ne znam odgovor. U svakom slučaju u izravnom kontaktu sa Sisačkom biskupijom vjerujem da će se moći nabaviti.

Neprijateljska propaganda djeluje svim raspoloživim sredstvima ne birajući laži sa optužbama preko tiska, knjiga i šire…Tkome je to u interesu i tko stoji iza ovoga neprijateljskog djelovanja prema Domovini Hrvatskoj, prema svim Domoljubnim Hrvatima, ma bilo gdje mi prebitavali..prema vašem mišljenju Prof Pečarić?

Kada govorim o tome obično ispričam priču iz 1987. godine, dakle prije punih 30 godina, kada sam upozoravao kako Srbi djele Hrvate na Ustaše i Srpske sluge. Uz moj komentar: A JA VAM NE VOLIM BITI SLUGA. Kada sam nedavno s tom pričom završio gostovanje u Bujici, sutradan me je jedan čovjek na ulici zapitao što sam time htio reći. Odgovorio sam mu:

To znači da kada Vam netko kaže da ste Ustaša, nemojte misliti da Vas je taj htio uvrijediti. Naprotiv: On Vam je samo rekao da niste srpski sluga.

Druga priča je vezana za Melbourne iz 1992. g i moj prvi susret s braćom Bošnjak i g. Verkićem sa suprugama. Još tada sam ih upozorio da kada vam dolazimo mi iz Hrvatske moraju računati gdje smo mi odrasli i da zato imamo malog crvenog u glavi.

Oni će meni: Pa profesore i Vi nam dolazite iz Hrvatske, pa onda ga i Vi imate.

Naravno, inače ne bih ni znao za njega. Ja vam ponekad shvatim da govorim prema tom malom crvenom i znate li što uradim? ODEM PRED OGLEDALO I PLJUNEM GADA!

Dok smo stvarali stoljetnu  povijesnu čeznju slobodna i draga domovina Hrvatska..Zločinačka jugokomunistička kriminalna banda 90-tih gospodarski je uništavala Hrvatsku … privatizacijom i drugim kriminalističkim oblicima, još do danas nitko ne odgovara za taj kriminal..zašto?

Kada sam desetak godina kasnije zadnji put bio kod vas u Melbourneu, a poslije pobjede jugo-komunista na izborima g. Verkić mi je rekao: Profesore, pobijedio je onaj mali crveni u hrvatskim glavama.

Da, danas, kada smo u ratu od njihovih gazda – po priznanju samog Slobodana Miloševića – od njihovih vojnika napravili zečeve, a oni im i dalje služe možete znati zašto sam svojevremeno rekao i: JEDNOM SLUGA – UVIJEK SLUGA. JEDNOM IZDAJICA – UVIJEK IZDAJICA!

Diplomacija, kako prenosi  Braniteljski portal, kako naš veliki domoljub ponosni Vitez General Glasnović, opisuje dokumenitarano tko je sve na velikim pozicijama u diplomatskim predstavništvima diljem svijeta, od samog početka stvaranja naše domovine, i još su i danas..to zaista znači –ništa se još promjenilo nije—dokle i kamo dalje Prof. Pečarić..?

Ne samo u diplomaciji. Svugdje su oni uspjeli postaviti svoje ljude. A hrvatska vlast nije čvrsto u hrvatskim rukama. Nadamo se i da će biti i da su državotvorni Hrvati konačno naučili da vlast nije u hrvatskim rukama, ako se ne pobrinu da ona bude u svim polugama te vlasti, uključujući i medije. Dok to ne bude tako nećemo moći puno postići. Ne će biti ništa od lustracije i drugih važnih pitanja krucijalnoh za opstanak države.

I na koncu našeg razgovora vaša poruka našem cijenjenom slušateljstvu?

Vama i nama preostaje daljna borba da doista sva vlast bude u hrvatskim rukama i da konačno postanemo SUVERENA država. Znamo da je u više nastupa u zadnje vrijeme i Predsjednica govorila da je njena politika suverenistička politika, dakle politika koju je vodio veliki hrvatski predsjednik akademik Franjo Tuđman. Na nama je da joj svi pomognemo da se to doista i ostvari.

Postovani Prof Pečarić zahvaljujem se na vašem cijenjenom vremenu koje ste darovali našem slušateljstvu sa istinom—istina je teška i bolna, ali Istina oslobadja—ti je jedina Božja Pravda..

Želim vam svako dobro i još jednom velika hvala na vešem cijenjenom plemenitom domoljubnom Hrvatskom radu..Želimo vam svako dobro..

Hvala i Vama na pozivu i još jednom pozdrav i Vama i Vašim slušateljima.

Poštovano čitateljstvo, ovo je bio transkript razgovora sa uglednim, svjetskog glasa akademikom, ponosnim Hrvatom domoljubom, Prof. Josipom Pečarićem.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Vlaho Orepić: Most je pretvoren u bunker s vrlo malim prozorčićem i još manjim vratima

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što je bivši ministar unutarnjih poslova i saborski zastupnik Vlaho Orepić napustio Klub zastupnika Mosta ne prestaju nagađanja o tome što ga je nagnalo na taj potez i kani li u utrku za Pantovčak.

Orepić smatra da je u obrazloženju odluke o istupanju iz Kluba Mosta nastojao biti potpuno jasan i korektan.

“Razumijem pohvalne komentare, ali i one koji me optužuju. Upravo jedni i drugi ukazuju na potencijal ideje Mosta koja je nepresušna. No, po mom dubokom uvjerenju, u ovom trenutku realizacija te uistinu nepresušne ideje je ugrožena. Most je pretvoren u bunker s vrlo malim prozorčićem i još manjim vratima. Ja u tom bunkeru ne mogu i ne želim biti, niti su mi ljudi za to dali povjerenje. Istupio sam iz tog ozračja naglašene političke introvertiranosti, stalnog konfliktnog odnosa sa svima i bespotrebnog desničarenja. To je jednostavno izvan okvira ideje Mosta koja upravo isključuje zatvorenost i ideološku naklonost, a s tim, između ostalog, i desničarenje. Eto zato sam protestno istupio iz Kluba zastupnika MOST-a”, otkrio je Orepić u razgovoru za Jutarnji list.

Između ostalog, kazao je i da je još ljetos u dva navrata osobno Petrova upoznao sa svim onim što je prepoznao i na što mu je ukazana pažnja na terenu: “Potpuno korektno smo razgovarali i o načinu i prostoru mog političkog angažmana, a koji nema nikakve veze s očito popularnom predsjedničkom kandidaturom tj. očitom neistinom. U zadnja dva mjeseca intenzivno sam komunicirao i s tijelima stranke. Nije urodilo plodom i tu smo gdje jesmo”.

Odbacio je nagađanja da je izjava Nikole Grmoje od koje se ogradio bila prijelomni trenutak za njegov odlazak, istaknuvši da je njegov istup “samo kulminacija dugotrajnog nastojanja da se djelovanje Mosta uskladi s idejom Mosta koja nas je i okupila”. Orepić se nada i da će Most, kako je rekao, “imati dovoljno snage da se odupre mentorskoj politici koja je po njemu najveći problem hrvatskog društva”.

“Moje daljnje, kao i dosadašnje političko djelovanje bit će usmjereno borbi protiv te mentorske politike u kojoj je bitno biti dobar s političkom uspravnicom koja vas predlaže, a ne nužno s narodom koji vas bira. Upravo tu politiku karakterizira klijentelizam, korupcija, nepotizam i ostale pošasti našega društva.

Upravo ta mentorska politika je u temelju ovog, do sada nikad većeg, sraza politike i struke. Zato sam i istupio jer ideju Mosta želim oživjeti konkretnim političkim ciljevima koji će biti prihvatljivi i bitni društvu u cjelini. Koji će biti razlog za okupljanje stručnih i samoostvarenih ljudi koji su objektivno sposobni, a ne nužno politički podobni”, kazao je Orepić.

“Nastojat ću politiku kao sredstvo vratiti narodu i izvesti je iz mentorskih i lokalnih okvira. Trebamo osvijestiti potrebu za promjenom izbornog zakona u korist povećanja demokratičnosti i odgovornosti izbornog postupka. Odmah trebamo zaustaviti i postepeno smanjivati potrošnju države kao što trebamo odlučno ući u reformu javne uprave.

Trebamo doslovno uništiti ovu kulturu nerada i relativizma koja je preplavila naš životni prostor. Treba se motivirati i isplatiti rad što sad nije slučaj”, pobrojao je i poručio da ostaje neovisni zastupnik te se zahvalio na ponudi Davoru Bernardiću, koji ga je pozvao da se pridruži SDP-u, ali i ostalima, koji su mu se, kaže, obratili.

“Nastojat ću politiku kao sredstvo vratiti narodu i izvesti je iz mentorskih i lokalnih okvira. Trebamo osvijestiti potrebu za promjenom izbornog zakona u korist povećanja demokratičnosti i odgovornosti izbornog postupka. Odmah trebamo zaustaviti i postepeno smanjivati potrošnju države kao što trebamo odlučno ući u reformu javne uprave.

Trebamo doslovno uništiti ovu kulturu nerada i relativizma koja je preplavila naš životni prostor. Treba se motivirati i isplatiti rad što sad nije slučaj”, pobrojao je i poručio da ostaje neovisni zastupnik te se zahvalio na ponudi Davoru Bernardiću, koji ga je pozvao da se pridruži SDP-u, ali i ostalima, koji su mu se, kaže, obratili.

“Veliku sklonost imam prema neovisnoj političkoj sceni koja je najviše od svih pokazala zainteresiranost za stvarne životne probleme”, kazao je Orepić te s obzirom na neka recentna medijska magađanja da će u suradnju s Ivicom Relkovićem kazao: “Relkovića nisam ni vidio, ni čuo otkako je izašao iz Vlade u kojoj je bio savjetnik”.

No, nije Orepić jedini koji je otišao ili odmaknuo od Mosta. Raspada li se Most? Pitanje je to na koje Orepić, između ostalog, odgovara: “Korektno je reći kako je osjetan broj članova izašao iz Mosta i isto tako osjetan broj simpatizera se udaljio od politike, ali ne od ideje Mosta kao što je slučaj i sa mnom. Ne resetira li se Most na polazne postavke, kako to simbolično volim reći i što bih volio da se dogodi, a ipak opstane na političkoj sceni, to više neće biti Most, a kao takav ni meni prihvatljiv politički ambijent”.

Nemam ambiciju biti predsjednik države, opetovao je u razgovoru za Jutarnji list: “Gospodin Grmoja je već jasno i korektno rekao da o tome ništa ne zna, a on je politički tajnik. Vjerojatno bi on znao da je to istina. Nezgodno mi je više o tome govoriti jer izgleda da se pravdam, što nemam namjeru.

No, ipak vas molim da još jednom pitate i Grmoju, ali i Petrova, govorim li istinu, pa da zaključimo tu temu. Pokušaj s tezom o prevelikoj ambiciji je neodrživ i rekao bih smiješan u trenutku kada, radi dosljednosti, napuštam stabilnu političku poziciju i izlažem se potpunoj političkoj neizvjesnosti i to vjerujem za dobrobit i tih koji te teze plasiraju”.

Vlaho Orepić: Resetiranje MOST-a na polazne postavke je nužnost

facebook komentari

Nastavi čitati

Razgovor

Jandroković: Predsjednica je vrlo jasno objasnila zašto ne misli oduzimati odličja Praljku i ja se s tim slažem

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Sabora Goran Jandroković izjavio je kako se slaže s predsjedničinom odlukom da pokojnom generalu Praljku ne oduzme odličja.

“Zakon je tu jasan, Predsjednica tumači zakon u skladu s onim kako bi ga i trebala tumačiti, to je njena autonomna odluka. Predsjednica je vrlo jasno objasnila koji su razlozi zašto ne misli oduzimati odličja i ja se s tim razlozima slažem”, rekao je Jadnroković, prenosi Dnevnik.hr.

Na pitanje zašto nije bio na komemoraciji u Lisinskom koju je organizirao Hrvatski generalski zbor prošlog tjedna, Jandroković se ponovno složio s Kolidnom Grabar Kitarović.

“Zato što, ponovno ću citirati Predsjednicu, politika se vodi razumom, a ne samo emocijama”, rekao je.

Predsjednik Sabora smatra da hrvatska Vlada ne treba rekonstrukciju, te da nema najslabiju kariku, a zadovoljan je i suradnjom HDZ-a s HNS-om.

“Gospodarski rezultati su vrlo dobri. Imamo rast BDP-a od preko tri posto. Najmanji deficit unazad 20-ak godina. Smanjuje se javni dug, vanjski dug, najbolja turistička sezona. Svaki puta kada se glasuje, imamo 78 ruku. Raspravljamo o svim važnim temama, dolazimo do rješenje dogovorom. Radi se vrlo kvalitetno, međusobno se uvažavamo. Toleriramo i razlike koje između nas postoje. Vrlo smo oprezni i razumijemo jedni druge. Ne bi koalicija funkcionirala ovako kvalitetno da to ne činimo.”, objasnio je svoja stajališta.

Što se tiče povratka Ivana Vrdoljaka, Jandroković smatra kako on može samo dodatno popraviti kvalitet odnosa između dvaju stranaka i suradnju.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari