Pratite nas

Razgovor

Razgovor s akademikom Josipom Pečarićem

Objavljeno

na

akademik Josip Pečarić

Proteklog  vikenda  je  Josip Pečarić, jedan od najproduktivnijih matematičara,  posjetio  Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i prostorije Dux radija te je tom prigodom dao intervju za tu radio postaju. Razgovaralo  se o njegovu radu,  a naravno  i osvrnuli na činjenicu da je  nedavno jednoglasno izabran za dopisnog člana Dukljanske akademije nauka i umjetnosti.

[ad id=”93788″]

Više poslušajte u gore priloženom intervjuu.

Akademik Josip Pečarić jednoglasno izabran za dopisnog člana Dukljanske akademije nauka i umjetnosti

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Ronko: Davor Bernardić treba otići, ali se bojim da je već kasno

Objavljeno

na

Objavio

Svjedoci smo najveće političke krize ove Vlade. Preispituje se i politička odgovornost premijera Andreja Plenkovića. Zbog afere “Hotmail” već je morala otići potpredsjednica Martina Dalić. Oporbi to nije dovoljno – zaziva nove izbore.

I baš dok SDP zahtijeva raspuštanje Sabora, gubi još jednog člana – zastupnika Zdravka Ronka, koji je gostovao u HRT-ovoj Temi dana.

Rekao je da je njegovo nezadovoljstvo od trenutka kada je otišao Zoran Milanović. Neki dan sam s njih razgovarao i rekao sam mu da je kriv što je ono napravio jer je iza toga nastao problem koji je sve veći u SDP-u, rekao je Ronko, dodavši kako u SDP-u vlada malodušnost i nema energije.

Istaknuo je da Davor Bernardić treba otići, ali da se boji da je već kasno. SDP već ide putem bez povratka, dodao je.

Na pitanje da iz SDP-a stiže vijest da je prije neki dan viđen u društvu Milijana Brkića, te da postoji i slika koja to dokazuje, Ronko je rekao da njega HDZ ne može kupiti. Žalosno je čime se ta moja stranka bavi. Upravo zbog takvih stvari sam i otišao. Dodao je da sa Brkićem nikada u životu nije bio bliže od 3 metra, osim 2014. na dan zahvalnosti u kninskoj crkvi kada ih je protokol stavio jednog pored drugog.

Naglasio je da ne postoji slika njega i Brkića. Nikada nisam s njim popio kavu, ali popit ću, zaključio je Ronko.

Milanka Opačić: Bilo bi bolje da SDP zbog sebe samog ne zaziva izbore

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Razgovor

Ronko poručio Bernardiću: Nećeš, razbojniče! Ne dam da uništiš SDP

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dugogodišnji požeški SDP-ovac Zdravko Ronko napustio je SDP nakon 25 godina čime je ta stranka pala na samo 34 zastupnika.

“Destrukciju, razbijanje stranke, namjerno i zlonamjerno, uz zloporabu infrastrukture i instituta stranke, guranje isključivo osobnih interesa njega i njegove grupe i posebno ‘zločinački plan’ stvaranja velike koalicije”, rekao je Ronko u intervju Večernjem listu na pitanje što točno zamjera Bernardiću.

Ronko je kazao da je uvjeren da se ide prema velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a jer u slučaju novih izbora HDZ nema s kime vladati. “S GLAS-om i IDS-om ne može, s Mostom bi treći put to bila sprdačina. Ostaje jedino opcija sa SDP-om, a kojom bi se Bernardić opet uhljebio”, rekao je Ronko te dodao da Bernardića stranka ne interesira i da mu je “svejedno mu je hoće li imati 34 ili 20 zastupnika”.

“Bitni su samo osobni interesi i interesi njegove najuže grupe. Poručujem mu: Nećeš, razbojniče! Napravit ću koliko mogu da do toga ne dođe”, kazao je Ronko.

Rekao je da je za njega Bernardić “predsjednik stranke koji to nije zaslužio”. Ima li on svoje pobočnike, niti znam niti me briga. “Rušim” ga jer je nedostojan funkcije. Iako, budimo realni, nisam ja taj koji ga uopće može srušiti”, kazao je Ronko.

 

Još jedan stari SDP-ovac otišao iz stranke: Ako treba u Saboru ću podržati Plenkovića

 

Milijan Brkić: Nisam pio kavu s Ronkom

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati