Connect with us

Razgovor o suradnji političkih stranaka unutar HNS-a BiH

Objavljeno

-

Kako je danas priopćeno, 20. lipnja u Orašju Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, održala je svoju 37. sjednicu Predsjedništva stranke, na kojoj se govorilo o stanju u poplavljenim područjima, suradnji političkih stranaka u HNS-u u funkciji Općih izbora u BiH i pripremi sjednice Središnjeg odbora HDZ-a BiH.[su_spacer]

sabor-predsjednistvoPod predsjedanjem Dragana Čovića predsjednika HDZ-a BiH, sjednica je održana u Srednjoškolskom centru u Orašju.

Na sjednici Predsjedništva, razgovaralo se o organizaciji i pružanju konkretne pomoći poplavama ugroženim područjima u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na Posavinu. Jedan od zaključaka sastanka bio je da se treba zahvaliti svim onim dobrim ljudima koji su nesebično priskočili u pomoć kad je to bilo najpotrebnije, a i dalje pomažu ova područja. Načelno se dogovorilo, da se definiraju najpotrebniji oblici pomoći bilo u stručnom, materijalnom ili drugim oblicima i da se sljedećih dana pomoć i realizira u većem opsegu, kako bi se i na taj način stalo u kraj onima koji izbornu kampanju vode preko leđa ljudi koji su nastradali u ovim nezapamćenim poplavama.

Posebna zahvala je izrečena Oružanim snagama BiH i generalu bojniku Anti Jeleču, koji je bio na poplavljenim područjima, svim institucijama iz Republike Hrvatske, koje su cijelo vrijeme bile uz poplavom pogođena područja, kao i ekipama, koje su došle s mobilnim pumpama, a došli su iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Poljske, a pored ovih ekipa u Orašju su prvih dana boravile i spasilačke ekipe iz Belgije, Albanije i Nizozemske.

Na sjednici Predsjedništva, razgovaralo se i o suradnji političkih stranaka unutar Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH. Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović, informirao je Predsjedništvo stranke, o postignutim dogovorima, s tim da je za ponedjeljak 23. lipnja sazvana sjednica Predsjedništva HNS-a BiH, gdje će se formalno i potpisati koalicija stranaka HNS-a.

Na danas održanoj sjednici Predsjedništvo HDZ-a BiH, dalo je punu potporu Anti Domiću, potpredsjedniku HDZ-a BiH i gradonačelniku Brčko Distrikta u njegovom radu.

Nakon sjednice Predsjedništva u izjavi za medije, predsjednik Čović je rekao: – ”Drago mi je da smo nakon 20-ak dana ponovno u Posavini na temu zakazivanja Središnjeg odbora naše stranke, našeg nacionalnog vijeća vezano za izbornu kampanju i ono što moramo usvojiti zbog rokova koje je postavilo centralno izborno povjerenstvo. Željeli smo da bude u Posavini jer je ključna točka rasprave, uz ovu operativnu, bila vezana za poplave u Posavini i diljem BiH”.

Predsjednik Vijeća Ministara BiH informirao nas je o svemu što je uradila BiH na toj razini, a o lokalnoj razini vlasti informacije su iznijeli predstavnici naše stranke iz zeničkog, tuzlanskog i posavskog područja. Također su nas informirali što smo radili kao stranka i dali doprinos čitavom procesu, sa naglaskom da ne dozvolimo našim ljudima, bilo kome da na bilo koji način vodi kampanju preko nastradalih ljudi.

Nadam se da smo se bar mi, ili ja osobno tako ponašali u posljednjih mjesec dana i kad smo bili ovdje. Dakle, želimo svim srcem biti uz te ljude i zbog toga smo i organizirali već idući petak jednu donatorsku večer u Vitezu pod motom ‘Četiri županije, Hercegbosanska, Zapadnohercegovačka, Hercegovačko-neretvanska i Središnja Bosna za Posavinu i druga poplavljena područja’.

Bojimo se kako vrijeme odmiče i kako neke stvari izgledaju prividno ljepše da će postati ponovno pomalo zaboravljeni. Međutim, tim ljudima treba danas pomoć, jer operativa je dosta spora i strahujem na neki način da to ne ode u drugi plan i zbog toga smo potencirali održavanje ovakvog skupa – Donatorska večer održat će se 27. lipnja u Vitezu i okupit će predstavnike i nositelje vlasti, a prije svega gospodarstvenike iz četiri županije kako bi na primjeren način još jednom stali uz narod sa ugroženih područja, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari