Connect with us

Iz Svijeta

Razgovori o rješavanju najveće izbjegličke krize u posljednjih 50 godina

Objavljeno

on

Službene brojke kažu da je prošlog mjeseca u Europsku uniju ušao rekordan broj izbjeglica, njih čak 107,500.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande susrest će se danas u Berlinu gdje će raspravljati o europskim naporima u rješavanju najveće izbjegličke krize u 50 godina, pišeFrance 24.

[ad id=”68099″]

Dvoje državnika razgovarat će i o situaciji u Ukrajini, a kasnije će im se pridružiti i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. Nakon zajedničke večere trojac će održati konferenciju za medije.

Situacija se neće riješiti sama od sebe

Službene brojke kažu da je prošlog mjeseca u Europsku uniju ušao rekordan broj izbjeglica, njih čak 107,500 te se traži zajednički pristup Europe tom problemu. – Situacija se neće riješiti sama od sebe – kazao je izvor iz francuskog predsjedništva te dodao kako odluke koje je donio EU nisu dovoljne i dovoljno brze.

Među prioritetima će biti i sastavljanje lista država čiji državljani se neće smatrati tražiteljima azila, osim u posebnim situacijama. EU nije uspjela u naporu u slaganju takve liste.

Merkel i Hollande će nastojati postići dogovor i oko ubrzavanja izgradnje prihvatnih centara u Grčkoj i Italiji, dvije države EU koje su najviše pogođene izbjegličkim valom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR