Connect with us

Politika

Razriješen državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu Hanžek

Objavljeno

-

Hina

Vlada RH je u petak na zatvorenome dijelu sjednice razriješila državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordana Hanžeka, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice doneseno je još niz kadrovskih rješenja.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za norme Nataša Mikuš Žigman, a novim predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Hrvoje Bujanović.

Nataša Mikuš Žigman razriješena je i dužnosti članice Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, a novim članom imenovan je Hrvoje Bujanović.

Hrvoje Bujanović imenovan je novim članom Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika, umjesto dosadašnje članice Nataše Mikuš Žigman.

Nataša Mikuš Žigman razriješena je dužnosti supredsjedateljice Zajedničkog odbora za provedbu i poticanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije, a novim supredsjedateljem imenovan je Hrvoje Bujanović.

Hrvoje Bujanović imenovan je i supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije, umjesto dosadašnje supredsjedateljice Nataše Mikuš Žigman.

Također, Hrvoje Bujanović imenovan je supredsjedateljem Hrvatsko-izraelskog zajedničkog odbora za gospodarsku suradnju, umjesto dosadašnje supredsjedateljice Nataše Mikuš Žigman.

I na kraju, Hrvoje Bujanović imenovan je zamjenikom predstavnika Vlade RH u Gospodarsko-socijalnom vijeću, umjesto dosadašnje zamjenice predstavnika Nataše Mikuš Žigman, navodi se u priopćenju.

Vlada donijela još kadrovskih odluka

Razriješen je dosadašnji predsjednik Povjerenstva za standardizaciju geografskih imena dr.  Damir Šantek, a novim predsjednikom Povjerenstva imenovan je Antonio Šustić.

Sukladno prijedlogu Centra za restrukturiranje i prodaju, Ile Baković imenovan je članom Nadzornog odbora društva Aluminij d.d. Mostar.

Marijan Krpan imenovan je vršiteljem dužnosti predsjednika Uprave Agencije za ugljikovodike, s danom 21. siječnja 2023., do provedbe javnog natječaja za predsjednika Uprave Agencije, a na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice donesen je i Zaključak u vezi s prihvaćanjem Godišnjeg izvješća strateške razine o implementaciji NATO Zavjeta za obrambena izdvajanja (Defence Investment Pledge – DIP). Točka je označena stupnjem tajnosti “ograničeno” te je iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti.

Donesena je i Odluka o darovanju materijalnih sredstava, a točka je označena stupnjem tajnosti “povjerljivo”, koju također iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti, navodi se u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari