Pratite nas

Politika

Razriješena dužnosti cijela uprava ‘Aluminija’

Objavljeno

na

Na sjednici Nadzornoga odbora “Aluminija” danas  je usvojena predstavka direktora ove tvrtke Ive Bradvice za sporazumnim raskidom ugovora o radu s “Aluminijem”, čime je, sukladno odredbama korporativnoga upravljanja, razriješena dužnosti i cjelokupna Uprava “Aluminija”.

Tom prigodom istaknuto je kako nije riječ o smjeni, nego o korektnomu potezu direktora “Aluminija” prema članovima novoga saziva Nadzornoga odbora, a u odnosu na ukupno stanje u tome poduzeću.

Odmah je usvojena i Odluka o raspisivanju natječaja za izbor direktora “Aluminija”, s naputkom kako novi direktor, ujedno i nova uprava, moraju biti imenovani najkasnije do kalendarskoga isteka tekuće godine.

Za vršitelja dužnosti direktora “Aluminija” d.d. Mostar, u razdoblju do imenovanja novoga direktora, imenovan je prof. dr. sc. Vjekoslav Domljan, dosadanji pomoćnik direktora za ekonomske, financijske i bankarske poslove.

Članovi Nadzornog odbora razgovarali su i o poslovanju “Aluminija” za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2013. godine, usvojili su Odluku o raspisivanju pozivnoga natječaja za nabavu strateške robe za 2014. godinu te Odluku o imenovanju povjerenstva za provođenje postupka natječaja. Osim toga, bilo je riječi i o mogućnostima povećanja temeljnoga kapitala “Aluminija” dokapitalizacijom, a Odbor je odobio i zaduženje “Aluminija” kod Razvojne banke FBiH, stoji u priopćenju iz “Aluminija” d.d. Mostar.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Picula nosi SDP-ovu listu za europske izbore

Objavljeno

na

Objavio

Uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a u nedjelju ujutro okupilo se Predsjedništvo stranke koje je utvrdilo redoslijed 12 kandidata na stranačkoj listi za izbore za Europski parlament, koju će, neslužbeno doznaju mediji u nedjelju, predvoditi aktualni europarlamentarac Tonino Picula.

Lista je sastavljena prema zip-modelu, odnosno, naizmjenično su kandidirani muškarci i žene tako da je druga na listi također europarlamentarka Biljana Borzan. Na trećem je mjestu saborski zastupnik i član Predsjedništva Predrag Matić, slijedi zastupnica Romana Jerković te zastupnik Joško Klisović.

Na šestom je mjestu članica Predsjedništva Ivana Posavec Krivec, iza nje zastupnik Gordan Maras, te Barbara Antolić Vupora i Mladen Novak. Na desetom je mjestu Sanja Radolović, iza nje nestranačka Mirela Holy te saborski zastupnik Ranko Ostojić.

Premda izglasavanje liste za europske izbore nije bilo utvrđeno dnevnim redom, naknadno je ta točka uvrštena u dnevni red pa će o njoj glasati Glavni odbor SDP-a.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Siniša Varga: Ne vraćam mandat SDP-u

Objavljeno

na

Objavio

Varga je u otvorenom pismu napisao da je kap koja je prelila čašu bila odluka da se bivša članica SDP-a Mirela Holy kandidira na SDP-ovoj listi za europske izbore.

Siniša Varga gostovao je u Dnevniku N1 televizije i pojasnio razloge odlaska iz SDP-a te odgovorio na zahtjev Davora Bernardića da vrati saborski mandat.

Varga je u otvorenom pismu napisao da je kap koja je prelila čašu bila odluka da se bivša članica SDP-a Mirela Holy kandidira na SDP-ovoj listi za europske izbore.

Za N1 je poručio da je ona bila sastavnica u detroniziranju SDP-a s vlasti i povratku HDZ-a. “To je krimen preko kojeg ne mogu preći”. poručio je Varga dodavši da je Holy sada privržena Bernardiću i da imaju pakt o nenapadanju. “Ide na eu izbore, to je bio znak, donio sam odluku kakvu sam donio”, rekao je Varga.

Rekao je da su svi pokušaji mijenjanja stranke iznutra bili jalovi i neuspjeli. Dodaje da će SDP vjerojatno zbog izborne metodologije ostvariti priželjkivana tri mandata u Europskom parlamentu, što će “zabetonirati status predsjednika, a stranka će se iznutra nastaviti urušavati”.

Varga kaže da će se u Saboru nastaviti zalagati za legalizaciju uzgoja medicinskog kanabisa te poboljoljšanje dostupnosti zdravstvene zaštite. “To ne mogu postići kao zastupnik SDP-a, ali kao nezavisni možda mogu”, poručio je.

Dodao je i da mu je na početku mandata aktualnog Predsjedništva rečeno, kao i svim bivšim ministrima, da moraju biti “tihi i kuš”, da bi se novi članovi mogli istaknuti.

Odbio je zahtjev Davora Bernardića da vrati saborski mandat stranci

“Moja je ustavna ovlast da radim s mandatom što želim. Mogu građanima više dati ja kao neovisan nego jalovo kao član SDP-a”, poručio je dodavši da je dao vlastito zdravlej za boljitak SDP-a i građana te da kao nezavisni zastupnik može dati puno više.

Rekao je da je vodio neformalne razgovore s drugim klubovima u Saboru, ali da u narednom razdoblju ostaje neovisni zastupnik, dodaje da će prema HDZ-u biti malo više distanciran.

 

Bernardić o izlasku Varge iz SDP-a: Cijenim ljude koji ne napuštaju SDP kada situacija postane teška

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari