Connect with us

Razvoj Blidinja ide planiranim putem

Objavljeno

-

Posljednjih dana počele su se ostvarivati najave koje je prije godinu i pol dana najavljivao ravnatelj parka prirode Blidinje.

Prije godinu i pol dana u upravljačkim strukturama našeg parka došlo je do značajnih promjena. To je bio preduvjet da se stvari pokrenu s mrtve točke, preduvjet da se spasi ono što se spasiti može, te da se Blidinju vrati stari sjaj. Uz najave da će se normalizirati stanje upravljanje parkom, tada nam je novoizabrani ravnatelj najavio da će se ski centar na Blidinju vjerojatno dati u koncesiju, te da je to najbolji način za daljnji razvoj ski turizma na Blidinju. I baš prije desetak dana, Uprava parka izabrala je najbolju ponudu kojom je ski centar predan u ruke privatnika kojima je sigurno interes da ski centar pruži što je moguće bolju uslugu i kvalitetu. To donosi dvostruko zadovoljstvo, na jednoj strani svi zaljubljenici u skijaške sportove uživati će u odličnoj ponudi, a s druge strane koncesionari će imati veću zaradu. Naravno, sve ovo trebaju potvrditi osnivači parka(županijske Vlade) ali prema našim saznanjima tu ne bi trebalo biti problema.

Kada smo prije par dana razgovarali s ravnateljem, rekao nam je kako s ovim potezom cjelokupni park može puno dobiti. Uprava neće morati trošiti resurse na upravljanje skijalištom, a to je zahtijevalo dosta truda i vremena što će ujedno otvoriti prostora za rad na projektima kojima će se pokušati unaprijediti neke druge stvari jer park prirode ne čini samo ski centar. U tu svrhu Uprava je već spremila nekoliko projekata s kojima će aplicirati na natječaje EU, kao i na druge vidove pomoći. Želja je svih da se ovaj prostor pretvori u jednu cjelinu gdje će se ljudi s radošću vraćati, a to se može postići samo obogaćivanjem sadržaja- rekao nam je Kutle.

Blidinje.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari