Pratite nas

Reagiranja

Reagiranje čitatelja: ‘Draga ili nedraga Martina, malo si fulala raju kojoj ćeš se tako obraćati’

Objavljeno

na

Komentar čitatelja koji je stigao na adresu uredništva prenosimo u cijelosti bez ikakvih izmjena:

“Ko vas jebe majmuni.” Ovako završava tekst Martine Mlinarević Sopta obraćanju javnosti točnije Čitlučanima, Brotnjacima, koji skoro svakom rečenicom naziva “bagrom”. I sad ćemo čitati, komentirati na kavama i tako će ostati. Ili neće. Kažu u jednom komentaru podrške: “Kad žena popizdi”. Da, al koja?

Draga ili nedraga Martina, malo si fulala raju kojoj ćeš se tako obraćati. Tko se protivio promociji knjige prije par godina kad je bila puna kuća naroda da te podrži?! Kontala raja, evo glasa naroda.

Zašto bi jedne godine ‘vako, druge ‘nako? E pa zato što si, lipa moja, u međuvremenu počela otvoreno prodavat’ maglu.

Prijetnji nije bilo, nego samo negodovanja. Organizatori nisu toliko glupi da ne znaju da se prijetnje prijavljuju. Organizatori su, nadajmo se, osjetili vibru koja se u zadnje vrijeme osjeti na tom istom festu. Ajde da se sjetimo lanjskog nastupa Zabranjenog pušenja na istom tom festivalu, pričanja viceva I podrugljivih komentara na račun Čitluka i Međugorja sa bine u sred koncerta. Sjetimo se i frke tu noć koja je umalo izbila. I gle slučajnosti, ove godine ista stvar, sa iste bine, na istom festivalu isto je napravio Edo Majka. Vic o džoji, kiosku za marihuanu kojeg će nazvati “Vicka”. I onda treba još doći Komšić da “odpeva” svoju “pesmu”.
E pa neće.

Brotnjaci nisu bagra. Brotnjaci koji negoduju su preživjeli ratnici Domovinskog rata. Brotnjaci nisu glasovali za Komšića. Brotnjaci čuvaju Međugorje kao zadnje hrvatsko u BiH. I nisu plačipičke koje plaču na srceparajuće filmove, ljubavne romane, kolumne. Oni su se već isplakali za poginulim sinom, ocem, bratom, .. isplakali su se za svojim, majčinim, sestrinim sisama.

Broćanka naša nema sisu. Majka. Preživjela sisu, preživjela sinov karcinom, preživjela mnoge obiteljske tragedije, preživjela 5-6 operacija, I sama se odvozi u Mostar na kemoterapije i zračenja, I žuri kući presvući staru nepokretnu svekrvu, ručak za troje predškolske unučadi jer roditelji rade za 600KM, počupati korov u bašti. Pa se sjeti uzeti lijekove za agresivnu autoimunu bolest. Ima lijepu periku. Našminkana u svakom trenutku. Nasmijana. I finacira se sama. Nekako. Ne piše knjige. Nema kada. Nije se slikala gola. A mudorsti i pameti, skromnosti, pobožnosti i ljubavi ima za 10 žena. Bilo kojih. I za nju malo tko zna. Martina, nisi joj ni sjena. Objema vama i svim ženama želim sve zdravlje ovog svijeta. U skušenosti I poštovanju.

O Vladi Brotnjaci su mislili onako kao ti kad si prije par godina pisala i pričala na sav glas o njima. Samo razlika između Brotnjaka i tebe je ta što Brotnjaci i danas misle tako. I ne odazivaju se na uhljebske pozive. O pravim Brotnjacima je riječ. Onima koji su negodovali da im ti budeš gost u sred Čitluka I promoviraš knjigu naziva na stranom nekom jeziku.
E pa nećeš.

I znaš šta?! Itekako ćemo se ćerat, stoji u komentaru.

(Autor poznat uredništvu)

Književnica Mlinarević Sopta tvrdi da je promocija njezine knjige u Čitluku zabranjena, organizatori je opovrgavaju

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Udruga veterana specijalne policije BATT Split: Ne zanimaju nas osude opskurnih organizacija kao što su HND

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Udruga veterana specijalne policije BATT Split oglasila se priopćenjem za javnost u svezi sukoba policajca i novinarke tijekom izravnog javljanja pred zgradom Doma za stare i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu, tijekom evakuacije koronavirusom zaraženih štićenika.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

‘Drage Hrvatice i Hrvati, poštovani sugrađani,

ovim putem vam se obraćamo u svezi javnog medijskoga linča na našeg kolegu, djelatnika Interventne policije Split Luke Kokeze, a pokrenutog od strane novinarke Ivane Šilović koja je izvještavala prilikom krizne situacije u staračkom domu u Splitu kada su pripadnici interventne policije pružali asistenciju i osiguravali premještaj osoba oboljelih od koronavirusa.

Tom prilikom je došlo do incidenta u kojem se dotična novinarka oglušila na zapovijed policajca Kokeze da napusti mjesto koje je policija osiguravala te se sa policajcem upustila u verbalno razjašnjavanje o njegovom postupanju i zapovijedima i to na način da mu je govorila da ne zna raditi svoj posao, pa je u nekoliko navrata pitala zašto mora napustiti područje i čak nakon što joj je policajac rekao da je to zbog njene i opće sigurnosti.

Čak je govorila da bi se najradije potukla. Ovaj incident je završio odlaskom novinarke Šilović s komentarom prema policiji ‘Mrš’. Mi se nalazimo u kriznom vremenu kad je uz zdravstvene djelatnike, policija ta koja je na prvoj crti obrane i koja je najugroženija, a poglavito zbog toga što je u svim ovim situacijama ugroze nedovoljno zaštićena, puno lošije nego zdravstveni djelatnici ali su ipak tu i svakodnevno riskiraju svoje zdravlje i potencijalno zdravlje svojih obitelji da bi zaštitili sve nas.

Policajca sa 30 godina iskustva učiti poslu, od strane novinara je u najmanju ruku neprimjereno, ponižavajuće i van svake pameti. Nastup, odnos i na kraju riječi ‘mrš’ novinarke Šilović kao i naknadni medijski linč proizveden s njene strane, a podržan od ostalih medija najoštrije osuđujemo i smatramo potpuno neprimjerenim. Ne zanimaju nas osude opskurnih organizacija kao što su HND. Društva kojim rukovode Slavica Lukić, Saša Leković, Saša Kosanović… mogu biti novinarska, trgovačka, interesna, tajna, javna društva, ali sigurno nisu hrvatska.

Razumijemo želju novinara za izvještavanjem, ali držimo da se novinari ne smiju ponašati kao svojevrsne svete krave kojima je sve dopušteno pa i odbijanje zapovijedi policajca. Nije nam prihvatljivo ni snimanje i izvještavanje s vrata doma u trenutku iznošenja štićenika jer se time ugrožava njihova i sigurnost novinara koji tako postaju potencijalni tzv. kontakti, a također nam nije prihvatljivo izlaganje štićenika ne daj Bože javnoj stigmatizaciji zbog svoje bolesti.

Postupanje medijske ekipe u ovom slučaju je bilo potpuno neprofesionalno. Dok čitava država poštuje pravila Kriznog stožera, pojedini novinari zloupotrebljavaju svoju profesiju, te tako otežavaju i onako tešku situaciju.

Predstavnici medija, u ovom slučaju Ivana Šilović, bi trebali razmišljati da policajci danima odrađuju lavovski i visoko stresan posao pritom riskirajući svoje zdravlje i da nisu u svakom trenutku raspoloženi objašnjavati nedokazanim pojedincima stvari koje su do sad svima trebale biti kristalno jasne. Ti svi pojedinci su trebali sami shvatiti da nisu izuzeti iz mjera kojih se svi moramo pridržavati.

Gospođa Šilović bi se trebala ispričati policajcu Kokezi, najprije zbog nepoštovanja prema njemu odnosno instituciji koju on predstavlja, kao i zbog nepravedno izazvanog medijskog linča prema njemu. On je i taj dan brinuo o njenoj sigurnosti i sigurnosti svih nas.

Da smo u pravu u ovakvom razmišljanju, potvrđuje i priopćenje Sindikata policije, strukovnog udruženja koje zastupa policijske službenike u raznim situacijama, pa i od nepotrebnog ispričavanja’, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Udruge veterana specijalne policije BATT Split, Mladen Todorić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

A što je sa privatnim poliklinikama?

Objavljeno

na

Svaki dan slušamo i gledamo što se događa oko koronavirusa, ali u svemu tome ipak jedna informacija nedostaje. Naime, još se nitko nije javio – što je sa privatnim zdravstvenim ustanovama, jesu li se i one i na koji način uključile u borbi protiv ove teške bolesti?

Nije valjda da su same sebe isključile iz ove situacije?

U privatnim poliklinikama, koje su uz ostalo opremljene najmodernijom dijagnostikom, okreću se veliki novci, a u njima   rade vrhunski liječnici i ostalo zdravstveno osoblje. Nu, kad se pomoć traži od svih, onda se, kao u ratu, prvo moramo osloniti i na one koji znaju i mogu.

Bilo bi jadno i žalosno, gotovo neprihvatljivo da vlasnici privatnih klinika nisu spremni na rizik, odnosno uključenje u liječenje oboljelih od koronavirusa, ili da  pomažu na druge načine, recimo  teško oboljelima koji zasad ne mogu na prijeko potrebne zdravstvene preglede.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari