Connect with us

Reagiranja

Reagiranje Drage Pilsela – Ne pravdam niti jedan zločin

Published

on

Arhiva

Sukladno Zakonu o medijima i novinarskoj etici, objavljujemo reagiranje Drage Pilsela:

1) Uvreda je i kleveta da zastupam stav/”rakurs” Marina Jurjevića Baje da ”bilo kako bilo ubit ih se mora”. Ja sam kršćanin i ne pravdam niti jedan zločin, o čemu svjedoče stotine mojih tekstova i javnih nastupa.

2) Nikada nisam bio u vezi s nekakvim partizanskim oficirom Anićem. Knjigu Nikole Anića ”Dubrovnik u Drugom svjetskom ratu (1941. – 1945.) – Od okupacije do oslobođenja. Knjiga 1., Biblioteka ”Da se ne zaboravi”, Dubrovnik, 2013. NE POZNAJEM. Laž je, koju iznosi fra Stipe Nosić, da sam navedenu knjigu predstavio. Ponavljam, tu knjigu ne poznajem niti sam je predstavio.

3) Laž je, više puta javno demantirana, da sam ”na izraelsko veleposlanstvo u Buenos Airesu bacao molotovljeve koktele”. Istina je sljedeća: god. 1978., kada mi je bilo 16 godina, zajedno s pokojnim bratom Brankom bacio sam kamen na prozor jedne sinagoge u našem susjedstvu, barrio Florida, Vicente López.

4) Laž je i gruba uvreda da opravdavam i zagovaram smrtnu kaznu, bilo čiju, pa ni fra Bernardina Sokola.

5) Nikada nisam bio ustaša niti sam pripadao ustaškom pokretu. Bio sam indoktriniran ustaškim idejama, u ustaškoj sredini u kojom sam odrastao; time se ne ponosim. Može se to provjeriti u mojim objavljenim knjigama.

6) Nisam nositelj nikakve nagrade bilo koje antifašističke udruge ili organizacije.

Opširnije o ‘spornoj temi’ možete pročitati na https://www.autograf.hr/otvoreno-pismo-bivsem-subratu-fra-stipi-nosicu-klevetniku

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari