Connect with us

Reagiranja

Reagiranje IX. bojne HOS-a: Blatite naš ratni put i znak pod kojim smo branili našu Hrvatsku

Objavljeno

-

PRIOPĆENJE IX. BOJNE HOS-a „RAFAEL VITEZ BOBAN“

Očekivano, nakon naše svečane obljetnice, na kojoj smo dostojanstveno proslavili 31 godinu utemeljenja IX. bojne Hrvatskih obrambenih snaga „Rafael vitez Boban“ Split i kada smo se posebno prisjetili naših poginulih junaka i podijelili zahvalnice njihovim obiteljima – uslijedili su napadi i prozivke!

Meta smo mnogih odavno i to redom onih koji nisu sudjelovali u obrani naše domovine Hrvatske, no da nas proziva čovjek koji je stao na branik Domovine, baš se i nismo nadali.

Šokiralo nas je priopćenje gospodina Borislava Barišića, predsjednika Saveza udruga dragovoljaca HOS-a (UDHOS-a), u kojem iznosi neistine o ratnoj postrojbi IX. bojne HOS-a „Rafael vitez Boban“!

A poglavito laži o njenom zapovjedniku pukovniku Marku vitezu Skeji!
Te se pitamo u čijem interesu gospodin Barišić – radi?

I mi smo kao Udruga IX. bojne HOS-a bili dio Saveza UDHOS-a, no i istupili smo iz tog Saveza 12.prosinca 2021.godine, jer smo bili nezadovoljni radom Saveza. Jednoglasna je to bila odluka svih prisutnih članova naše Skupštine.

Naime, od našeg „ulaska“ u Savez UDHOS-a, nikada nas nisu pozvali ni na jedan radni sastanak, redovnu, izvještajnu i izbornu Skupštinu! Ako ih je uopće bilo… Radili su što ih je volja. Nismo sudjelovali u nikakvim odlukama i radu Saveza, osim nekoliko puta kad smo bili pozvani na Božićni domjenak u Zagreb.

Nisu nam pružali ni moralnu ni materijalnu potporu. Kada je trebalo braniti amblem HOS-a i pozdrav „ZA DOM SPREMNI“, oznaku i poklič pod kojim smo se borili u Domovinskom ratu, u obrani nam lijepe Hrvatske – to bi bilo isključivo na našu inicijativu.
U dobroj vjeri smo pristupili Savezu UDHOS-a, no brzo smo razočarani u sam rad Saveza – istupili, dok većina ostalih podružnica HOS-a i ratnih postrojbi nisu mu nikada ni pristupili.

I sada čelnik tog Saveza, kojem ne pripadamo, koji ne radi ništa za zaštitu digniteta naših junaka, poginulih HOS-ovaca, se javlja i kritizira našu obljetnicu!

Šireći laži, štiteći svoj položaj i za račun svoga poslodavca.
O našem ratnom putu više ne treba ponavljati, bili smo na svim bojišnicama, diljem Domovine, u prvim redovima obrane Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika… i diljem Lijepe naše.

Tko su bojovnici IX. bojne HOS-a, rečeno je mnogo puta. Hrabri ratnici, prvi na liniji, prvi u borbi…, a zadnji kada im treba zahvaliti.

A o našem ratnom zapovjedniku pukovniku Marku sada vitezu Skeji poglavito ne treba zboriti….

Kao ni o časnom imenu naše slavne postrojbe „RAFAEL VITEZ BOBAN“, kojoj je kum bio Anto Đapić Vaš mentor i koja je to ime dobila 1991. godine tijekom zapovijedanja sada pokojnog pukovnika Joze Radanovića. Kada je pukovnik Marko vitez Skejo vodio bitke na drniškom bojištu.

Pa nam nije jasno o čemu pričate i za čiji račun to radite. Sramite se!

Što se pak tiče titule VITEZ našem zapovjedniku Marku Skeji, očito iz Vas progovara – ljubomora! Na inicijativu pripadnika IX. bojne HOS-a, njegovih suboraca i članova Udruge koji svojim potpisom i OIB-om stoje iza te časne odluke, uručili smo titulu pukovniku Skeji, radi njegovih izuzetnih zasluga u Domovinskom ratu. Za tu odluku pukovnik Skejo nije ni znao do svečane akademije na kojoj mu je titula dodijeljena.

Naš zapovjednik pukovnik Marko vitez Skejo može u svakom trenutku postrojiti nekoliko stotina svojih bojovnika i klicati ZA DOM SPREMNI, za razliku od Vas gospodine Barišić koji ne možete napuniti ni osobni automobil, a kamoli postrojiti vojsku.

Vi kao čelnik Saveza UDHOS-a dolazite bez oznake HOS-a u Knin na Dan pobjede domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Koga se bojite? Koga zastupate?

Vi bježite od HOS-ovaca, a predsjednik ste Saveza UDHOS-a!

Vama je dozvoljeno sudjelovanje u protokolu, dok nama stavljaju barikade zbog HOS oznaka i pozdrava ZA DOM SPREMNI koji je službeno znakovlje ratne postrojbe od 1991.godine, pod kojim znakom je poginulo preko 700 bojovnika HOS-a.

Nama koji smo sudjelovali u gotovo svim oslobodilačkima akcijama i operacijama u Domovinskom ratu je zabranjeno sudjelovanje u svim službenim protokolima vezanim uz Domovinski rat. A vi šutite gospodine Barišiću.

Pitamo se koga se stidite gospodine Barišiću ? Nas ? Ili svoje slike u ogledalu ?

Čudne li slučajnosti. Ove godine 10. travnja dan IX bojne HOS-a Rafael vitez Boban bio je na Cvjetnicu. Svi nazočni su klicali HOS-u, što je podsjetilo na Isusov ulazak u Jeruzalem. Isusa je Juda izdao na Veliki petak, a HOS je Boro zvani Juda izdao odmah na Cvjetnicu. Juda za trideset srebrnjaka, a Boro za mrvice sa stola vladajuće kaste.
Bog i Hrvati ! Za dom spremni !

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE IX. BOJNE HOS-a SPLIT

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari