Connect with us

Reagiranja

Reagiranje MHB na istupe saborskog zastupnika Stipe Mlinarića

Objavljeno

-

Ministarstvo hrvatskih branitelja reagiralo je na konferenciju za medije saborskog zastupnika Stipe Mlinarića:

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić iskoristio je i današnji dan u Hrvatskom saboru za ponavljanje istih teza koje od početka svoje političke karijere pokušava predstaviti kao istine, vodeći se očito izrekom da tisuću puta ponovljena laž postaje istina.

Ministarstvo hrvatskih branitelja ponovno demantira Mlinarićeve populističke navode i izražava zgražanje nad uvredama koje je danas uputio logorašima nazivajući ih plaćenicima, čime pokazuje koliko ga je istinski briga za logoraše.

Mlinarić je prozvao Vladu RH za nečinjenje u rješavanju problema logoraša te Udrugu logoraša da šuti na njegovo izmišljeno nečinjenje Vlade, a upravo je udruga – Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) koja koordinira tužbe logoraša prema Republici Srbiji u više navrata javno istaknula da logoraši imaju punu podršku Vlade RH u sudskim procesima protiv Republike Srbije i zahvalila na suradnji.

Ponovno podsjećamo saborskog zastupnika da Vlada putem Ministarstva hrvatskih branitelja, institucionalno, a ne njegovim metodama – objavama na društvenim mrežama, vrijeđanjem, galamom i pokušajima stvaranja kaosa, poduzima konkretne korake u pogledu pružanja potpore bivšim zatočenicima srpskih koncentracijskih logora u ostvarivanju njihovih prava.

Vlada je u ožujku 2020. donijela Odluku o osnivanju Povjerenstva za koordinaciju aktivnosti i pružanje pomoći bivšim zatočenicima koji su za vrijeme oružane agresije na Hrvatsku prisilno odvođeni i zatočeni na području Srbije i Crne Gore. Slijedom toga, redovito se održavaju sastanci s predstavnicima HDLSKL-a i s odvjetnicima koji ih zastupaju u postupcima radi naknade štete pred sudom u Republici Srbiji kako bi se zajednički iznašla rješenja te se u suradnji pripremaju tužbe za Europski sud za ljudska prava.

O temi o kojoj uporno govori neistine ni jednom se Stipo Mlinarić nije informirao ni u Ministarstvu hrvatskih branitelja, niti u HDLSKL-u, koliko je nama poznato.

Stipo Mlinarić pokazao je posljednjih mjeseci svoje pravo lice i da je jedina briga koju on ima ostvarenje njegovih političkih ciljeva jer su mu očito dobri samo oni hrvatski branitelji bliski Domovinskom pokretu.

Također, Mlinarić si ponovo uzima za pravo omalovažavati civilne stradalnike Domovinskog rata, a vrlo dobro zna da je u Zakonu o civilnim stradalnicima Domovinskog rata jasno i precizno definirano da pripadnici, pomagači ili suradnici neprijateljskih vojnih i paravojnih postrojbi koji su sudjelovali u oružanoj agresiji na Hrvatsku, kao ni članovi njihovih obitelji temeljem njihova stradavanja, ne mogu ostvariti statuse i prava iz Zakona.

Pozivamo uvaženog saborskog zastupnika da ponovno pročita Zakon o civilnim stradalnicima, a posebno članak 5. jer očito treba dodatno usvojiti gradivo. Ponavljanje je majka znanja.

Nećemo dozvoliti da populističke izjave i želje za ostvarenjem političkih ambicija pojedinaca bace ljagu na naš svakodnevni institucionalni i konkretan rad kojim pružamo pomoć i podršku hrvatskim braniteljima.

Neka naši rezultati govore o nama. Mi već godinama strpljivo čekamo konačno vidjeti rezultate rada saborskog zastupnika ili makar neke prijedloge, a ne stalna politikanstva, populizam, demagogiju, vrijeđanja, galamu i napade, priopćeno je iz Kabineta ministra.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas