Pratite nas

Reagiranja

REAGIRANJE NA SUĐENJE LELJAKU I JOSIĆU

Objavljeno

na

Nikad nije bilo potrebnije koliko sada stati iza istine i utvrditi vrijednostiod kojih neovisna i samostalna demokratska država ne bi smjela odstupiti.
[ad id=”93788″]

Svi poštovani i dobronamjerni,

koji ste primili moj e-mail (ne direktno od mene) kao odgovor na e-mail meni nepoznate osobe i koji se proširio na mnoge primatelje tako da su ga neki portali čak i objavili kao komentar na suđenje Leljaku a u kojem pozivaju građane da uplate donaciju vezano za njegovo suđenje, moram reći, da niste dobro razumjeli što sam napisala i zato dajem dodatno objašnjenje.

Slavica Vučko

Slavica Vučko

Nisam protiv skupljanja donacije za gospodina Leljak. Mišljenja sam da to nije pravi način, i da ga na taj način dovodimo u vrlo nezgodnu poziciju kao časnog čovjeka, da za njega skupljamo pomoć/donaciju. Njemu ne treba milostinja/donacija za časno djelo koje je učinio. Iza njega na sudištu treba stati službena tijela Hrvatske države, koji predstavljaju Hrvate kako žive tako i mrtve. Ukoliko država Hrvatska ne pokrije troškove za sramotno suđenje, jer mu se sudi za učinjeno veliko djelo, ja ću među prvima uplatiti svoj prilog. Zastupam čvrsto stajalište, da troškove bez obzira koliko oni bili veliki, treba preuzeti naš Hrvatski Sabor i naša Hrvatska Vlada i sve to uz veliko poštivanje i zahvalnost gospodinu Leljak, što je našao kosti naših Hrvata. Trebali bi to učiniti uz dužno poštovanje i veliku zahvalnicu.To je najmanje što možemo ponuditi gospodinu Leljak, da mu damo dostojanstvo i čast za nešto velikoga što je učinio za nas Hrvate koje je Tito sa svojim komunistima, mučki ubijao a njihove kosti nikada nismo našli ili ih nismo ni tražili a što je za svaku ljudsku osudu.

Mišljenja sam, da na ovaj način skupljajući novac za gospodina Leljak, da ga dovodimo u ponižavajući položaj. Gospodin Ljeljak je umjesto skupljanja donacije zaslužio da  Hrvatska država stane iza njega, da ga zastupa na sudu i pokrije sve troškove uz odavanje velike državne počasti.

To što je pronašao kosti mučki ubijenih Hrvata, novo je rađanje Hrvatske i na tome mu velika hvala. O tome se moralo progovoriti i na našem Saboru. O tome se morao obavijestiti cijeli svijet, o tome se mora pričati, zbog toga moramo žalovati, zbog toga moramo donijeti odluku koju smo godinama odugovlačili osuditi Tita kao zločinca i komunističku partiju za mnoga ubojstva naših Hrvata diljem svijeta. Država to smo mi, i moramo tražiti pravdu jer ako to ne učinimo, nismo državu ni zaslužili. Država počiva na svojoj povijesti, na pijatetu prema onima koji su utkani u njene temelje, koji su je voljeli, sanjali a neki nikada dosanjali stradavajući i mučki bivali ubijeni. Bez ljubavi i poštivanja naroda svoga ni jedna država ne može opstati pa tako ni naša voljena Hrvatska.

I zato, gospodinu Leljak, Hrvatska država i hrvatske institucije moraju pružiti svu zaštitu i dati orden priznanja, što je otkrio kosti hrvatskih mučenika, a ne da u tišini za Njega skupljamo donacije, da nitko ne bi znao, baš kao što se šutjelo kada su oni ubijali naše Hrvate. Sve počasti mu treba odati i u povijest ga velikim slovima upisati. Hvala mu na trudu i ljubavi, hvala mu što ćemo sahranom kostiju naših mučenika, konačno u našoj Hrvatskoj svi naći svoj mir, jer nema mira dok se mrtvi ne pokopaju i dok im ne odamo priznanje, dok ih ne ispratimo na vječni ispraćaj. Mučki ubijeni Hrvati, traže svoj mir i ispraćaj, kakav ima svaki pokojnik. Oni traže misu, molitvu i predanje Bogu gdje će baštiniti život vječni. Možda radi toga, ni naša Hrvatska iako slobodna, nikada u slobodi nije uživala, jer nismo odali počast mučki ubijenim Hrvatima a morali smo i moramo to učiniti.

Prošle godine je za manjine iz Proračuna izdvojeno samo po jednoj stavci 40 mil. kuna.

Sredstva su trošena za snimanje filmove o Hrvatima kao genocidnom narodu, pisanje knjiga u kojima se osvješćuje svijet i hrvatski građani kako rata nije ni bilo, da je bio samo građanski rat u kojem su Hrvati ubijali Srbe. Pupovac, Stazić, Pusić, Teršelić, Frljić i ini vrijeđaju našu domovini i našu vjeru ismijavaju a na svoj blagdan Bogojavljanja izvode performanse i ponižavaju našeg premijera i našu predsjednicu. Novac pravdaju činjenicom da su manjine za nas Hvate pravo bogatstva kao da mi Hrvati nemamo svoje bogatstvo u hrvatskoj kulturi, običajima, našim braniteljima i ……da ne nabrajam sve bogatstvo jer smo prebogata zemlja a opet Hrvat jadno živi.

Moraju se naći sredstva potrebita za pravosudnu zaštitu gospodina Leljaka i mora mu se odati počast u Saboru i o tome prenijeti vijest po cijelome Svijetu. U Saboru se treba pičati o mučki ubijenim Hrvatima, o činjenice da, gdje god se okrenemo, nalazimo kosti Hrvata od strane Tita i komunističke partije. Svijet to mora znati a ne da u tajnosti prođe suđenje a mi u potiho preko e-maila skupljamo novac. Nije to dobro jer tako samo prikrivamo zlo koje je činjeno nad našim narodom a od tuda ide i hrvatska šutnja i hrvatski strah a kako i ne bi kad su za svaku riječ ljubavi prema Hrvatskoj bili ubijani.

Ako zakaže država, ako se o svemu jasno ne oglasi, ako ne da počast mrtvima kao što se sve više ne da dostojanstvo ni živima, ja ću sa ljubavi i poštovanjem uplatiti donaciju za časnog gospodina Leljak a misu za za naše, mučki ubijene Hrvate da im Bog podari mir i da im vječno svjetlo svijetli, uplatiti ću još ove nedjelje.

Sve Vas, koji ste primili na bilo koji način moj–email i sve vas drage čitatelje, neka blagoslovi Bog i neka Vam podari mir i svako dobro.

Slavica Vučko/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Plenković poručio Zvizdiću: Slučaj Komšić za Hrvatsku je prevažno pitanje, podignut ćemo ga na internacionalnu razinu

Objavljeno

na

Objavio

“To je za Hrvatsku prevažno pitanje i imamo sva legitimna prava da ga dižemo na međunarodnim forumima i da senzibiliziramo druge”, kazao je Plenković i ponovio jučerašnje riječi da mnogi akteri to ne razumiju. Zato je važno da naša poruka bude poruka pojašnjenja i apela da se riješi izborni zakon koji bi omogućio legitimnu zastupljenost svih, a osobito u Predsjedništvu”, rekao je predsjednik Vlade RH u odgovoru na današnje obraćanje predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka Azija-Europa u Bruxellesu komentirao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića koji je kritizirao njegove izjave tijekom protekla dva dana u europskim institucijama te kazao da je “primjetan pokušaj uspostave patronističkog ponašanja spram Bosne i Hercegovine”, prenosi N1.

“Te teze i teorije o nemiješanju u unutarnje poslove, to je ostalo u međunarodnim odnosima 19. stoljeću. Mi smo sada u 21. stoljeću gdje sva krupna i politička pitanja, a posebno ona za koja ja kao predsjednik Vlade imam posebnu odgovornost i prema Hrvatima koji žive izvan Hrvatske, ali i s obzirom na činjenicu da je Hrvatska i potpisnik i jamac Daytonskog i Pariškog mirovnog sporazuma i da smo zainteresirani da se on i 23 godina nakon potpisivanja provodi onako kako je i zamišljen”, kazao je Plenković.

“Zvizdić zna koliko je Hrvatska, osobito od kada sam ja predsjednik Vlade, pomagala jačanju bilateralnih odnosa i bržem putu BiH prema EU i to činimo i dalje. No, neovisno tome stavit ću u prvi plan ono što i on zna da se dogodilo, a da nije dobro, a to je da jedan narod u Federaciji glasovima svojih pripadnika bira drugom narodu njegova člana u Predsjedništvu. Ne možemo se praviti nevješti na nešto što je sasvim očito i prema strukturi glasova i prema onome što se dogodilo”, kazao je Plenković.

“To je za Hrvatsku ozbiljno pitanje i imamo sva legitimna prava da ga dižemo na međunarodnim forumima i da senzibiliziramo druge”, kazao je Plenković i ponovio jučerašnje riječi da mnogi akteri to ne razumiju. “Zato je važno da naša poruka bude poruka pojašnjenja i apela da se riješi izborni zakon koji bi omogućio legitimnu zastupljenost svih, a osobito u Predsjedništvu”, kazao je Plenković te dodao kako on nije rekao da je izbor Komšića nezakonit.

“Moja intervencija nije bila u smislu nezakonitosti, nego ozbiljnog i krupnog političkog problema gdje se može izizgrati politička volja jednog konstitutivnog naroda. Jednakost se mora reflektirati u institucijama”, rekao je Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Pismo Pernaroidu iz srca Hercegovine

Objavljeno

na

Objavio

Postoji nekakav čovjek u HR Saboru koji voli davati populističke izjave. Populizam je svugdje isplativa roba.

Pa je tako nasilje koje nad Hrvatima u BIH provodi nacionalizam koji stoji iza Željka Komšića pozdravio riječima Neka, sada Hrvati iz BIH vide kako je nama u RH kada nam oni određuju vlast“.

Radi se o bijednoj populističkoj izjavi koja pliva na valovima predizbornih propagandi NGO sektora iz Hrvatske.  Sto put ponovljena laž tako postaje istinom. No istina je nešto drugačija.

Pernaroid bi morao znati sljedeće:

1.Hrvati iz BIH a niti ukupna RH dijaspora nikada nisu odredili vlast u RH. Niti vladu države niti Predsjednika. Dakle nikada.

Ni u doba Tuđmana, ni Mesića , Josipovića. I izbor Kolinde Grabar Kitarović presuđen je u samoj Hrvatskoj. Da niti jedan glas iz dijaspore nije dobila opet bi bila Predsjednica RH. Kako što dijaspora nije mogla pomoći Jadranki Kosor da pobijedi Josipovića, niti Mesića. Nije “dijaspora” odredila ni Vladu Zorana Milanovića.

2. Hrvati iz BIH samo su jedan put u povijesti presudno utjecali na sudbinu Hrvatske. Bilo je to 1991-e i 1992-e godine. U ratu.

1991-e godine Hrvati iz BIH, poput nekakvog vagabunda Blage Zadre, Hrvata iz BIH  krivi su što je obrana Vukovara trajala dulje “nego što je trebala”. Nisu plaćali poreze u Hrvatskoj. A usudili su se otići u Vukovar, u Dubrovnike, u Škabrnje, u Knin,  lažno si izvaditi prebivalište samo kako bi branili Hrvatsku i glumatali da su građani Hrvatske. Što je nedopustivo.

Drugi presudan utjecaj na Hrvatsku hrvatski narod iz BIH izvršio je 1992-e godine. Umjesto da dopuste da mirnodopska JNA uđe u Šibenik, Makarsku, Dubrovnik, Zadar, i tako prisli Hrvate iz RH na potpisivanje novog “Londonskog pakta” , državši prostor u BIH poznatom pod imenom HercegBosna, zaustavio je pad juga Dalmacije u ruke Beograda. E sad za Pernara je HercegBosna vjerojatno samo zločin i ništa drugo. No nije. Daleko je širi i kompleksniji pojam.

Može se kazati da je to doista bilo neodgovorno ponašanje Hrvata iz BIH, koji su tada, iz nama nepoznatih razloga zaginuli za Hrvatsku, No to ponašanje tih agresora i delikvenata, dakle Hrvata iz BIH, temeljito je promijenilo kasniju povijest Hrvatske. I tu je Pernaroid u pravu. Hrvati iz HB doista, ni tada nisu plaćali poreze u RH a ginuli su za RH. Što je nedopustivo. Otkud im samo pravo? I tu bi se mogli donekle složiti s Pernarom.

Kako je dosta Hrvata iz BIH ginulo za dobrobit Hrvatske, Ustav RH prepoznao je državu Hrvatsku kao nacionalnu državu hrvatskog naroda.

Prema tom Ustavu, svaki RH državljanin doista ima pravo odlučiti o RH predsjedniku i o RH Vladi. To je ta ključna začkoljica koju Pernar nije pročitao. No na sreću, ili na nesreću, nikada do sada nisu. A bolje bi bilo da jesu. Kamo sreće da nikada nisu dopustili da Mesić bude Predsjednik. Da su izišli na izbore i zaustavili njegova dva mandata.

Mislimo da Pernaroid tog konteksta i vremena uopće nije svjestan. I da su njemu ljudi brojebi. Da on uopće ne percipira činjenicu da su Hrvati iz BIH i oni u RH jedan narod i da sva trvenja koja se događaju na liniji Hrvati BIH-RH jesu nesuglasja ili suglasja jednog te istog, naroda koji je davao živote jedan za drugog, dok ovdje u slučaju Komšić, predsjednika Hrvatima u BIH nameću oni koji su te Hrvate u BIH ubijali. Pernaroid vjerojatno ne zna, no prema postojećem, od strane OHR-a nametnutom zakonu – hrvatski član predsjedništva može biti osuđeni bošnjački ratni zločinac ako se izjasni kao Hrvat i ako ga Bošnjaci nametnu.

3. Upravo je volja građana RH, biranjem Mesića značajno utjecala na život Hrvata u BIH.

I to u negativnom smjeru. Smjer utjecaja je dakle suprotan. Dodajmo tome Dayton, grobnicu za Hrvate u BIH koji također supotpisuje Hrvatska, pa se zapitajmo kome Pernar prodaje populizam?  I transfer utjecaja.

Jesu li dakle Hrvati iz BIH odredili ustav po kojem živi Pernar, ili je Pernarova  Hrvatska odredila Ustav po kojem svaki dan  žive Hrvati u BIH?  Odgovor je prilično jasan.

I završimo na kraju s Pernarom, vraćajući se na loko razinu s koje on očito nikada nije ni otišao, premda je bizarna poredba onog što se događa u BIH na nacionalnoj razini sa lokalnim izborima u Zagvozdu, Špičkovini ili Čučerju.

4. Sama RH, sve njene vlade,  prisiljavale   su godinama Hrvate iz BIH na fiktivna prebivališta u RH kako bi mogli ostvariti svoja ustavna prava u RH (Pravo na rad primjerice).  RH Ustav ti jamči pravo a RH zakoni te tjeraju da za konzumaciju tog prava načiniš prekšraj lažne prijave. Pri tome su ti ljudi morali donositi odjave iz BIH premda se nikada stvarno nisu  iselili. Radi se o sezonskim radnicima ili radnicima koji svaki dan putuju. Tako je RH pojačala virtualno odjavljivanje Hrvata iz BIH. Čime je došlo i do smanjenja glasača.

5. Nisu Hrvati iz BIH trčali na birališta u Metković i Vrgorac zato što su željeli nametnuti Metkovcima ili Vrgorčanima vlast i vrgoračke i metkovske Komšiće. Nego su i u Metković i u Vrgorac bili pozvani od tamošnjih političkih elita, počesto i ucijenjeni, da dođu glasati za tu ili tu opciju. Ponovno imamo dakle manipulaciju, i upravljanje masama iz BIH od strane elita u Hrvatskoj.

6.Ta manipulacija prebivalištima, završava od onog dana kada se pravo na rad odvaja od prebivališta. Pa primjerice porezne platiše i radnici u RH koji su iz BIH danas mogu otvoriti osobnu iskaznicu sa adresom u BIH. Za što je isključivo zaslužan Poskok, i naše debate o tome. I u Vrgorcu i u Metkoviću. O čemu, pernaroid, lovac na lajkove, naravno. Ne zna ništa.

7. Za kraj još jedna logo tema: Ne teče voda iz Triljskog jezera uzbrdo u elektranu u Livnu, u kojoj se prave deseci milijuna eura u BIH. Nego je smjer obrnut. Utjecaj na prirodu je kod nas. Pare su kod vas.…

Poskok.info & Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari