Connect with us

Reagiranja

Reakcija na priopćenje – Donosimo odgovor Glogoškog policiji o akciji na Markovom trgu

Objavljeno

-

Nakon što je Ravnateljstvo policije poslalo iscrpno priopćenje o postupanjima na Markovom trgu 28. i 29. svibnja na prosvjedu branitelja, za reakciju smo odmah upitali jednog od vođa prosvjeda Đuru Glogoškog.

[ad id=”68099″]

Policija je, podsjetimo, priopćila kako je, analizirajući medijske napise i izjave koje su si pojedinci u posljednjih nekoliko dana dozvolili i mediji prenijeli, vezane uz postupanje policijskih službenika interventnih jedinica policije, uočila najveći napad na policijske službenike i policijsku službu do sada.

Među ostalim, policija navodi kako su policijski službenici postupali zakonito u intervenciji na ulazu u crkvu Sv. Marka.  Napominju kako su u navedenom postupanju sudjelovali policijski službenici Interventnih jedinica policije iz ukupno 16 policijskih uprava te iz Policijske uprave zagrebačke.

”Niti jedan od njih ne zaslužuje da ga neodgovorni pojedinci nazivaju „rehabilitiranim četnicima“ ili „rehabilitiranim SAO Krajina milicajcima“. Posebno ne odobravamo prozivanje policijskih službenika imenom i prezimenom te davanje epiteta poput „mrzitelja branitelja“ i sličnih”, stoji u priopćenju.

Što Glogoški kaže na sve?

”Hrvatski branitelji neće komentirati napise u medijima vezano za događanja na Trgu sv. Marka. Hrvatska javnost i cijeli svijet vidjeli su što se tada događalo. Ovaj potez je reakcija na ono što se stvarno događalo, a to je ono što je cijeli svijet vidio i to je suprotno od svega onoga što oni navode”, ističe Glogoški.

Napominje kako branitelji koji su bili okupljeni u crkvi nikad nisu govorili da su pripadnici policijskih snaga četnici.

”Što je bilo na barikadama, ja ne znam jer sam bio u crkvi cijelo vrijeme. Ali, mi branitelji znamo da je policija postupila u suprotnosti sa zakonom. Policija navodi netočne informacije”, zaključuje Glogoški.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari