Reakcija na raskid ugovornog odnosa HRT-a i Karoline Vidović Krišto

1

Goran Radman uručio izvanredni otkaz novinarki, majci četvero djece, Karolini Vidović Krišto, jer je ukazala na kršenje ljudskih prava na HRT-u!

Karolina-Vidović-KrištoStožer za obranu hrvatskog Vukovara poziva sve građanske inicijative, političke stranke i pojedince kojima je stalo do slobode mišljenja i govora da USTANU i dignu svoj glas u zaštitu slobode mišljenja i govora.

Valja podsjetiti da je Karolina Vidović Krišto cijelo vrijeme rada na HRT-u doživljavala šikaniranja zbog jasno izražene demokratske volje i zaštite nacionalnih interesa Hrvatske. Događaji su kulminirali nakon njezinog razotkrivanja pedofilskih namjera unutar spolnog odgoja nametnutog našim školama. Nakon toga biva smjenjena s mjesta urednice emisije Slika Hrvatske a Radman je samo čekao prigodu zadati joj završni udarac… Uručiti otkaz majci četvoro djece koja je povela otvorenu, internu, demokratsku raspravu o aktima HRT-a je vrhunac povampirenog mentalnog komunizma i ideologije razvalina.
Na stranu gospođe Vidović Krišto su stali i sindikati HRT kao, ogranak HND HTV i HHO.Priopćenja sindikata, ogranka Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog helsinškog odbora mučki su prešućena na nacionalnim televizijama.

Dosta je bilo.!

Gospodine Radman, osobodite se sami svih javnih funkcija, jer ne razumijete demokraciju ili će vas istih osloboditi hrvatski narod.

Peticiju za smjenu Radmana i klike možete potpisati ovdje:
http://www.peticija24.com/neopoziva_ostavka_gorana_radmanao…

Potporu slobodi govora i mišljenja možete izraziti ovdje:
https://www.facebook.com/groups/401815653238143/?fref=ts

SOHV

Priopćenje Hrvatskog Novinarskog Društva –ogranak HTV

PRIOPĆENJA
08.01.2015.

Reakcija na raskid ugovornog odnosa HRT-a i Karoline Vidović Krišto

Ogranak HND na HTV-u oštro prosveduje zbog neragumentiranog i nedopustivog otkaza Karolini Vidović Krišto, hitno joj uručenog zbog internog pisma upućenog kolegama, s osnovnom namjerom kvalitetnijeg reguliranja Etičkog kodeksa za novinare i kreativno osoblje HRT-a te Općih pravila HRT-a.
Ogranak HND na HTV-u drži kako je inicijativa Karoline Vidović Krišto legitimna. Stavovi koje je pritom iznijela nisu i ne mogu biti razlogom izvanrednog otkaza ugovornog odnosa. Čak i kad su prekršeni Etički i ostali kodeksi – Etičko povjerenstvo je prvo mjesto na kojem glavni ravnatelj HRT-a mora reagirati i tražiti njegovo mišljenje o sadržaju internog dopisa.
Kako, kao i Koordinacija sindikata HRT-a u funkciji Radničkog vijeća, Ogranak HND-a na HTV-u smatra da kvalifikacije iz internog dopisa koji je poslala Karolina Vidović Krišto nipošto ne mogu biti teška povreda radne obaveze, tražimo od poslodavca da odmah povuče odluku o otkazu, vrati Karolinu Vidović Krišto na njezino radno mjesto, a ako i dalje smatra da je potrebno bilo kako je sankcionirati, da to učini nekom manjom, razumnom kaznom, poput opomene.

za Ogranak HND-a na HTV-u
Elizabeta Gojan, predsjednica

facebook komentari

  • Ljuta Trava

    Radmanu treba uručiti otkaz i to što prije