Pratite nas

Reagiranja

Reakcije građana na licemjerstvo Ustavnog suda Hrvatske – Pitamo se čiji ste vi sud!?

Objavljeno

na

Nakon objave teksta Karoline Vidović Krišto o dvostrukim mjerilima i licemjerstvu Ustavnog suda te o ne-poštivanju Odluka Ustavnog suda od strane hrvatske Vlade, uslijedile su brojne reakcije. Udruge, organizacije, građanske inicijative i pojedinci pišu Ustavnom sudu tražeći da ih se u vlastitoj državi ne tretira kao građane drugog reda te da se trenutno zaustavi protuustavno i protuzakonito nametanje ćirilice u Vukovaru.

Pozivamo sve koji su pisali ili će pisati Ustavnom sudu ([email protected]) da nam proslijede svoj dopis, rado ćemo ga objaviti.

Pismo Sindikata branitelja grada Zadra prenosimo u cijelosti:

Poštovana gospodo Ustavni suci,

Odlucili smo se na ovaj cin prosvjedujuci protiv dvostrukih mjerila Vas kao Ustavnih sudaca.

Naime, donošenjem odluke o cirilici u Vukovaru direktno ste stali na stranu agresoru u Domovinskom ratu.

Pitamo se čiji ste vi sud.

Kod žalbe g. Joa Šimunica nakon prvostupanjske presude u slucaju uzvikivanja Za Dom – na utakmici, donijeli ste sljedecu odluku:

“Sud se poziva na prvostupanjski sud koji obrazlaže kako je pozdravom “Za Dom spremni” Šimunic “upucivao poruke ciji sadržaj potice mržnju na
temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, buduci se uzvik,odnosno, pozdrav ‘Za dom’ uz odzdrav ‘spremni’ koristio kao službeni pozdrav totalitarnog režima Nezavisne države Hrvatske, te je kao takav ukorijenjen kao simbol rasisticke ideologije, uz izraženi prezir prema drugim ljudima, zbog njihove vjerske i etnicke pripadnosti, te trivijaliziranja žrtava protiv covjecnosti. ” Prvostupanjski sud obrazlaže da sam uzvik “Za Dom” nije sporan i da je povijesni pozdrav ukorijenjen u narodu, pjesništvu, umjetnosti. Medutim, u kombinaciji sa odzivom “Spremni” i uz to na javnom mjestu, na utakmici, gdje Šimunic ocekuje odzdrav, jasno je da cilja na pozdrav NDH, a time i krši zakone Republike Hrvatske.”

Istovremeno, donosite odluku o uvodenju cirilice u Vukovar u kojem još uvijek šetaju osobe koje su nosile cetnicka obilježja, cetnicke puške itd.

Vukovar u kojem ni nakon 30 godina nisu riješena ubojstva branitelja, staraca, žena i djece… silovanja…

Dopuštate komunisticke derneke, režima koji je svugdje u demokratskom svijetu proglašen totalitarnim i gorim od fašizma – ali Vi tu nemate stav.

Ili imate?

Dopuštate mahanje jugoobilježjima, “crvenim zvezdama”, kokardama..

A zabranjujete ZDS?

Cinjenica je da cirilica nikada u povijesti nije bila problem sve dok srpski, crnogorski i agresori JNA nisu tenkovima došli u Hrvatsku i na procelja hrvatskih kuca cirilicom ispisali „Ovo je Srbija”.

Cinjenica isto tako – da je ZDS korišten u Domovinskom ratu i to na najtežim položajima – upravo u Vukovaru i slicnim bojištima.

Što nam govori zabrana ZDS, a protuustavno i protuzakonito forsiranje cirilice?

Poštujete li Vi narod, branitelje, poginule, silovane?

Ili poštujete samo vlast i fotelje?

Gospodo – mislimo da je vrijeme suociti se sa stvarnošcu a ne s fikcijom – jer fikcija ce nas na kraju odvesti u “neželjene vode”.

MI, kao hrvatski dragovoljci i branitelji, a smatramo da se to odnosi i na velik broj svih hrvatskih branitelja a posebno postrojbi HOS-a, ovako nešto ne možemo promatrati bez reagiranja.

Mi nismo divljaci kakvim nas neki mediji prikazuju, jer da jesmo, sigurno ne bismo upucivali pisma.

Mi, u svoje ime, ali i u ime branitelja (smatramo da možemo napisati i u njihovo ime – bar velike vecine) tražimo od vas, da preispitate sve vaše odluke vezano uz cirilicu kao i uz pozdrav ZDS.

Istovremeno tražimo da protumacite i javno iznesete stav o “crvenim zvezdama, kokardama i jugoobilježjima” na proslavama tzv. Antifašista.

Takoder, tražimo da ukinete sva obilježja komunizma i proglasite komunizam – istovjetnom fašizmu i nacizmu.

Uz ovo navedeno moramo spomenuti kako ste prije osam godina donijeli odluku da su 11. i 12. izborna jedinica – NEUSTAVNE.

Ali po tom pitanju ništa niste poduzeli.

Isto tako, postoji clanak koji govori o tome da su osnovne životne potrebe, struja i voda, izuzete iskljucivanja.

Ali ni tu ne poduzimate ništa. Zašto?

Postavljamo pitanje – imamo li mi uopce po Ustavu, zakonsku vlast, ili …?

Štitite li vi Ustav na razini države tj. naroda ili ste smokvin list sadašnje vlasti i onih prethodnih?

Kako ce hrvatski državljani poštivati ovakav Ustav koji se ne poštuje od strane vlasti?

Moramo li mi, hrvatski državljani, poštivati zakone koje ne poštiva ni vlast koja ih donosi?

I hocete li napokon uzeti stvari u svoje ruke i konacno biti to što vam stoji u naslovu – USTAVNI SUD.

Zahtijevamo vaš žurni odgovor, što vam je i dužnost.

Povjerenik Sindikata Hrvatskih branitelja-Zadar
Zan Glavurtic

Zamjenik povjerenika-HRVI
Matijaz Debeljak

 

Karolina Vidović Krišto: Pročitajte i djelujte!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

VIDEO – Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini

Objavljeno

na

Objavio

Marijan Živković je otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja, pilota Hrvatske vojske Marka Živkovića i otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja Nikole Živkovića ubijenog na jučerašnji dan 1991. u Vukovaru.

Nakon što su hrvatske vlasti 2013. godine protivno članku 8 Ustavnog zakona o pravima etničkih manjina nasilno, pod okriljem noći postavile ćirilične ploče u Vukovaru, g. Marijan Živković je jedan od onih koji su reagirali na to kršenje Ustavnog zakona. Nedugo nakon toga optužen je zbog razbijanja protuustavno postavljene ćirilične ploče. 2016. godine prvostupanjskom presudom oslobođen je krivnje. Međutim, DORH se tada žalio, predmet je prebačen na sud u Puli koji je prihvatio žalbu DORHa i cijeli postupak vratio na početak. G. Živkoviću se ponovno sudi.

Što rade hrvatske vlasti? U Hrvatskoj mu se sudi sada već šestu godinu za redom. Njegov i novac nas ostalih hrvatskih poreznih obveznika troši se na dugogodišnje sudske progone čovjeka od 80 godina jer je razbio ploču nominalne vrijednosti par stotina kuna koja je protuzakonito i protuustavno postavljena.

Na jučerašnjem Okruglom stolu „Nakon ratne – protuustavna agresija na Vukovar” Građanske inicijative Ivo Pilar i Milan Šufflay, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar, HVIDRA Zagreb, i drugi, uputili su DORH-u zahtjev za povlačenjem nakaradne tužbe i zaustavljanjem suludog sudskog progona Marijana Živkovića jer je ploča koju je skinuo postavljena protuustavno, što implicira da ga sustav kazneno goni jer je štitio hrvatski ustavno-pravni poredak.

Na današnjem suđenju gospodin Marijan je rekao da nikakva olakšanja ne traži. Sutkinja ga je pozivala na red rekavši mu da ne bude patetičan i da za svojim sinovima žali u tišini. Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini…

Svaka uređena država bi g. Marijana koji je 1991. u obrani Hrvatske od srpske, crnogorske i agresije JNA izgubio dva sina i koji se 2013. suprotstavio kršenju Ustavnog zakona – svaka uređena država bi ga proglasila Ocem Nacije.

Karolina Vidović Krišto

U znak potpore Živkoviću došli branitelji i gradonačelnik Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

HDZ: Rekordne turističke brojke razotkrile sav jad & jal predsjednika SDP-a

Objavljeno

na

Objavio

Sve donedavno vrli je Bernardić tvrdio da je turizam ove godine „propao“, „podbacio“ „krahirao“… Njegovu malicioznost, zavist, nekompetentnost i sklonost lupetanju najbolje oslikavaju najnoviji podaci – RH u 8 mjeseci 2019. bilježi rast dolazaka od 5% (800.000 turista više) i rast noćenja od 2% (1.5 milijun više) nego u istom razdoblju prošle godine – koja je, ne zaboravimo, bila rekordna, povijesna.

Trendovi su pozitivni i kad se gledaju financijski rezultati: u djelatnosti pružanja usluga smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića ukupni promet iznosi 20.6 milijardi kuna, što je porast od 8% ili za čak 1.6 mlrd. kn.

Posebno raduje što je ovom rastu znatno pridonio i zamah kontinentalnog turizma.

No čemu se uopće čuditi jednom Bernardiću? Što očekivati od tipa koji za turističke rekorde tvrdi da su „propast“, a za 100.000 radnih mjesta više nego na kraju mandata SDP-ove vlade da su „ekonomski slom“?

I koji nema snage čak ni kurtoazno čestitati našoj Vladi i Dubravki Šuici na imenovanju za potpredsjednicu EK, velikom uspjehu za cijelu Hrvatsku, ali istodobno tvrdi da će Zoran Milanović, koji nas je zbog Lex Perković posvađao s pola svijeta, „vratiti ugled zemlji“. Loš, zao, Bernardić, komentirali su iz HDZ-a.

Hrvatska bilježi najbolju sezonu ikad; stiglo 800.000 gostiju više nego lani

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari