Pratite nas

Reagiranja

Reakcije građana na licemjerstvo Ustavnog suda Hrvatske – Pitamo se čiji ste vi sud!?

Objavljeno

na

Nakon objave teksta Karoline Vidović Krišto o dvostrukim mjerilima i licemjerstvu Ustavnog suda te o ne-poštivanju Odluka Ustavnog suda od strane hrvatske Vlade, uslijedile su brojne reakcije. Udruge, organizacije, građanske inicijative i pojedinci pišu Ustavnom sudu tražeći da ih se u vlastitoj državi ne tretira kao građane drugog reda te da se trenutno zaustavi protuustavno i protuzakonito nametanje ćirilice u Vukovaru.

Pozivamo sve koji su pisali ili će pisati Ustavnom sudu ([email protected]) da nam proslijede svoj dopis, rado ćemo ga objaviti.

Pismo Sindikata branitelja grada Zadra prenosimo u cijelosti:

Poštovana gospodo Ustavni suci,

Odlucili smo se na ovaj cin prosvjedujuci protiv dvostrukih mjerila Vas kao Ustavnih sudaca.

Naime, donošenjem odluke o cirilici u Vukovaru direktno ste stali na stranu agresoru u Domovinskom ratu.

Pitamo se čiji ste vi sud.

Kod žalbe g. Joa Šimunica nakon prvostupanjske presude u slucaju uzvikivanja Za Dom – na utakmici, donijeli ste sljedecu odluku:

“Sud se poziva na prvostupanjski sud koji obrazlaže kako je pozdravom “Za Dom spremni” Šimunic “upucivao poruke ciji sadržaj potice mržnju na
temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, buduci se uzvik,odnosno, pozdrav ‘Za dom’ uz odzdrav ‘spremni’ koristio kao službeni pozdrav totalitarnog režima Nezavisne države Hrvatske, te je kao takav ukorijenjen kao simbol rasisticke ideologije, uz izraženi prezir prema drugim ljudima, zbog njihove vjerske i etnicke pripadnosti, te trivijaliziranja žrtava protiv covjecnosti. ” Prvostupanjski sud obrazlaže da sam uzvik “Za Dom” nije sporan i da je povijesni pozdrav ukorijenjen u narodu, pjesništvu, umjetnosti. Medutim, u kombinaciji sa odzivom “Spremni” i uz to na javnom mjestu, na utakmici, gdje Šimunic ocekuje odzdrav, jasno je da cilja na pozdrav NDH, a time i krši zakone Republike Hrvatske.”

Istovremeno, donosite odluku o uvodenju cirilice u Vukovar u kojem još uvijek šetaju osobe koje su nosile cetnicka obilježja, cetnicke puške itd.

Vukovar u kojem ni nakon 30 godina nisu riješena ubojstva branitelja, staraca, žena i djece… silovanja…

Dopuštate komunisticke derneke, režima koji je svugdje u demokratskom svijetu proglašen totalitarnim i gorim od fašizma – ali Vi tu nemate stav.

Ili imate?

Dopuštate mahanje jugoobilježjima, “crvenim zvezdama”, kokardama..

A zabranjujete ZDS?

Cinjenica je da cirilica nikada u povijesti nije bila problem sve dok srpski, crnogorski i agresori JNA nisu tenkovima došli u Hrvatsku i na procelja hrvatskih kuca cirilicom ispisali „Ovo je Srbija”.

Cinjenica isto tako – da je ZDS korišten u Domovinskom ratu i to na najtežim položajima – upravo u Vukovaru i slicnim bojištima.

Što nam govori zabrana ZDS, a protuustavno i protuzakonito forsiranje cirilice?

Poštujete li Vi narod, branitelje, poginule, silovane?

Ili poštujete samo vlast i fotelje?

Gospodo – mislimo da je vrijeme suociti se sa stvarnošcu a ne s fikcijom – jer fikcija ce nas na kraju odvesti u “neželjene vode”.

MI, kao hrvatski dragovoljci i branitelji, a smatramo da se to odnosi i na velik broj svih hrvatskih branitelja a posebno postrojbi HOS-a, ovako nešto ne možemo promatrati bez reagiranja.

Mi nismo divljaci kakvim nas neki mediji prikazuju, jer da jesmo, sigurno ne bismo upucivali pisma.

Mi, u svoje ime, ali i u ime branitelja (smatramo da možemo napisati i u njihovo ime – bar velike vecine) tražimo od vas, da preispitate sve vaše odluke vezano uz cirilicu kao i uz pozdrav ZDS.

Istovremeno tražimo da protumacite i javno iznesete stav o “crvenim zvezdama, kokardama i jugoobilježjima” na proslavama tzv. Antifašista.

Takoder, tražimo da ukinete sva obilježja komunizma i proglasite komunizam – istovjetnom fašizmu i nacizmu.

Uz ovo navedeno moramo spomenuti kako ste prije osam godina donijeli odluku da su 11. i 12. izborna jedinica – NEUSTAVNE.

Ali po tom pitanju ništa niste poduzeli.

Isto tako, postoji clanak koji govori o tome da su osnovne životne potrebe, struja i voda, izuzete iskljucivanja.

Ali ni tu ne poduzimate ništa. Zašto?

Postavljamo pitanje – imamo li mi uopce po Ustavu, zakonsku vlast, ili …?

Štitite li vi Ustav na razini države tj. naroda ili ste smokvin list sadašnje vlasti i onih prethodnih?

Kako ce hrvatski državljani poštivati ovakav Ustav koji se ne poštuje od strane vlasti?

Moramo li mi, hrvatski državljani, poštivati zakone koje ne poštiva ni vlast koja ih donosi?

I hocete li napokon uzeti stvari u svoje ruke i konacno biti to što vam stoji u naslovu – USTAVNI SUD.

Zahtijevamo vaš žurni odgovor, što vam je i dužnost.

Povjerenik Sindikata Hrvatskih branitelja-Zadar
Zan Glavurtic

Zamjenik povjerenika-HRVI
Matijaz Debeljak

 

Karolina Vidović Krišto: Pročitajte i djelujte!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HDZ: Škoro je samozvani suverenist koji kopira Zorana Milanović

Objavljeno

na

Objavio

Iz HDZ-a su u nedjelju odgovorili na predizborni skup Miroslava Škore u Zagrebu te ustvrdili da je Škoro samozvani suverenist koji kopira Zorana Milanovića i da je bio član HDZ-a kad mu je to odgovaralo, a sada je umjesto politike Franje Tuđmana, odabrao gubitnički put Mosta i svog mentora Velimira Bujanca.

“Nakon današnjeg ponavljanja i kopiranja promašenih Milanovićevih teza, samoprozvanog suverenista Miroslava Škoru podsjećamo da je jedini pravi, istinski hrvatski suverenist dr. Franjo Tuđman. On je tu zadaću ispunio kada je trebalo za razliku od Škore i sličnih koji o tome danas, 30 godina kasnije, tek pričaju i pokušavaju ušićariti jeftine političke bodove”, komentirali su iz HDZ-a Škorin predizborni skup u Zagrebu.

Ustvrdili su i da je Škoro bio član HDZ-a “kad mu je to odgovaralo”.

“Kad mu je to odgovaralo, Škoro je bio u HDZ-u, a sada je umjesto politike Franje Tuđmana odabrao ići gubitničkim putem svog mentora Velimira Bujanca i Mosta”, ocijenili su iz HDZ-a.

Škoro je s predizbornog skupa u Lisinskom u nedjelju poručio kako “nema te sile koja može spriječiti vraćanje Hrvatske narodu”.

Podsjetivši da je u toj istoj dvorani prije 30 godina održan skup koji je značio prekretnicu u procesu stvaranja hrvatske države, Škoro je ustvrdio da tadašnji i sadašnji HDZ nemaju nikakvih dodirnih točaka osim istoga naziva. Rekao je i da premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nemaju snage za promjene, ali da imaju snage reći da je Škoro izdao HDZ.

“Ne, ne i ne. HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković”, rekao je Škoro koji je HDZ-ovim biračima također poručio kako “moraju znati da je glas za Grabar-Kitarović i glas za Plenkovića”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Thompsonov menadžment: ‘N1 televizija namjerno LAŽE!’

Objavljeno

na

Objavio

Nakon napisa u medijima oko koncerta na Stradunu za Dan dubrovačkih branitelja, javio se Thompsonov menadžment:

“N1 televizija namjerno LAŽE!

Kontaktirali smo nadležne iz Policijske uprave u Dubrovniku koji su nam demantirali namjerno objavljenu lažnu vijest od strane N1 televizije iz zagrebačkog studija.

Hrvatska policija je na koncertu uočila obilježja Hrvatske pobjedničke vojske i ustanovila kako je koncert Marka Perkovića Thompsona protekao bez ikakvih incidenata, u zajedništvu dobre glazbe i domoljublja uostalom kao i svi njegovi koncerti!

Naime, Hrvatska policija nije izjavila ništa slično niti je spomenula kako N1 televizija navodi “ustaška obilježja koja su uočena na koncertu Marka Perkovića Thompsona u Dubrovniku”, već je tu rečenicu N1 televizija namjerno izmislila kako bi kao i još poneki lijevi portali koji pišu o tobože nekakvom “urlanju” po Stradunu, širila svoje “četnikovanje” u slobodnoj Hrvatskoj i tako pokušala umanjiti značaj za nas važnih događanja u obrani Hrvatske, a u ovom slučaju presudnu ulogu branitelja u obrani Grada Dubrovnika.

N1 televizija iz zagrebačkog studija i slični njima, danas se u slobodnoj Hrvatskoj ponašaju po uzoru agresorskih medija iz ratnih devedesetih godina, iz vremena kada su neki vršili propagandu oslobađanja Hrvatske od “ustaša”.

Uredništvo MPT stranica”

Spektakl i ponos na Stradunu: Thompson zapjevao za Dan dubrovačkih branitelja

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari