Pratite nas

Reagiranja

Reakcije na odluku Predsjednice RH o izvanrednoj sjednici Sabora

Objavljeno

na

FAH

Pokazala je političku vjerodostojnost time što vlastito kritičko mišljenje o stanju u zdravstvu nije stavila u funkciju prejudiciranja odluke

Iz Ureda predsjednice u petak je stiglo priopćenje, vezano za zahtjev koji su joj uputili iz Mosta. Oni traže sazivanje izvanredne sjednice Sabora o pitanju povjerenja Milanu Kujundžiću. Iz Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović poručili su da će odluku o zahtjevu za izvanrednim zasjedanjem donijeti ako Ustavni sud ocijeni da su se za to stekli uvjeti.

Kako doznaje dnevnik.hr, sam MOST odredio je pravac postupanja, obzirom da je zatražio mišljenje Ustavnog suda RH, čime je zadao smjer i zapravo doveo do toga da se, pa i iz političke pristojnosti te očekivanja samih potpisnika Prijedloga, pričeka očitivovanje Ustavnog suda kojeg Predsjednica ovom objavom poziva da to učini što prije.

Na objavu iz Ureda predsjednice vrlo brzo reagirao je Most.

“Nakon što je Kolinda Grabar-Kitarović kritizirala ministra s tvrdnjom da u resoru u tri godine nije ništa napravio, trebala je konačno udariti šakom o stol i s riječi prijeći na djela. Tipičnim birokratskim potezom prebacila je odgovornost na Ustavni sud, čime je propustila iskoristiti svoje predsjedničke ovlasti”, napisali su na Twitteru.

“Most je ovom reakcijom pokazao da mu zapravo uopće nije bilo važno sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora, nego provjeravanje “političke vjerodostojnosti” Predsjednice RH, ocjenjuje izvor Hrvatske danas blizak HDZ-u.

Predsjednica RH je pokazala političku vjerodostojnost time što vlastito kritičko mišljenje o stanju u zdravstvu nije stavila u funkciju prejudiciranja odluke koju je, upravo na temelju podneska oporbenih zastupnika Ustavnome sudu, prvo pozvan donijeti Ustavni sud, kaže izvor blizak HDZ-u, piše Hrvatska danas

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari