Connect with us

Gospodarstvo

REFORMATORI ILI NEPRIJATELJI HRVATSKE

Objavljeno

on

Odavno se priča da je između „genija i luđaka“ tanka crta razdvajanja, ali malo tko vidi da je ta crta razdvajanja još tanja između „reformatora i NEPRIJATELJA HRVATSKE!“

Još jedna u nizu narodnih priča, ali i pitalica kaže: Koja je bolja krava: „Ona koja daje 20 litara mlijeka pa sve to prolije nogom ili ona domaća, malena „kršarka“, koja daje mlijeka malo više nego koza, ali joj je mlijeko „medicina“?!

[ad id=”93788″]

Ove dvije stare narodne poslovice – pitalice, najbolje oslikavaju današnju situaciju Hrvatske i njezine političke i politikantske „mudrolije“.

Unatoč pressici Ministra financija, g. Zdravka Marića, na kojoj je pokušao dati pozitivne odgovore pune optimizma, ne može se sakriti da je ovo prvi put u povijesti RH da se stornira realizacija Obveznice na međunarodnom tržištu kapitala, a koja se odgodila kao rezultat politikanstva pojedinih politički nepismenih čimbenika na  užarenoj političkoj sceni RH, a čija bi nas realizacija koštala nekoliko desetina milijuna € više od plana, već prije zacrtanog i dogovorenog.

Ministar financija se odlično držao uvodnom riječju kao i odgovorima na postavljena pitanja, ali grč u grlu bio je ipak malo jači. Naime, „političke potrese“ koje su napravili pojedini članovi vladajuće koalicije iz redova MOST-a, svojim bezumnim napadima na Prvog potpredsjednika vlade RH, prije bilo kakvo očitovanja samih Institucija RH, a koje su izvan granica zdravog razuma i zorno pokazuju „političku nezrelost“, „političko sljepilo“, „političku nepismenost“, „političku devijaciju“, ….. a sve zbog ubačenog „kukavičjeg jaja“ i prizemnog ne razmišljanja.

Ugroziti prosperitet RH i poništiti svojim ponašanjem sve pozitivne pokazatelje gospodarskog i financijskog oporavka RH, (rast BDP-a 2,7 %, smanjenje deficita, smanjenje Javnog duga, smanjenje broja nezaposlenih, smanjenje rashoda, ……) nakon 4 godine vladavine Kukuriku Kukulele KATASTROFALNE koalicijske vlade RH, mogu samo bezumnici i NEPRIJATELJI HRVATSKE!

Možda se mnogi i neće složiti s napisanim, ali je jednostavno tako. Danas sam s nestrpljenjem dočekao objavu rezultata Trgovina na malo, na stranicama DZS, koja mi je samo potvrdila ono zbog čega sam nekoliko dana bio „suzdržan“ u javnoj riječi, stoga već sad, 02.06.2016. sa 100 % sigurnošću TVRDIM:

„Rast BDP-a RH u drugom tromjesečju 2016. biti će POZITIVAN!“

(Oni koji znaju mnogo više od mene i prate pokazatelje gospodarskog oporavka RH, znaju točno zbog čega to već sad hrabro i odgovorno tvrdim, a mjesec lipanj tek što je započeo. Službeni rezultati potvrdit će se i objaviti na stranicama DZS tek 31.kolovoza, 2016. (srijeda nešto iza 10:00 sati), a što mi već sad služi na čast zbog iskazane hrabrosti uopće i spomena nečega što će se tek dogoditi.)

Već odavno sam u nekim analizama, (RAST BDP-a) puno prije stručnih osoba i analitičara, izišao s, ne prognozama već tvrdnjama točno što će se dogoditi, kao i da je vlada RH NADMAŠILA samu sebe i napravila rezultate koje su iznenadile i najveće optimiste, ali i upozorio na Klasične oblike Specijalnog rata PROTIV Hrvatske i još štošta drugog, a što nam se upravo događa, pa čak i sad, u trenutcima pisanja ovih redaka.
No, bilo kako bilo, uvijek sam „klasa Optimist“, jer uvijek se dogodi nešto što nas „drži“, „vodi“, …

U kriznim situacijama, (a nama su skoro uvijek krizne), Hrvatska smogne snage oduprijeti se svim silama, silnicama i silnicima koji nas žele vratiti natrag jer najjači smo kad je najteže i baš tada poneko „progleda“ ili se „prosvijetli“.

Uistinu je tanka crta razdvajanja između „reformatora i NEPRIJATELJA HRVATSKE!“

Hrvatska ide dalje usprkos i unatoč!

(Izvor: DZS, MFIN, HNB, HZZ, osobna obrada podataka)

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari