Connect with us

Komentar

Reiner: Karamarko je povukao veliki potez za državu

Objavljeno

on

Predsjednik Sabora Željko Reiner, gostujući u Dnevniku Nove TV, komentirao je najnoviji prijedlog prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka o potrebi odlaska iz Vlade Oreškovića, Petrova i njega osobno.

[ad id=”93788″]

– To je bio potez Karamarka kojim je on pokazao veliku odgovornost i povukao pravi državnički potez. On je potisnuo svoj ego već drugi put, kao i prilikom sastavljanja Vlade, i to je potez koji može razriješiti ovaj gordijski čvor u kojem se našla Vlada – istaknuo je Reiner.

Smatra da je eksperiment s Oreškovićem bio neuspješan,

– Ovo s Oreškovićem je bio neuspjeli eksperiment, tu se svi slažu. Mislim da bi novi mandatar trebao biti netko iz najjače parlamentarne stranke, kao što je to dobar običaj. Ne bih licitirao o imenima – kazao je Reiner.

Osvrnuo se i na neslaganje dijela HDZ-ovaca (pogotovo europarlamentaraca) s politikom čelništva stranke.

– Ovo je najbolji dokaz da je HDZ demokratska stranka. Mi ne moramo isto razmišljati, a je li njihov stav utemeljen na dovoljno informacija je drugo pitanje, budući da oni nisu svaki dan ovdje – kazao je šef Sabora.

Ako zahtjev o opozivu Karamarka, Petrovića i Oreškoviža stigne u Sabor naći će se na dnevnom redu.

 – Zahtjev za opoziv sve trojice predsjednika i potpredsjednika Vlade nije još stigao u pisanoj formi, prema tome ako on stigne, bit će uvršten, i to bez diskusije jer tako kaže i Poslovnik. A ovaj drugi zahtjev će biti isto žurno uvršten, vjerojatno u petak u dnevni red – istaknuo je.

Na koncu je još jednom ponovio da je Karamarko danas povukao veliki potez za državu.

– Mislim da to može pomoći razrješenju situacije. Karamarko je svoj stav rekao, a sad je na drugoj dvojici da se izjasne kako bi se ova situacija razriješila – zaključio je akademik Reiner.

M.M.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari