Connect with us

Hrvatska

Rekordna turistička godina: Hrvatsku od siječnja posjetilo gotovo 10 milijuna ljudi

Objavljeno

-

Do 29. srpnja Hrvatsku je ove godine posjetilo gotovo 10 milijuna ljudi što je 18 posto više nego lani.

Ovaj vikend potvrdio je kako se ruše svi turistički rekordi, a očekuje nas još nekoliko tzv. udarnih vikenda.

Ove godine našu zemlju posjetilo je gotovo 10 milijuna ljudi. 18 posto više nego lani, a i ove godine najviše je Nijemaca.

“Vraćamo se svake godine zbog krajolika, plaža, i općenito načina života ovdje”, kaže Michael iz Španjolske

Jučer je u Hrvatsku odlučilo doći više od 185. 000 turista. I ove sezone najviše ih stiže u Istru. Brojke se još zbrajaju, no s više od 51 milijun noćenja od početka godine, već sada je jasno – rekord je pao. A blagajne se pune.

Ove godine u Hrvatskoj je tako ostvareno 51 milijun noćenja. Ministar turizma Gari Cappelli ne skriva oduševljenje.

„Računamo da će se povećati prihodi, idemo iznad 10 milijardi eura prihoda, zbrajajući i domaće i strane goste“, kaže ministar.

Trajekti voze i bez dnevnog reda – neprestano. Od početka godine prevezli su više od osam milijuna putnika. Rast je to od deset posto. Postocima su zadovoljni i u splitskoj zračnoj luci.

“Bilježimo jučer 30.000 i danas 25.000 putnika, a isti takav vikend nas očekuje i već sada možemo kazati da je ovo rekordna sezona, prijeći ćemo čak 600.000 putnika”, kaže Mate Melvan iz Splitske zračne luke.

Rekordi se zbrajaju i na asfaltu. Hrvatskim autocestama od početka godine prošlo je sedam posto više vozila nego u istom razdoblju lani, piše dnevnik.hr

Uz više automobila, i strože kontrole – sinoć se na granici s Crnom gorom, na prijelazu Karasovići, čekalo čak šest sati. Iz tog je razloga ponedjeljak sve popularniji za putovanje.

“Mnogi žele izbjeći putovanja vikendom pa putuju ponedjeljkom. Pojačan je promet i prema unutrašnjosti i prema moru”, kaže Dijana Beganović iz HAK-a.

Jer kada u Hrvatskoj ima milijun turista u danu – gužve je teško izbjeći.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari