Connect with us

Komentar

Reporteri HRT-a nisu uspjeli sliku jedne kolone pretvoriti u dvije

Objavljeno

-

Muke voditelja prijenosa g. Branimira Bilića i njegovih šest reportera trajale su cijelo vrijeme trosatnog izravnog prijenosa. Prekinute su tek u 11 sati i 41 minutu, ali samo nakratko. Tada je HRT-ova reporterka s Mitnice izgovorila da smo „u jednom trenutku svjedočili podjeli, a onda se sve to spojilo u jednu veličanstvenu kolonu“.

[su_pullquote align=”right”]Šest reportera i voditelj prijenosa, inače uvijek glatko pričljivi Branimir Bilić, reagirali su tišinom kad su iz režije puštene slike masovne povorke građana, koju nisu predvodili političari[/su_pullquote]

Rečenica reporterke o jednoj koloni emitirana je nakon slike predsjednika Vlade i predsjednika države, koje do tada kamere HTV-a nisu hvatale, umiješanih u povorku običnih građana. Odmah nakon toga nastavilo se inzistiranje svih reportera na temi o famoznoj „podjeli“. Gotovo svaki sugovornik, bio on starija gospođa, branitelj ili ožalošćena majka, bio je bez pardona izložen politikantskom pitanju o „dvije kolone“, iako ni na sekundu nismo vidjeli sliku nekakve druge „kolone“, nismo svjedočili podjeli, jednostavno zato što je nije bilo.

Nju je vidio jedino HRT, koji ne treba voditi unaprijed izgubljeni rat riječima protiv slike. Još dok je trajao umjetnički program s pjevanjem i recitacijama, u dvorištu bolnice, gdje je bila politička elita, počele su iz režije u program ići slike velike memorijalne povorke građana kojima su na čelu bili pripadnici vukovarske Četvrte bojne Treće brigade. Bio je to znak za paniku koja je bila tolika da je inače uvijek glatko pričljivi reporter Branimir Bilić zašutio na petnaestak minuta. Nikad ne ćemo saznati je li mu toliko trebalo da se sabere ili da ode na gablec.

Novi “raspad sistema” dogodio se kad su u eter neplanirano izletjeli detalji razgovora reporterke s groblja, koja se povjerila vodstvu da ovdje sad ne vidi nikoga poznatog. Počeo se prekidati ton, ali je onda ipak počeo govoriti komentator Bilić.

I.Starčević/VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari