Connect with us

Republiku Srpsku ću voditi do slobode i samostalnosti

Objavljeno

on

[quote]”Pokušavam doći do svakog čovjeka u Republici Srpskoj i objasniti mu kako ću voditi zemlju do njezine pune slobode i samostalnosti. Narod prepoznaju spekulante, a ja to nisam”, naglasio je predsjednik SNSD-a.[/quote]
milorad dodik

milorad dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će Srpsku voditi do njezine pune slobode i samostalnosti. Dodik je naglasio da mu je Srpska na posebnom tasu i sve što radi, radi za nju, a ne za Laktaše.

“Gdje god prođem vidim objekte koje sam ja pravio. Hajde da vidimo šta su uradili oni prije mene, a koji bi da se vrate. Neću da gubim vrijeme da im odgovaram, njihova mržnja me ne dotiče, ja ne mrzim nikog”, naglasio je Dodik.

Dodik je uvjeren da će na izborima sljedeće godine narod podržati njegovu politiku i dovesti ga do uvjerljive pobjede.

Srpska bez proljeća

“Pokušavam doći do svakog čovjeka u Republici Srpskoj i objasniti mu kako ću voditi zemlju do njezine pune slobode i samostalnosti. Narod prepoznaju spekulante, a ja to nisam”, naglasio je predsjednik SNSD-a.

Dodik je za beogradski tjednik “Pečat” rekao kako se u Republici Srpskoj neće ostvariti nikakvo proljeće, te da je Srpska u mladalačkom zanosu da bude još ljepša i jača.

“Grupa studenata na ulici ne znači revoluciju, niti se tako smjenjuje vlast. Stranci su shvatili da od iduće godine stupa na snagu novi četvorogodišnji mandat političkih struktura i sada u paničnim pokušajima nastoje da vrate stare podanike na vlast. Princip je uvijek isti, prvo se ide s krminilazacijom. To pokušavaju otkad se bavim politikom i da je bilo ma šta što mogu iskoristiti, Milorad Dodik danas ovdje ne bi bio. Ali, nisu našli ništa. Zato su našli veze Mladena Ivanića u privatizaciji ‘Kristal banke’ za jedan euro, pa o tome šute, jer im trebaju poltroni”, istakao je Dodik.

On je rekao da opozicija pokušava staviti predsjednika SNS-a Aleksandra Vučića na mjesto svog barjaktara na izborima sljedeće godine, računajući da bi to mogao biti odgovor na njegovu raniju podršku DS-u i njezinom tadašnjem lideru Borisu Tadiću.

Snagu Srpske ne mogu ugroziti

“Ali, i angažman Vučića i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića bio je dosta prisutan u nekim ranijim vremenima. I to se smatralo normalnim. Zato je na odluci Beograda i ključne stranke vlasti da li će se distancirati od ovdašnje politike ili će otvoreno nekoj strani dati podršku. Dabome, od toga će zavisiti i budući odnosi”, naglasio je Dodik.

Na pitanje je li ga strah da bi opozicija na predstojećim izborima mogla uzdignuti i da sve ono što je aktualna vlast gradila godinama dovede u pitanje, Dodik je rekao kako je siguran da ne može.

“Snagu Srpske koju smo postavili, ne mogu ugroziti. Nazad više nitko ne može da nas odvuče. Ali, oni koji se nude kao alternativa, ne mogu da vuku dalje. Svi su oni već bili vlast i u njihovo vrijeme Srpska je jedva preživljavala. Ne vjerujem ni da je Srbiji stalo do toga da ovdje dođu stranke servilne prema strancima i da jednog dana Republika Srpska bude ispražnjena. Vjerujem da Srbija želi autentičnu politiku, jaku Srpsku i podršku Srbiji”, istakao je Dodik.

On je naglasio da će vladajuća koalicija u Srpskoj i dalje voditi autentičnu politiku po kojoj je Srpska već sad u mnogo čemu samostalna.

“Ne sumnjam da to pretjerano ne odgovara Beogradu, jer je i prethodna vlast Borisa Tadića zbog toga imala problema. Ali, pogubno je za Republiku Srpsku da se njezina politika određuje u Beogradu. Srbija treba da zauzme stav da mi svoj identitet čuvamo u skladu s Daytonskim sporazumom, čiji je ona jamac. To je lakše braniti, nego ulaziti u spiralu da se Banja Luka zove iz Beograda kako bi se vršili pritisci zarad interesa Beograda. Mi Srbiju volimo, ali sami bolje znamo šta je za nas najbolje. A najbolje za sve je da svatko vodi svoju politiku u skladu sa svojim interesima, a ne iz jednog centra koji se zove Beograd”, naglasio je Dodik.

Dodik je istaknuo kako nije ničiji

Dodik je istaknuo kako nije ničiji i da zbog njega nitko u Srbiji ne može dobiti packe, jer ne visi o vratu Beogradu, već samo pokušava pokazati svima, od Koštunice, Tadića, do Vučića da ima izvorni legitimitet, da radi u interesu svog naroda, čiju značajnu pokršku uživa sve ove godine.

“To moraju znati. Ali, da je Srbija u isto vrijeme stavljala do znanja koja je njena uloga ovdje u provođenju i čuvanju Daytonskog sporazuma i borila se za Kosovo, danas bi njezina uloga bila značajno bolja. Kada su je izbili iz priče o BiH, shvatili su da će je i dalje moći kinjiti i ponižavati. A onog časa kada Beograd pomisli da će moći primati naredbe centara moći i prenositi ih Banja Luci, stradale su i Srbija i Republika Srpska. Na taj način samnom ne mogu i nisu mogli razgovarati. I kada je Boris Tadić u nekoliko navrata pokušao neku poruku da mi prenese, od mene bi čuo odgovor i gotovo redovno bio je na strani mog obrazloženja. Tako je bilo i s Koštunicom”, rekao je Dodik.

dnevno.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari