Connect with us

Religija i Vjera

Revolucija dijaloga!

Objavljeno

-

Pišući na svom blogu, koji ima određeni broj čitatelja, pisao sam o osmjehu, ispitu ljubavi, pomaganju, pisao sam pisma ali nikako se nisam dotakao dijaloga. Tako ovaj današnji uradak nije nikakav psihološki ili moralni tekst već poziv na dijalog. Poziv na dijalog među sobom i dijalog s Bogom jer su ta dva dijaloga dio nas, našega života i usko su vezana uz naše ostvarenje i našu sreću.

[ad id=”93788″]

Taj dijalog trebamo voditi kroz meditacije i nadasve molitvu i svatko od nas ga je dužan otvoriti, svatko tko vjeruje, otvoriti svoj dijalog s Bogom koji prebiva u nama i među nama, koji nas ljubi neizmjerno i osobno i koji nas želi sretne i ostvarene. Kada bude rasla otvorenost dijaloga s Bogom tako raste i otvorenost s onima koji nas prate na putu dijaloga što nam donosi sve više svjetla. Dijalog se može proširiti preko pisama, susreta i razgovora sa osobama koji su nam bliske, ali i one koje ne poznamo. Dijalog tako postaje i otvaranje onih stidivljijih mladića i djevojaka, dijalog tako postaje znak one velike revolucije mladih koje nam donosi i sadašnjost i budućnost života. Dijalogom se zauzeto borimo i za našu sadašnjost i budućnost i ta promjena razmišljanja i promjena sebe kroz dijalog s Bogom utječu ne samo na nas i naše bližnje već na čovječanstvo i zbog toga osjećamo poticaj da se cijeli svoj život obvežemo na dijalog. Pa ipak nije lako da poticaj, makar bio tako jak, postane konkretan u svakodnevnom životu i taj se izazov nastavlja i sutra!

Takva revolucija dijaloga i revolucija milosrđa prati nas na ovom putovanju. Te dvije revolucije daju nam doživjeti, neovisno o nekim izrazima koje svatko treba prevesti u svoju kulturu, osobu koju mogu prihvatiti svi. Revoluciji dijaloga koja se stapa s milosrđem pomoći će nam odlomci Biblije, ako se čitaju otvorena srca, posredovati će predivnu stvarnost nad dijalogom koji se može pronaći u svakoj kulturi i periferijama društva. Stoga dragi čitatelju i čitateljice želim ti ponuditi ponešto od puta koji sam prešao s mnogima, nadajući se da ću ti pomoći u  traženju one sreće i ostvarenja kojima težimo, a koje često nije lako pronaći. Iz ovoga teksta uzmi sve što ti treba kao mali dar koji u vama može donijeti ploda i da svi skupa budemo osobe dijaloga i milosrđa, da budemo osobe u skladu s Božjim naumom, koji nas je stvorio jedne drugima na dar.

fra Ivo Rastočić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari