Connect with us

Politika

Rezultati izbora u SDP-u: Peđa Grbin i Željko Kolar u drugom krugu

Published

on

Članice i članovi SDP-a do 19 sati izlazili su na birališta na kojima su birali četvrtog predsjednika ili predsjednicu.

SDP je danas birao novog predsjednika ili predsjednicu. Birališta su zatvorena u 18 sati, prebrojavaju se glasovi, a iako su prvi rezultati najavljeni u 20.30, najavljena konferencija neće biti prije 22 sata

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas kaže da je obrađeno 34 posto biračkih listića i rezultat je takav da Peđa Grbin i Željko Kolar idu u drugi krug. Zbog toga što nisu obradili sve glasove odgodili su pressicu. “Sve skupa je to zahtjevno, treba izbrojiti i zato smo odgodili pressicu dok ne obradimo glasove za predsjednika stranke”, rekao je i dodao da je izlaznost bila 70 posto što je odlično.

Za Bernardićeva nasljednika natjecali su se saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, pulski SDP-ovac Marino Percan i predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić.

Ako nitko od kandidata ne osvoji više od 50 posto glasova, SDP će svog novog predsjednika dobiti tek za tjedan dana, kada će se dvoje s najviše glasova natjecati za mandat za vođenje SDP-a iduće četiri godine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari