Connect with us

Politika

Rezultati izlaznih anketa

Published

on

HRT donosi rezultate izlazni anketa koju je Ipsos proveo za HRT, RTL, N1 i Novu TV na ukupno 200 biračkih mjesta u četiri najveća grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

U četiri najveća hrvatska grada održat će se drugi krug izbora za gradonačelnika, pokazuju rezultati izlazne ankete agencije Ipsos puls, a prema kojoj su u vodstvu Milan Bandić u Zagrebu, Veljko Obersnel u Rijeci, Željko Kerum u Splitu i Ivan Vrkić u Osijeku.

U Zagrebu je dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić (“Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti) osvojio 30,08 posto glasova, a s 26,78 posto slijedi Anka Mrak Taritaš (SDP, HNS, HSS, HSU, Naprijed Hrvatska – Progresivni savez – Naprijed Hrvatska, Stranka umirovljenika).

U Splitu u drugi krug idu Željko Kerum (Hrvatska građanska stranka, Popravi grad – Nova generacija) s osvojenih 29,91 posto i Andro Krstulović Opara (HDZ) s 25,35 posto.

Vojko Obersnel (SDP, PGS, HSU, IDS, Laburisti, SDSS i HSS) vodi u Rijeci s osvojenih 44,99 posto glasova, a iza njega je nezavisni kandidat Hrvoje Burić s 15,19 posto.

U Osijeku je dosadašnji gradonačelnik Ivan Vrkić (kandidat grupe birača) osvojio 38,35 posto, a slijedi Ivana Šojat (HDZ) s 18,06 posto.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari