Connect with us

Herceg Bosna

RH ima međunarodnu obvezu zaštite Daytonskog sporazuma i ustavnu obvezu zaštite hrvatskog naroda

Objavljeno

-

Po već ustaljenom obrascu političkog ponašanja, bošnjačke stranke si daju ekskluzivno pravo biti samoprozvani zaštitnici Bosne, a ponekad i Hercegovine.

Tako su i izjave ministra MVEP-a RH, gospodina Grlić Radmana dočekane “na nož” jer ni manje ni više staje u zaštitu međunarodnog mirovnog sporazuma čiji je RH supotpisnik, kao i ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

Ocjene o eventualnim miješanjima trebaju i moraju donijeti institucije BiH kao refleksiju stajališta sva tri konstitutivna naroda, a ne da one budu stav jedne strane koja predstavlja isključivo određeni narod.

Pokušaj stvaranja jednostranog monopola nad uređenjem države, koji je uz to i neustavan, za hrvatski narod i njihove legitimne predstavnike je nedopustiv.

Dociranje koje dolazi iz političkog Sarajeva već je odavno postalo svrha samome sebi, pa čak i postalo svojevrsno sredstvo obračuna unutar bošnjačke političke scene.

U igri “tko je veći Bošnjak/Bosanac” hrvatski narod neće sudjelovati niti se planira uvlačiti u takve igrokaze. Legitimni hrvatski predstavnici žele praktično osigurati svoja Ustavom zajamčena prava i jednak status s druga dva konstitutivna naroda i u tome ima neizmjernu potporu istinskih prijatelja Bosne i Hercegovine.

Bošnjačke stranke iz BiH optužuju Grlića Radmana

RH ne skriva niti ima potrebu skrivanja strateške važnosti i partnerstva prema zemlji s kojom dijeli najdužu granicu i takvo što u svom diskursu sa aspekta svih njenih institucija nitko ne može suzbiti ili derogirati.

Kao što je to bio slučaj s odlukom u predmetu “Sejdić i Finci” koji je trebao postati sredstvo unitarističke politike i nametanja građanskog uređenja države, slični pokušaji i spinovi se nameću da je takvo uređenje stav Vijeća Europe što je apsolutna neistina utemeljena na osobnom stavu jednog od nižih činovnika ove institucije.

Ovim putem još jedanput pozdravljamo i zahvaljujemo ministru Grlić Radmanu na neizmjernoj potpori koju pruža našoj zemlji, kao i konkretnim potezima za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i našim nastojanjima da kreiramo europsku državu, priopćeno je iz HNS-a prenosi Kamenjar.com

Grlić Radman – ‘Hrvatska neće dopustiti da itko nametne građansko uređenje BiH’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari