Connect with us

Politika

Rijeka: U drugi krug za gradonačelnika Marko Filipović i Davor Štimac

Objavljeno

-

SDP Rijeka

U drugi krug izbora za gradonačelnika Rijeke, prema prvim i neslužbenim rezultatima izbora DIP-a od 22,15 sati, idu Marko Filipović (SDP) i nezavisni kandidat Davor Štimac.

Prema rezultatima obrađenih 38,61 posto biračkih mjesta, SDP-ov Marko Filipović dobio je ja 30,24 posto, a Davor Štimac 16,13 posto.

HDZ-ov kandidat za riječkog gradonačelnika Josip Ostrogović je treći s 13,52 posto osvojenih glasova.

Marko Filipović je nakon objavljenih prvih rezultata izjavio kako je zadovoljan rezultatom i odazivom glasača.

Podrška 30 posto Riječanki i Riječana mi mnogo znači, rekao je. Nakon što se utvrdi konačan raspored mandata u Gradskom vijeću krenut ćemo u razgovore oko sastavljanja većine, a sa svima koji gledaju od centra ulijevo je razgovor moguć, naveo je. Filipović je izrazio uvjerenje u pobjedu u drugom krugu izbora.

Davor Štimac je izrazio zadovoljstvo rezultatima, ocijenivši da su građani Rijeke prepoznali promjene koje nudi ova lista.

U sljedećih 15 dana detaljno ćemo elaborirati program u razgovorima i izravnim sučeljavanjima, rekao je. Ocijenio je kako je očito da Rijeka traži promjene.

Upitan s kim namjerava surađivati u Gradskom vijeću, rekao je da će sljedećih dana izraditi strategiju i ponuditi suradnju svima onima koji su suglasni s njihovim programom i mogu ga pratiti.

Pema prvim neslužbenim rezultatima, u Gradsko vijeće Rijeke ulaze lista SDP, HSU, IDS, HSS s 28,24 posto, HDZ-a s 15,35 posto, lista Davora Štimca 11,39 posto, Mosta 10,45 posto, PGS i Laburisti 8,68 posto, Možemo! i Nova ljevica 7,85 posto i Akcija mladih i Unija Kvarnera 5,73 posto. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas