Connect with us

Gospodarstvo

Rimac i Audi se udružuju u razvoju električnog nasljednika modela R8

Objavljeno

-

Predsjednik Audijeve uprave Bram Schot je u svibnju rekao da se aktivno razmišlja o budućnosti modela R8, a magazin CAR piše da će ipak dobiti nasljednika.

Nasljednik Audija R8 će biti električni model koji će debitirati 2023. ili 2024. godine, a koji će zajednički razvijati njemački gigant Audi i hrvatska kompanija Rimac Automobili. Audi će ga navodno nazvati RS e-tron, piše Biznis.ba.

Rimac već surađuje s Porscheom, a priča se i o suradnji s Bugattijem i Lamborghinijem. tvrtkama iz Volkswagen Grupe. Rimac će se navodno pobrinuti za četiri električna motora i baterijama s mogućnošću brzog punjenja.

Cijena osnovnog modela će biti nešto manje od 200.000 eura, a automobil će zahvaljujući pogonu na sva četiri točka od 0 do 100 km/h ubrzavati za 2,5 sekundi. No, to nije sve. Audi će dobiti baterije s najnovijom tehnologijom koje će imati veći kapacitet i ponuditi veći domet.

Tvrtka surađuje i s Porscheom te bi mogla koristiti elemente J1 platforme koju koristi Taycan. Budući automobil će podržavati bežično punjenje, imat će aluminijsku monokoknu šasiju, domet od gotovo 500 km, a ukupna snaga će iznositi 938 KS.

Audi je ozbiljan kada je riječ o električnim automobilima, a snažan električni sportski automobil bi poslužio kao dokaz tome.

 

Mate Rimac: Hyundai službeno podržava inicijativu da dovedemo automobilsku industriju u Hrvatsku

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari