Pratite nas

BiH

Robert Crnjac: Jerko Lijanović mi je dužan 17.700 KM, umjesto da mi isplati novac nasrnuo je na mene

Objavljeno

na

Robert Crnjac za kojeg se sumnja da je drškom pištolja po glavi izudarao Jerka Ivankovića Lijanovića, nezakonitog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, predan je u nadležnost Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije.Robert Crnjac, pak,  tvrdi da je ministra Lijanovića napao njega jer je tražio svojih 17.700 KM

Crnjac je saslušan te je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju s krivičnim djelom laka tjelesna ozlijeda.

No, Crnjac se branio tijekom saslušanja i kazao da su po srijedi neriješeni poslovni odnosi te je ustvrdio da je zapravo ministar Lijanović napao njega nakon što je tražio da mu isplati 17.700 KM koje mu duguje za plakatiranje još od listopadskih izbora.

Ivan Brekalo, odvjetnik Roberta Crnjca, za Klix.ba je kazao kako je njegov klijent žrtva, a ne kriminalac.

“Ono što se dogodilo je zapravo veoma prosto. Robert je svoj novac tražio od Lijanovića u nekoliko navrata, a nakon što je za njega radio plakatiranje po cijelog Hercegovini uoči listopadskih izbora. Novac nikada nije dobio jer je Jerko Ivanković Lijanović bio u pritvoru”, kazao je Brekalo.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni je dan prije razgovarao s ministrom u širokobriješkom hotelu Park, kada mu je i rečeno da dođe sutra u Borak te da će tada biti djelomično podmiren iznos, točnije blizu 8.000 KM.

“Dočekao ga je zajedno sa Mirom Pejićem i rekao mu da novac neće dobiti. Posvađali su se i ministar je nasrnuo na njega. Dobio je više udaraca po tijelu, što potvrđuje i ozljedni list koji ima. U jednom trenutku se uspio odbraniti i otišao je do auta te u njemu našao dječiji pištolj. Ministar je ponovo nasrnuo na njega i on ga je tada udario tim pištoljem te mu zadao ozlijedu”, kazao je Brekalo za Klix.

Oni i njegov klijent su protiv ministra i Pejića podnijeli krivične prijave za nanošenje lakih tjelesnih ozlijeda.

Iz Lijanovićeve stranke Radom za boljitak negiraju tvrdnje Roberta Crnjca da mu je Jerko Lijanović dužan novac. Tvrde kako je on bio u pritvoru, kako nije vodio kampanju, niti je stranka isticala plakate.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Dragan Čović: Da nije bilo Herceg Bosne Hrvati ne bi opstali u BiH

Objavljeno

na

Objavio

FENA

Predsjedavajući BiH Predsjedništva Dragan Čović, koji je i hrvatski član državnoga vrha, izjavio je u subotu u Mostaru da su utemeljenjem Hrvatske zajednice Herceg Bosne na današnji dan 1991. Hrvati osigurali opstanak u BiH te je poručio kako će se razočarati oni koji očekuju da će Haaški tribunal pravomoćnom presudom šestorici dužnosnika Herceg Bosne kriminalizirati sve Hrvate.

“Da nije bilo toga (Herceg Bosne) teško da bi bilo hrvatskog naroda. Hrvati sigurno ne bi bili politički narod niti bi mogli zagovarati jednakopravnost. S te strane, velika zahvala onima koji su imali snage i mudrosti da donesu ključne odluke kako bi se zaštitio hrvatski narod”, rekao je Čović u izjavi za medije.

On je sa čelnicima Hrvatskog narodnog sabora BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u BiH, te predstavnicima Hrvatske zajednice Herceg Bosne položio vijence i zapalio svijeće ispred središnjeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru.

“Diljem BiH i Hrvatske danas se pale svijeće i prisjećamo se teških vremena, vremena za povijest. Hrvatska zajednica Herceg Bosne je vrijeme ponosa, ona ima prevelik značaj”, rekao je Čović.

Upitan što očekuje od drugostupanjske presude šestorici dužnosnika Herceg Bosne, Čović je kazao kako se radi o časnim ljudima koji osobno nisu počinili nijedan zločin ili udruženi zločinački pothvat.

Izrazio je očekivanje kako će u sudskom pravorijeku biti uklonjeni navodi o kolektivnoj krivnji bh. Hrvata. “Mnogi očekuju da se kriminalizira sve što ima veze sa hrvatskim narodom, no bit će razočarani”, istaknuo je hrvatski član Predsjedništva BiH.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Izetbegovićevu ponovnu prijetnju ratom HNS BiH ocijenio pokušajem radikalizacije Bošnjaka

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski narodni sabor BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji ocijenio je u priopćenju objavljenom u subotu kako su nove prijetnje ratom, koje je ponovno u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović pokušaj radikaliziranja Bošnjaka i njihova okretanja od Europske unije i NATO-a.

Sudjelujući na obilježavanju obljetnice 4. Korpusa Armije BiH u Mostaru, Izetbegović je rekao kako su Mostar i Bošnjaci bili izloženi agresiji Hrvata i Srba, te je dodao da takav scenarij bošnjačka politika više nikada neće dopustiti.

“Ako prijete ustavnom poretku, teritorijalnom integritetu zemlje, ako misle da mogu dijeliti Mostar i druga mjesta, onda ću ponoviti da će dobiti rat! Neka ne prijete i mi nećemo prijetiti. Nećemo dopustiti da se revidira povijest”, rekao je Izetbegović.

Iz HNS-a BiH ističu da takvim istupima Izetbegović pokušava preusmjeriti Bošnjake protiv euroatlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu.

“Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma”, dodaje se u priopćenju. HNS BiH upozorava kako će radikalni Izetbegovićevi istupi pogoršati međunacionalne odnose u zemlji.

“To će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta”, zaključuje HNS BiH.

Izetbegović je nedavno u intervju za Deutsche Welle ustvrdio kako bi bio spreman na rat ukoliko se Republika Srpska pokuša odcijepiti od Bosne i Hercegovine.  HINA

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari