Roman Leljak o Bruni: U nedjelju je moje srce uz tebe

5

Draga Bruna,

samo sam jedan od onih, koji su te upoznali u zelenilu lijepog proljeća, u toplini sunčanog ljeta, na jesen sa pogledom na zlatno lišće, u vedrini zimske bjeline. Samo sam jedan od onih koji te vole kao nježnog anđela, koji te osjećaju u srcu, traže te i nadaju se.

Sa tvojim veselim pogledom se žele razveseliti, čuti tvoju riječ, progovoriti tvojim srcem i vratiti sakrivenu, proganjanu istinu o sebi, istinu o svom narodu, istinu o svojoj velikoj ljubavi do Boga.

Postali smo znanci usred požutjelih arhivskih papira, u tuzi i nemoći, u potrazi za istinom. Srećom, našao sam tebe. Uz drhtanje istine tražila si pogledom prave riječi, način i put, da bogatstvo povijesti, njena toplina progovori, procvijeta i zauvijek vrati osmijeh hrvatske davnine.

Draga Bruna, samo sam jedan od onih, koji stoji uz more, i u svakom valu vidi tvoju snagu, tvoju žrtvu i nadu. Kao mnogi, zahvalan svakoj kapi kiše koja, obogaćena tvojim htjenjem, želi i daje novi zalet stupu istine i pravde.

Neka bude jaka tvoja istina, neka takne svako srce. Neka se čuje.
U nedjelju je moje srce uz tebe. Zagrebe – probudi se!

Roman Leljak, 16. svibnja 2017.

facebook komentari

 • Sivooki

  Mili Bože, svi su zaljubljeni u Brunu… Kolinda, daj se malo trgni…
  A Bruna ima naše glasove, kao i Kolinda…

 • Dusko Besenic

  “Mlađe slađe”…šalim se. Podršku i simpatije mi nije problem podijeliti i na stotinu takvih (kamo sreće da ih ima!),kao što jednaku ljubav dijeliš na svu svoju djecu i pitaš se jeli to moguće tako,istom snagom,voljeti ih koliko god da ih imaš!

 • Dusko Besenic

  Bravo,bravo,bravo Romane i hvala i tebi za sav trud koji si dao u korist i na dobrobit Hrvatskog naroda! Učinio si toliko da si posramio mnoge hrvatske povijesničare koji ne zaslužuju ni “H” od Hrvatskoga! Hvala na svemu!!!

 • Sivooki

  Aferim!