Connect with us

Događaji

Romanu Leljaku- Velika zlatna plaketa

Objavljeno

on

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, dodijelila je Romanu Leljaku, slovenskom istraživaču arhiva, publicisti i autoru brojnih knjiga – Veliku zlatnu plaketu!

[ad id=”93788″]

Ovo priznanje svečano će mu se uručiti, prije svega, zbog kontinuiranog istraživanja žrtava komunističkog režima, na otkrivanju masovnih grobnica, kao što je primjerice Huda jama, strogo čuvana tajna, u kojoj je smrt našao i veliki broj nevinih Hrvata.

Osim toga, Leljak se istaknuo i kao uspješni istraživač Udbinih zločina, također teme o kojoj se ni nakon 70 godina ne zna mnogo.

Ovim priznanjem, hrvatski branitelji i stradalnici žele dati i punu podršku ovom istraživaču u želji da unatoč brojnim pritiscima i podmetanjima ne odustane od zacrtanog puta, tj. od pronalaženja žrtava, njihovih  egzekutora, pa sve do toga da se pronađe način da se posmrtni ostatci nađeni u raznim jamama i rudnicima diljem Slovenije sahrane na ljudski i civilizacijski način.

Branitelji će Leljaku priznanje uručiti uskoro u Zagrebu.

Mladen Pavković

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari