Connect with us

Reagiranja

Romi ne žele Veljka Kajtazija?

Objavljeno

on

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi već godinama predstavlja Rome, ali po mišljenju  predsjednika Saveza hrvatskih Roma Bajaša Franje Horvata, (čije je sjedište u Koprivnici), on taj svoj posao ne obavlja kako treba, odnosno na zadovoljavajući način. To je Horvat izjavio na konferenciji za novinare u Murskom Središću.

Ne tvrdimo da je Kajtazi krivac za strašnu tragediju koja se dogodila u Paragu (Međimurje), ali ovom čovjeku jednostavno nije stalo da se pitanje  integracije pomakne prema boljem. Njemu je bitno jedino da sam sebi osigura glasove birača, a u tome mu pomaže i država kad gotovo prije svakih izbora nabavlja bijelu tehniku koju on pobjedonosno daruje onima koji će glasovati za njega – kaže ogorčeno Horvat te je dodao  da je romsko naselje Paragu  najgore u Hrvatskoj, a da ga vode Kajtazijevi suradnici.

Također je nedopustivo da novac namijenjen Romima jedino ide na račun njegove udruge Kali Sare, koju je i sam osnovao. Većinu Roma čine Romi Bajaši, a to Kajtazi nigdje ne ističe – čuli smo na konferenciji, kao i to da najavljeni prosvjed „Želim normalan život u Međimurju“ ne bude usmjeren protiv svih Roma, već samo prema onima koji trenutačno vode Rome i koji su dobrim dijelom krivi i za nesreću koja se dogodila u Paragi.

Horvat je i podsjetio da je i relativno veliki broj Roma sudjelovao u Domovinskome ratu, ali da to nikada  nitko javno ne spominje.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR