Connect with us

Politika

‘Rotirajuća država’ – Baralija traži prekid sjednice, Bakir ‘rotirajućeg gradonačelnika’

Objavljeno

on

Sjednica Gradskog vijeća Mostar prekinuta je prije drugog kruga izbora mostarskog gradonačelnika, a nastavak je najavljen za ponedjeljak kada će se iz trećeg puta pokušati izabrati gradonačenika Mostara.

U drugi krug glasanja za mostarskog gradonačelnika na prošloj sjednici prošli su Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar), no danas se nije glasalo.

Nakon niza pauza na današnjoj sjednici, vijećnica Irma Baralija zatražila je novi prekid sjednice i nastavak u ponedjeljak.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća u Mostaru nastavila se danas od 15:30. Na njoj bi, kako je ranije najavljeno, Mostar trebao dobiti novog gradonačelnika, ali su najnoviji događaji unijeli krajnju neizvjesnost u takav ishod.

U 17.10 Konačno je, nakon sat i 20 minuta, nastavljena sjednica Gradskog vijeća Mostara. Irma Baralija predložila je nastavak sjednice u ponedjeljak u 16 sati. Nakon toga je Slaven Bevanda iz HRS-a predložio da se odmah nakon okončanja konstituirajuće sjednice održi izvanredna sjednica na kojoj bi se raspravljalo o usvajanju Odluke o privremenom financiranju, javlja Hms.ba.

Predsjedatelj Zelenika pozvao je vijećnike da preuzmu odgovornost koju su dobili od građana Mostara. Nakon toga je usvojena odluka da se treći nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara održi u ponedjeljak u 16 sati. Također, Zelenika je najavio i izvanrednu sjednicu s jednom točkom dnevnog reda “Odluka o privremenom financiranju” javio je hms.ba.

Podsjetimo, “imamo jedan zanimljiv nagovještaj raspleta koji bi mogao opet uvesti trećeg kandidata za gradonačelnika Mostara2, kazao je Izetbegović u intervju za O kanal.

– Mandat od četiri godine bi se podijelio na troje što bi po svojoj prirodi bilo zanimljivo za SDA. Danas bi bio izabran jedan od dvojica, a ostali bi se rotirali kao Predsjedništvo – izjavio je Izetbegović.

Sarajevsko Oslobođenje piše da je Dragan Čović odbio takvu mogućnost.

Slaven Raguž – ‘Šanse da Mostar danas dobije gradonačelnika su 60 prema 40’

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari