Connect with us

Pregled

RS podnijela kaznenu prijavu protiv 16 hrvatskih generala?

Objavljeno

on

MUP Republike srpske podnio je kaznene prijave protiv hrvatskih generala, pišu Večernje novosti u današnjem izdanju.

Na današnjoj naslovnici stoji da je protiv generala Ante Gotovine podnijeta prijava zbog zločina u BiH. Kako pišu optužnica je podnijeta i protiv ministra obrane Damira Krstičevića.

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić kazao je za N1 da osim iz medija nije informiran ni o kakvoj kaznenoj prijavi MUP-a RS protiv hrvatskih generala. “Ne znam ništa, taman čitam. Moram se upoznati s tim što se događa, provjeriti je li to točno”, kazao je  Orepić. Upitan hoće li se on obratiti kolegama iz RS-a, Orepić je rekao: “Što je to?”, upitao je ironično.

“Sve me to skupa žalosti i stvarno me zanima tko to loži vatru”, zaključio je Orepić.

Podsjetimo, Večernji je već pisao da postoje optužnice protiv naših generala. Od 640 optuženih, hrvatske službe dio ljudi već su prebacile na sigurno, u Hrvatsku, a progon prijeti Kotromanoviću, Gotovini, Krstičeviću…

Nakon što su neki mediji izvijestili da ministar obrane Damir Krstičević ne odlazi u Sarajevo zbog trenutne situacije i uhićenja desetorice pripadnika HVO-a u Orašju te navode kako je i sam premijer Andrej Plenković tražio od Krstičevića da u ovom trenutku ne ide u Sarajevo, oglasio se i MORH.

Ministarstvo obrane (MORH) potvrdilo je da ministar Damir Krstičević neće sudjelovati na sastanku srednjoeuropskih ministara obrane u Sarajevu, ali je ustvrdilo da to nema veze s aktualnim događajima u BiH, već s trenutnim obvezama u Vladi, gdje se razgovara o proračunu za sljedeću godinu.

Krstičević se ne boji odlaska u BiH

Napominjući kako je riječ je o uobičajenoj proceduri kada ministra u slučajevima prioritetnijih obveza mijenja pomoćnik nadležan za pojedino područje, MORH prenosi riječi ministra Krstičevića kako se “ne boji se odlaska u Bosnu i Hercegovinu” te da će “u narednom periodu sigurno i tamo odlaziti”.

I premijer Plenković je potvrdio je i da se „u određenim dokumentima“ spominjalo i ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ali da detaljnijih saznanja o tome nema, prenosi Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR