Connect with us

Analiza

Rusi nisu računali na ovo početkom svoje agresije

Objavljeno

-

X

Ovaj rat i dalje ostaje rat apsurda… rusi napadaju projektilima i dronovima Ukrajinske gradove i infrastrukturu iz dva razloga…

Prvi, ujedno primarni cilj je uništiti elektro-energetski sustav Ukrajine i počiniti zločine nad civilima a drugi cilj je oslabiti Ukrajinsku protuzračnu obranu.

Rusi dobro znaju da Ukrajincima nedostaje zapadnih raketnih protuzračnih sustava i projektila za njih.

Učestalim Ukrajinskim napadima dronovima na rusiju, događa se upravo suprotno – rusi sada imaju ozbiljnih problema upravo sa protuzračnom obranom.

Čak i neki ruski stručnjaci paničare svjesni stvarnog stanja ruskog naoružanja.

Ovo je mišljenje jednoj od njih:

“Odbijanje jednog napada na aerodrom Morozovsk koštalo nas je vrlo skupo, ali svaki dan moramo odbijati napade ukrajinskih bespilotnih letjelica i raketa na mnogim drugim mjestima, a, očito, razmjeri takvih napada povećavat će se svakim danom rakete moraju biti hitno zamijenjene… Uzimajući u obzir mogućnost povećanja broja napada i broja ukrajinskih bespilotnih letjelica koje u njima sudjeluju, zalihe protuzračnih projektila koje su dostupne u skladištima možda neće biti dostatne ”

Treba uzeti u obzir faktor na koji rusi nisu računali početkom svoje agresije a to je činjenica da će morati braniti svoj zračni prostor i objekte unutar rusije…..Rusija je jako velika, jako puno je potencijalnih meta i braniti svaku od njih je jednostavno nemoguće.

Jako puno protuzračnih sustava je izgubljeno na ratištu u Ukrajini, zalihe projektila su zasigurno smanjene.

Za primjer sagledajmo noćašnji napad na ruske zračne luke….rusi su ispalili nekoliko stotina projektila, vrijednih milijune rubalja na stotinjak dronova vrijednih možda tek kao jedan projektil sustava S serije…..

Ukajinski intenzitet uporabe dronova za napade na teritorij rusije raste svakim danom. Napadaju se rafinerije, zračne luke…..

Ukrajina ima ogromnu industriju dronova, predviđa se više od milijun dronova u ovoj godini.

Dodajmo njima i veliki broj dronova koje dobivaju od drugih zemalja i pretvorimo njihov broj u ekvivalent ispaljenih ruskih projektila u nastojanju da ih obore….

Ovdje spominjem dronove većeg dometa, ne male dronove tipa Mavic koji se koriste za napade na bojišnicama u Ukrajini, kratkog dometa.

Očigledno je da dronovi postaju glavno, strateško oružje u ratu protiv rusije i zločinaca iz Kremlja.

Vrlo uspješno oružje kojega se i jazavci sa zapada boje, koji shvaćaju koliko su Ukrajinci uspješni, da su rusi bijesni i nemoćni.

Boje se da psihopata ne pritisne crveno dugme i šalju svoje emisare u Kijev da Zelenskoga odgovore od daljnjih napada na ciljeve u rusiji….

Tek sada vidimo koliko su veliki i stvarni efekti koje su Ukrajinci postigli zadnjih mjeseci korištenjem dronova za napade na ruskom teritoriju.

Domagoj Franić

Zašto su Ukrajinci takvom snagom napali ruske zračne luke?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas