Connect with us

Analiza

Rusi se pripremaju za drugu fazu ofenzive

Objavljeno

-

Foto: EPA

U novoj analizi stanja na bojištu Institut za proučavanje rata (ISW) procijenio je da su ruske snage intenzivirale svoje napore da zauzmu operativno značajan grad Časiv Jar, iskorištavajući pritom svoj pritisak koje su ofenzivnih operacija diljem istočne Ukrajine i u sjevernoj Harkivskoj oblasti. ISW navodi da su Rusi trenutno najviše fokusirani na zauzimanje dva grada – Časiv Jara i Vovčanska.

Rusko zauzimanje Časiv Jara bilo bi operativno značajno jer bi ruskim snagama osiguralo povoljne položaje za pokretanje naknadnih ofenzivnih operacija protiv Kostjantjinivka i Družkivka gradova koji čine južni dio ukrajinskog obrambenog pojasa koji je okosnica ukrajinske obrane u oblasti Donjecka.

Ruske snage se vjerojatno pripremaju za drugu fazu svoje ofenzivne operacije u sjevernoj Harkivskoj oblasti, piše ISW, Prenosi N1. Vjeruje se da bi ruske snage tu fazu moglu pokrenuti nakon zauzimanja Vovčanska.

Rusi se će možda morati pokrenuti nekoliko valova taktičkih napada da bi postigli cilj bilo koje pojedine faze svoje ofenzivne operacije u sjevernoj Harkivskoj oblasti, navodi dalje ISW.

Ruski prioritet trenutno je zauzimanje Vovčanska jer je to vjerojatno jedan od preostalih taktičkih ciljeva prve faze ofenzivnih operacija u sjevernoj Harkivskoj oblasti.

Rusko vojno zapovjedništvo vjerojatno je odabralo zauzimanje Vovčanska kao jedan od ključnih taktičkih ciljeva prve faze ofenzivne operacije u sjevernoj Harkivskoj oblasti, budući da je Vovčansk najveće naselje neposredno uz granicu koje bi ruskim snagama pružilo bazu u blizini rusku pozadinu za pripremu i pokretanje druge faze ruske ofenzivne operacije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas