Connect with us

Iz Svijeta

Rusija i Kina održali pomorske vježbe, trenirali zarobljavanje podmornica

Objavljeno

-

Foto: EPA /arhiva

Rusija i Kina okončale su pomorske vježbe u Istočnom kineskom moru, nakon tjedan dana zajedničkih vježbi koje su uključivale uvježbavanje zarobljavanja neprijateljske podmornice i gađanje protivničkog broda artiljerijom, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

U vježbi pod nazivom “Pomorska interakcija-2022” od 21. do 27. prosinca sudjelovala je ruska pacifička flota, a izvedena je u vodama kod Zhoushana i Taizhoua u kineskoj pokrajini Zhejiang, navodi kineska službena novinska agencija Xinhua, prenosi Reuters.

“Odredi ratnih brodova Pacifičke flote i pomorskih snaga Narodnooslobodilačke vojske Kine završili su praktične zadatke u okviru bilateralne pomorske vježbe”, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

“Brodovi dviju zemalja, uz potporu protupodmorničkog zrakoplovstva, zajednički su tragali za podmornicom uvjetnog neprijatelja i ispalili niz mlaznih dubinskih bombi”, priopćilo je ministarstvo.

Ministarstvo je objavilo video koji prikazuje skupinu ruskih i kineskih ratnih brodova u Istočnom kineskom moru, pri čemu ruski mornari razgovaraju na madnarinskom sa svojim kineskom kolegama.

Nekoć vođa u globalnoj komunističkoj hijerarhiji, Rusija je nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. sada mlađi partner Kini koja je već lider u nekim tehnologijama 21. stoljeća.

Kineski lider Xi Jinping razgovarat će s predsjednikom Vladimirom Putinom prije kraja godine, objavio je TASS. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari