Connect with us

Iz Svijeta

Rusija izdala nalog za uhićenje haškog suca koji je izdao nalog za uhićenje Putina

Objavljeno

-

Rusija je objavila uhidbeni nalog za tužitelja Međunarodnog kaznenog suda (ICC) koji je u ožujku potpisao uhidbeni nalog za predsjednika Vladimira Putina zbog ratnih zločina počinjenih u agresiji na Ukrajinu, objavili su u petak ruski mediji.

Britanski sudac Karim Ahmed Khan uvršten je na popis traženih osoba ruskog Ministarstva unutarnjih poslova, prenose ruski mediji.

Moskva je otvorila postupak protiv Ahmeda Khana i još trojice sudaca ICC-a 20. ožujka, što je bilo ubrzo pošto je ICC izdao uhidbeni nalog za Putina.

U prvom uhidbenom nalogu zbog agresije na Ukrajine, ICC je pozvao na uhićenje Putina pod sumnjom da je odgovoran za nezakonite deportacije djece i nezakonito premještanje ljudi s teritorija Ukrajine u Rusku Federaciju.

Pod istim optužbama ICC je također izdao nalog za uhićenje Marije Aleksejevne Lvova-Belove, ruske povjerenice za prava djece.

I ruske vlasti i Putin odbacuju sve optužbe za zločine u invaziji na Ukrajinu, a koju oni nazivaju posebnom vojnom operacijom, te tvrde da je Rusija žrtva zapadne agresije i zapadnih laži. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari