Connect with us

Rusija je mala

Objavljeno

on

Putinova kampanja osvajanja Ukrajinskog teritorija, živo nas vraća u doba kad su ruski osloboditelji podjednako zdušno osvajali teritorij Trećeg Reicha i ondje zatečene žene, ne mareći za njihovu nacionalnost, dob i status, o čemu nam svjedoči potresni film netom odgledan na telki.

einefrauinberlin_anonyma_ov_676__W660xh0

U predgrađu Berlina, što ga pijani ruski osloboditelji pretvoriše u besplatan sveopći bordel, glavna junakinja, koja uz njemački govori i ruski, trsi se doprijeti do zapovjednika da mu se dragovoljno poda, jer kad već mora, želi o tome sama odlučiti.

Film je snimljen prema autobiografskom romanu (Eine Frau in Berlin), čija je autorica ostala anonimna široj javnosti zbog početnih prijekora da svojim uratkom degradira čast i dostojanstvo njemačke žene.

Hoće li sada Putin, koji ima bjanco odobrenje za vojnu intervenciju svuda gdje procijeni da su ugrožena prava Rusa koji žive izvan domovine, tamo gdje potentni ruski osvajači posijaše milijune malih rusića, što ih domaći pogrdno etiketiraju/ nije zgodno citirati kako / poslati njihove tateke, da ih očinskim zagrljajem zaštite od zlobne okoline ?

Vlado Šimenc, HS

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari